Magyar Kultúra Napja - játékos vetélkedőn vettek részt a Széna téri iskola hetedikesei

A Magyar Kultúra Napja alkalmából közös játékos vetélkedőn vettek részt a Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola 7. osztályos diákjai szerdán, az intézmény okostermében. A programban - a világháló segítségével - részt vettek testvériskolájuk, a Gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola diákjai is.
2020.01.22. 14:05 |

A Határtalanul pályázat előkészítő foglalkozásaként - májusban Székelyföldre látogatnak a gyerekek - közös játékos vetélkedőt szerveztek szerdán délután a Széna Téri Általános Iskola hetedikes tanulói számára, a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

„A gyergyószentmiklósi testvériskolánkkal közösen szerveztük ezt a vetélkedőt, a Magyar Kultúra Napján. Kölcsey Ferencről és munkásságáról töltöttek ki totót a gyerekek, valamint a magyar feltalálók találmányairól tekintettek meg egy filmet, amellyel kapcsolatban szintén kaptak kérdéseket.

A 2013/14-es tanévben voltunk először a Határtalanul-program keretében Gyergyószentmiklóson és azóta minden esztendőben sikerült a pályázatot elnyernünk, így élő kapcsolat van a gyerekek között.

A nagy távolság miatt leginkább online tartják a kapcsolatot. Amióta megvalósult iskolánkban az okosterem, könnyebb lett a kapcsolattartás a közel ezer kilométeres távolság ellenére is.” - hangsúlyozta Szabó Katalin tanárnő, a Határtalanul-program projektvezetője.

„A Nemzeti Múzeumban őrzött kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Szatmárcsekén. E jeles eseményre emlékeztünk a Széna Téri Általános Iskolában, a Magyar Kultúra Napján.

A közös megemlékezés alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, a múltunkat idéző szellemi értékeinket felmutassuk és továbbadjuk.

Az iskola már évek óta részt vesz a Határtalanul-programban, a diákok személyesen találkozhattak, ezért a vetélkedő során személyes érzések, élmények emlékek kerültek elő, érzékelhető volt, hogy lelkük egy darabja Erdélyben maradt.” - emelte ki Deák Lajosné, a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka.

Fehérvári színes

 1. Tanulj és táncolj! - Modern tánc Step And Style Stúdióban

  Ingyenes, izgalmas, interaktív előadással várják a modern tánc iránt érdeklődőket a Kertalja utcában található Step And Style Stúdióba. A "Tanulj és táncolj" előadássorozat 6. részében Orbán Orsolya táncpedagógus mesél a modern tánc kialakulásáról és történetéről.

  2020.10.22.
 2. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadásával kezdődött az EFI új sorozata

  Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott csütörtökön online előadást az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd! címmel. A program a válaszúthoz érkezett kapcsolatokról szólt: a limerencia/eufórikus rajongás, a kötődéselmélet és a felelősségvállalás fogalmakat körüljárva fogalmazta meg, hogyan dönthetünk, viselkedhetünk úgy, hogy egy kapcsolatot megőrizzünk. 

  2020.10.22.
 3. Szépen szerepeltek a Vörösmartys diákok a faipari szakmai versenyen

  A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara októberben ötödik alkalommal rendezte meg a Meghívásos Faipari Szakmai Versenyt. Az egyetem csapatával együtt 11 csapat indult a megmérettetésen, köztük két csapattal a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola.

  2020.10.22.
 4. Gyermekfoglalkoztató 6-11 éveseknek őszi szünetre a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Az őszi szünetben újra Gyermekfoglalkoztató várja a 6-11 éves korosztályt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahová szeretettel várják a gyerekeket október 27-én, kedden és 29-én, csütörtökön 10-12 óráig.

  2020.10.22.
 1. „Éljed te is jó kedvedből…” - magyarpalatkai napok hétvégén a Táncházban

  „Éljed te is jó kedvedből…” címmel szervez ingyenes szakmai továbbképzést vonós hangszereken játszó népzenészeknek és népdalénekeseknek a Fejér Megyei Művelődési Központ és az Alba Regia Táncegyesület a Csoóri Sándor Program támogatásával 2020. október 24–25-én, szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban.

  2020.10.21.
 2. Az aranyszőrű bárány - a Szabad Színház bábelőadása a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Október 27-én, kedden 16:30 órára szeretettel várják a családokat a Szabad Színház társulatának Az aranyszőrű bárány című meseelőadására a Gárdonyi Géza Művelődési Házban található Székesfehérvári Népmesepontra. Ingyenes a részvétel, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Bejelentkezés: 06-22/202-025 vagy nepmesepont@ggmuvhaz.hu

  2020.10.21.
 3. Lámpások délutánja - Gyerek Ökoklub lesz csütörtökön a Sóstó Látogatóközpontban

  Október 22-én, csütörtökön újra Gyerek Ökoklubot szerveznek a Sóstó Látogatóközpontban. A 17 órakor kezdődő foglalkozásnak ezúttal a Lámpások délutánja címet adták a szervezők. A gyerekek foglalkoztatója ezúttal is Kamarás Emese lesz.

  2020.10.21.
 4. Szavazz a legmenőbb maszkra! - elkészültek a diáktanács felhívására rajzolt alkotások

  Elkészültek a Székesfehérvári Diáktanács online megmérettetésére a pályaművek. Az, hogy kié is lesz a legmenőbb maszk a Facebookon dől majd el: az alsósok, felsősök és középiskolások által tervezett maszkokra október 23-án, pénteken délig lehet szavazni.

  2020.10.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1