M81 helyett M11 - a négysávosítás 2013 után várható

Az Országos Területrendezési Terv, melyet a kormány a múlt héten megtárgyalt majd elfogadott, és benyújtott az Országgyűlés elé „megtárgyalásra” nem tartalmazza az M81 gyorsforgalmi út építését, amely nem jelenti azt, hogy a négysávosítás kikerült volna a távlati fejlesztések közül –tájékoztatott a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. A 81. sz. főút négysávosítása szerényebb műszaki paraméterekkel ugyan, mint a korábbi M81 gyorsforgalmi út, de szerepel a távlati, országos közúti fejlesztések között.
2008.03.31. 08:19 |
 Változott a gyorsforgalmi utak felsorolása is  - ezt is tartalmazza a parlament elé terjesztett Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítása, amelynek szövege péntektől olvasható az Országgyűlés honlapján. A javaslat egyik melléklete sorolja fel a gyorsforgalmi utakat. A listából kimaradt -az 5 évvel ezelőttihez képest- az M81, vagyis a Székesfehérvár-Komárom útvonal négysávosítása, ugyanakkor új gyorsforgalmi útként bekerült az M11, ami Ercsit és Komáromot köti majd össze.


 Változott a gyorsforgalmi utak felsorolása - ezt is tartalmazza a parlament elé terjesztett Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítása. A javaslat egyik melléklete sorolja fel a gyorsforgalmi utakat, melyben nem szerepel a 81-es főút autóúttá építése.

 A 63-as elkerülő a város határában található Pajor benzinkútnál csatlakozik majd a 8-as főúthoz és halad tovább Iszkaszentgyörgy és Moha között a 81-es főútig. Tervben van a 81-es út szélesítése is, azonban pontos határidők még nem ismertek.

 Az Országos Területrendezési Terv, melyet a kormány a múlt héten megtárgyalt majd elfogadott, és benyújtott az Országgyűlés elé „megtárgyalásra” nem tartalmazza az M81 gyorsforgalmi út építését, amely nem jelenti azt, hogy a négysávosítás kikerült volna a távlati fejlesztések közül –tájékoztatott a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ. Új gyorsforgalmi útként bekerült az M11, ami Ercsit és Komáromot köti majd össze. A 81-es azért nem szerepel a tervek között, mert a főutak négysávosítását nem tartalmazza a javaslat. A 81. sz. főút négysávosítása szerényebb műszaki paraméterekkel ugyan, mint a korábbi M81 gyorsforgalmi út, de szerepel a távlati, országos közúti fejlesztések között.

 A jelenlegi Közútfejlesztési Operatív Programban -2007-2013 között- nem szerepel, az út felújítása, ami 2013 után várható.

Magyarország

 1. Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatásba - hitelesíteni is kell

  Február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételiben. A jelentkezéseket február 20-ig lehet hitelesíteni. Székesfehérváron a Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara is várja a diákokat.

  2019.02.12.
 2. Csütörtökön éjfélkor lejárnak a 2018-as éves megyei és országos e-matricák

  Január 31-én, csütörtökön éjfélkor lejárnak a 2018-as évre megváltott éves megyei és éves országos e-matricák. Az éves autópálya matricák díja 2019-ban sem változik, azonban új fizetős szakaszok kerültek be a rendszerbe.

  2019.01.31.
 3. Még több adózónak készít szja-bevallási tervezetet a NAV

  Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1 százalékról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

  2019.01.28.
 4. Hófúvásra lehet készülni Székesfehérvár környékén is

  Pénteken a fél országban hófúvásra kell készülni. A szél jelentheti a legnagyobb veszélyt az időjárásban, viharos, akár 70 km/órát meghaladó lökésekre is lehet számítani. A város északi részén már csütörtökön kora este is hordta a havat a szél. Az erős, viharos szél hótorlaszokat okozhat, hirtelen lecsökkentheti a látástávolságot. 

  2019.01.24.
 1. Az idei évtől igényelhető a gyermekek otthongondozási díja ellátás

  Az önmagukat ellátni képtelen gyermeküket ápolók számára biztosítandó „gyermekek otthongondozási díja” nevű ellátást 2019. január 1-jétől vezették be, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosításával.

  2019.01.08.
 2. Számos pozitív változással kezdjük az újévet

  Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a szakmunkásoknak járó bérminimum, tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, olcsóbb lesz például a tartós tej, a kisvállalatok pedig ezután még kedvezőbb feltételek mellett adózhatnak. Bővül a csok: idén már a kétgyermekes családok is felvehetik a 10 millió forintos támogatott kamatozású hitelt a vissza nem térítendő támogatás mellett.

  2019.01.02.
 3. Rajtunk múlik, mire mondunk nemet és mire mondunk igent

  "Csak rajtunk múlik, hogy mire mondunk nemet és mire mondunk igent" - fogalmazott a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Az új esztendőnek számos régi-új elhatározással vágunk neki, a Szilveszter elmúltával azonban néha úgy tűnik, mintha az újévi jókívánságok beteljesülését, az újévi fogadalmak betartását rajtunk kívül álló erők akadályoznák. 

  2019.01.01.
 4. Az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsban

  Október végén a Parlamentben tartotta ülését a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. A fórumon részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségének küldöttjeként tagja a szakmai testületnek. A fenntartható fejlődés a közeljövő kulcskérdése – amelyben az egészségmegőrzés szerepe is megkerülhetetlen – fogalmazta meg a fehérvári küldött.

  2018.11.14.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek