Magabiztosan verte fővárosi ellenfelét az Alba Fehérvár az alsóház nyitányán

Lejátszotta első mérkőzését az alsóházban a kosárlabda-bajno9kságban az Alba Fehérvár. Az alapszakasz utolsó helyén végzett budapesti TF ellen hozta a kötelezőt Jesus Ramirez csapata, amelyben a fiatal játékosok is lehetőséget kaptak.
2019.04.13. 20:30 |

A bball1.hu tudósítása:

Az első percekben még McLane tripláival tartotta a lépést a TF az Albával, sőt a vezetést is átvette Bergstedt révén. Fordított az Alba, de komolyabb előnyt nem sikerült kiharcolnia, végig ott lihegett a vendég csapat a hazaiak nyakán. Peringer kosara jelentette a kétpontos előnyt az első negyed végén (24-22).

Freeman kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, akinek a pontjainak köszönhetően 34-26-ra meglépett az Alba. Már tizenhárom pont is volt a különbség a felek között, végül a nagyszünetig sikerült visszajönnie kilenc pontra a fővárosiaknak (49-40).

Clark ugyan néha betalált, de Jesús Ramírez arra is tudott figyelni, hogy a fiataljait is játéklehetőséghez juttassa. Peringer és Takács is élt a spanyol tréner bizalmával, a távolság pedig nem csökkent, hanem nőtt a két csapat között (69-56).

Ahogy várható volt, az utolsó etapot sem könnyelműsködhette el a Fehérvár, mert ha nem figyeltek, rögtön visszajött a TF tíz pontra. Nagyobb izgalomra azonban már nem volt ok, a papírformának megfelelően biztos győzelmet arattak a hazaiak (91-76).

Alba Fehérvár - TF-BP 91-76 ( 24-22, 25-18, 20-16, 22-20)

Alba: Cabezas 2, Zeno 3/3, Keller I. 11/6, Lóránt 8, Heath 15/9. Csere: Filipovity 11/3, Peringer 9, Takács M. 15/3, Varga M. 2, Freeman 13/6, Peterson 2, Lukács -.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak