Magony Henriett online tárlattal mutatkozik be az Igézőben

Az Igézőben mutatkozik be online tárlattal Magony Henriett. A képeken a fantázia, a karnevál és a mesevilág rajzolja az arcokat, feltűnik közöttük a napfény bohóca, Oleg Popov, Fellini Gelsominája vagy Don Quijote, a Szélmalomharcos és Macskancellár. 
2020.05.28. 13:21 |

Magony Henriett az Igézőben mutatkozik be online tárlattal. A fantázia, a mese, a színes képzelőerő teremti meg a kiállítás sajátos, karneváli atmoszféráját, az arcok között feltűnik Oleg Popov, Gelsomina, A bábjátékos, szembe néz velünk a Szélmalomharcos vagy a Macskancellár és az álomkalap című kép szereplői.

Az óvodapedagógus néhány éve a legkisebbek számára vezet nagy lelkesedéssel vizuális-térbeli tehetségműhelyt, ahol az alkotás örömére és a szabad kibontakozásra teszi a hangsúlyt.

A művészeti úton Gáspárdy Tibor és Kovács-Gombos Gábor művésztanárok indították el, majd később Csató Tamás festőművész szakmai tanácsai segítették a fejlődésben. 2019 óta alkot intenzíven, azóta számos kiállítása volt már a fővárosban és vidéken is, és felkerült a kortárs képzőművészek nemzetközi könyvtárába. „Vallom, hogy életünk során egyfolytában tanulunk, az alkotómunka során pedig nagyon fontos a szorgalom és az alázat, a kitartás és az igényesség.” – olvasható az ars poeticájában.

Az eseményhez csatlakozva lehet elindítani a tárlatvezetést – és most a képek előtt egy pause gombbal időzhetünk, a vendégkönyvbe pedig posztokkal lehet megosztani a tetszést, a véleményeket.

Fehérvári színes

 1. Szent Jupát 35 - ezen a napon indult világ körüli útjára Fa Nándor és Gál József

  A Szent Jupát, kiállítva a Skála áruház előtti téren; tengerparti fotók a világ körüli útra induló hajóról és a két bátor fehérvári hajósról, Fa Nándorról és Gál Józsefről; folyamatos közvetítés a Városi Televízióban: térképen követhettük a küldetést, egy álom megvalósulását. 35 esztendeje futott ki a vitorlás Opatijából, és közel két esztendő elteltével tért haza, fedélzetén a két hős hajóssal. 

  2020.09.26.
 2. A Jancsárkert törzsárusait is díjazták szombaton a Fehérvári Családi Életmód Hétvégén

  Szombaton egészségügyi szűrővizsgálatokkal, civil szervezetek bemutatkozójával, kézműves foglalkozásokkal, valamint termelői és biopiaccal folytatódott a Jancsárkertben az a családi hétvége, amelynek középpontjában az egészségtudatos és környezetbarát életmód áll. A fesztiválon első alkalommal adták át a helyi termékeket, termelőket elismerő „Alba Portéka” címet a Jancsárkert törzsárusainak.

  2020.09.26.
 3. Ilyen a Mi iskolánk! - Nézze meg az iskolák bemutatkozó kisfilmjeit!

  A Székesfehérvári Diáktanács iskolákat bemutató programja ebben az évben a koronavírus-járvány miatt online folytatódik. Az „Ilyen a Mi iskolánk” című iskolai bemutatkozó kisfilmek már elérhetőek a program Facebook-oldalán.

  2020.09.25.
 4. Egészségtudatos és környezetbarát életmóddal ismerkedtek az iskolások a Jancsárkertben

  Az egészségtudatos és környezetbarát életmód áll a Jancsárkert által meghirdetett családi hétvége középpontjában. Pénteken „Állomásról állomásra” címmel interaktív ismeretbővítéssel folytatódtak a változatos programok; az eseményre meghívott kisiskolások és ovisok játékos foglalkoztató programokon vehettek részt.

  2020.09.25.
 1. Smink, rajzok, színezők - egyiptomi-indiai est lesz a Cafe Mandalában október 2-án

  Október 2-án, pénteken 17:45 órától egyiptomi-indiai est kezdődik a Cafe Mandalában, ahol lehetőség lesz élőben megtekinteni az ókori egyiptomi smink készítését és a Dilan. S.Fashion Illustration által készített sminkrajzokat. Emellett mandala színező programra és hennafestésre is várják a közönséget.

  2020.09.25.
 2. A dísznövények és kertészet jegyében zajlik a hétvége a Károlyi kastélyban

  Péntektől vasárnapig zajlik a 16. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyparkban. Az idei kertművészeti napok kiemelt témája: a parkok, kertek és a biodiverzitás ismereteinek átadása.

  2020.09.25.
 3. Közelebb a természethez! - Gyerek Ökoklub indul a Sóstón

  Gyerek Ökoklubot indítanak a Sóstó Látogatóközpontban Kamarás Emesével. A kicsik és szüleik izgalmas, természetközeli foglalkozásokon vehetnek részt, megtudhatják többek között, hogy miről dalol az őszi erdő, készíthetnek mesebeli lámpást, madáretetőt és hozzá madármenüt, illetve ötleteket kapnak ahhoz is, hogyan díszítsék fel otthonukat karácsonyra a természet kincseivel. A részvételhez regisztrációt kérnek a szervezők.

  2020.09.25.
 4. Csodálatosan összenőtt az évelő növényekből ültetett sáv a Berényi úton

  A Berényi úton évelő virágokból álló intenzív zöld sávot telepített tavasszal a Városgondnokság, ami mostanra nagyon szépen összenőtt már, bár teljes pompájában igazán majd jövőre gyönyörködhetünk. A zöld sávot összesen nyolcféle, a városi klímát jól bíró évelő növényből tervezte a Városgondnokság kertészmérnöke Homoki László.

  2020.09.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4