M81 helyett M11 - a négysávosítás 2013 után várható

Az Országos Területrendezési Terv, melyet a kormány a múlt héten megtárgyalt majd elfogadott, és benyújtott az Országgyűlés elé „megtárgyalásra” nem tartalmazza az M81 gyorsforgalmi út építését, amely nem jelenti azt, hogy a négysávosítás kikerült volna a távlati fejlesztések közül –tájékoztatott a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. A 81. sz. főút négysávosítása szerényebb műszaki paraméterekkel ugyan, mint a korábbi M81 gyorsforgalmi út, de szerepel a távlati, országos közúti fejlesztések között.
2008.03.31. 08:19 |
 Változott a gyorsforgalmi utak felsorolása is  - ezt is tartalmazza a parlament elé terjesztett Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítása, amelynek szövege péntektől olvasható az Országgyűlés honlapján. A javaslat egyik melléklete sorolja fel a gyorsforgalmi utakat. A listából kimaradt -az 5 évvel ezelőttihez képest- az M81, vagyis a Székesfehérvár-Komárom útvonal négysávosítása, ugyanakkor új gyorsforgalmi útként bekerült az M11, ami Ercsit és Komáromot köti majd össze.


 Változott a gyorsforgalmi utak felsorolása - ezt is tartalmazza a parlament elé terjesztett Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítása. A javaslat egyik melléklete sorolja fel a gyorsforgalmi utakat, melyben nem szerepel a 81-es főút autóúttá építése.

 A 63-as elkerülő a város határában található Pajor benzinkútnál csatlakozik majd a 8-as főúthoz és halad tovább Iszkaszentgyörgy és Moha között a 81-es főútig. Tervben van a 81-es út szélesítése is, azonban pontos határidők még nem ismertek.

 Az Országos Területrendezési Terv, melyet a kormány a múlt héten megtárgyalt majd elfogadott, és benyújtott az Országgyűlés elé „megtárgyalásra” nem tartalmazza az M81 gyorsforgalmi út építését, amely nem jelenti azt, hogy a négysávosítás kikerült volna a távlati fejlesztések közül –tájékoztatott a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. Új gyorsforgalmi útként bekerült az M11, ami Ercsit és Komáromot köti majd össze. A 81-es azért nem szerepel a tervek között, mert a főutak négysávosítását nem tartalmazza a javaslat. A 81. sz. főút négysávosítása szerényebb műszaki paraméterekkel ugyan, mint a korábbi M81 gyorsforgalmi út, de szerepel a távlati, országos közúti fejlesztések között.

 A jelenlegi Közútfejlesztési Operatív Programban -2007-2013 között- nem szerepel, az út felújítása, ami 2013 után várható.

Magyarország

 1. 2020 az Úrvacsora éve lesz a Magyarországi Evangélikus Egyházban

  A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata Nagycsütörtökön jelentette be, hogy 2020-ban az Úrvacsora tematikus évét hirdetik meg. „Nagycsütörtökön a keresztény világ arra emlékezik, hogy Jézus Krisztus tanítványaival úrvacsorai közösséget formált, amikor ezt mondta nekik: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!” - olvasható a zsinati közleményben. 

  2019.04.19.
 2. Négysávos lehet a 81-es és a 13-as út Székesfehérvár és Komárom között

  Facebook oldalán üdvözölte Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András a 81-es főút négysávosításáról szóló hírt. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Közlekedéstudományi Egyesület által rendezett közlekedésfejlesztési és beruházási konferencián mondta el, hogy már döntött a kormány a Komárom és Székesfehérvár között a 13-as és 81-es utak négysávúsításáról.

  2019.04.11.
 3. Corvinus - kiugróan emelkedett a fehérvári mesterszakra jelentkezők száma

  A Corvinus idén szeptemberben már a negyedik évfolyamát indítja Székesfehérváron. A kampuszra a tavalyival megegyező nagyságrendben jelentkeztek a diákok, a mesterszakra jelentkezők száma ugyanakkor kiugróan emelkedett. A székesfehérvári képzések között a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi rangsort, amelyek duális képzési formában is elérhetőek.

  2019.04.04.
 4. Másfél milliárd forintból megújul a bodajki kegyhely

  Másfél milliárd forintból megújul Magyarország legősibb kegyhelye a Fejér megyei Bodajkon, és zarándokház is épül a közelében. A csütörtöki projektnyitó rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy az ezeréves kegyhelyen olyan történelmi személyiségek fordultak meg és imádkoztak, mint Szent István, Szent Imre, Szent Brindisi Lőrinc és Mindszenty József.

  2019.03.28.
 1. Kitűzte az EP-választás időpontját Áder János köztársasági elnök

  Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján pénteken. Áder János elnöki nyilatkozatában felidézte: az Európai Tanács döntése értelmében 2019. május 23. és 26. között kell megtartani az európai parlamenti választásokat az unió országaiban. 

  2019.03.01.
 2. Összeírást végez több témában a Központi Statisztikai Hivatal Székesfehérváron

  Több témában végez lakossági adatgyűjtést Székesfehérváron a Központi Statisztikai Hivatal. A megkérdezettek nyilatkozhatnak többek között az utazási szokásaikról, a háztartásaik költségvetéséről és az információs – kommunikációs eszközök használatáról. A vizsgálat módszeréről a KSH honlapján tájékoztatják az érdeklődőket.

  2019.03.01.
 3. Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatásba - hitelesíteni is kell

  Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételiben. A jelentkezéseket február 20-ig lehet hitelesíteni. Székesfehérváron a Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara is várja a diákokat.

  2019.02.12.
 4. Csütörtökön éjfélkor lejárnak a 2018-as éves megyei és országos e-matricák

  Január 31-én, csütörtökön éjfélkor lejárnak a 2018-as évre megváltott éves megyei és éves országos e-matricák. Az éves autópálya matricák díja 2019-ban sem változik, azonban új fizetős szakaszok kerültek be a rendszerbe.

  2019.01.31.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek