Magyarok Kenyere - vetőmagot is küldenek a kárpátaljai gazdálkodóknak

A magyar vetőmagtermesztés egyik zászlóshajója, a Marton Genetics is csatlakozott a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programhoz. A cég nemcsak 10 tonna étkezési búzát, hanem 10 tonna kiváló minőségű búzavetőmagot is felajánlott a kárpátaljai magyaroknak.
2021.08.11. 12:53 |

A vetőmagadomány átadására az Aranybulla Zrt. székesfehérvári telephelyén került sor, a tervek szerint a legnehezebb sorban élő és tevékenykedő kárpátaljai gazdálkodók számára juttatják el. 

Tizenegyedik évébe lépett a Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezés, amely keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek. A program támogatottsága évről évre növekszik: Ez a program egészült ki azzal, hogy kiváló minőségű búzavetőmagot adjanak a nehéz sorsú kárpátaljai gazdálkodóknak, vagy ahogy Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és a MAGOSZ elnöke fogalmazott: hal helyett hálót adjanak a rászorulóknak.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke az adomány kapcsán kiemelte, hogy a Kárpátalján élő mintegy 150 ezer magyar él a magyarság tagjai közül a legnehezebben, minden vonatkozásban: "Meggyőződésem, hogy 15 millió magyarnak tudnia kell segíteni 150 ezer magyaron és ez a mai nap arról szól, hogy nem csak ünnepelünk, hanem a gyakorlatban is megvalósítjuk azt, ami mellett hitet tettünk. Adunk annyi halat, ami a háló kivetéséhez erőt ad. Köszönjük az étkezési búzát is, de a 10 tonna vetőmag még többet, a jövőt jelenti a kárpátaljai magyarok szempontjából" - fogalmazott  a MAGOSZ elnöke, kiemelve, hogy a kiváló minőségű vetőmagok jelenthetik az elmaradottabb térségekben a mindennapi kenyér biztosításának alapját, hosszabb távon pedig a korszerű technológiák átadásával együtt az önellátó termelési rendszerek kiépítését.

A magyar agrárvállalkozások fontos szereplői, oszlopai a Magyarok Kenyere kezdeményezésnek: ezúttal a Marton Genetics döntött úgy, hogy jelentős mennyiségű étkezési búzával, illetve MV Nemere őszi búza vetőmagadománnyal segíti a programot és a külhoni magyar gazdákat.

Az erről szóló adománylevelet Sándorfy András ügyvezető adta át Nagy Bélának, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnokának, aki egyben a Magyarok Kenyere Alapítvány egyik határon túli kuratóriumi tagja is. Az esemény házigazdájaként dr. Bódizs Tamás, az Aranybulla Zrt. igazgatósági elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd, Rittlinger József, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumi elnöke mutatta be a Magyarok Kenyere programot.

Gazdaság

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői

  Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

  2021.09.07.
 2. Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők is készülnek Fehérváron

  Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

  2021.09.06.
 3. Mindent egy helyről az iskolakezdéshez a BONMART HOME-ból

  Már mindenhol nyárbúcsúztató rendezvényekről olvasni és már a nap sugarai is máshogy érik arcunkat, mindez a közeledő tanévkezdést jelzik. A 2021.augusztus 2-án Székesfehérváron megnyitott BONMART HOME üzlet abban igyekszik segíteni a fehérvári és környéki lakosokat, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódóan szinte mindent be tudjanak egy helyen szerezni.

  2021.08.27.
 4. Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

  A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.

  2021.08.26.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár