Levélben fordult a Kormányhoz a rezsicsökkentés kiterjesztéséért Székesfehérvár polgármestere

"Levélben kértem a Kormányzatot, hogy legalább átmenetileg tegye lehetővé az önkormányzatok tulajdonában lévő közszolgáltató cégek számára is azt, hogy amennyiben nem tudják másként megoldani, úgy az egyetemes szolgáltatás keretében - tehát rögzített keretek és árak szerint - kaphassák meg a működésükhöz szükséges áramot és gázt" - tájékoztatott közösségi oldalán Dr. Cser-Palkovics András.
2021.11.23. 11:07 |

"Az energiaárak befagyasztása hosszú távon is igen hasznos, társadalmilag megtérülő döntésnek bizonyult a Kormány részéről, hiszen számos család jelentős összeget takarít meg ezzel minden évben, főként a mostani helyzetben.

A közszolgáltatók, például a távhőt és a vízellátást biztosító cégek azonban továbbra is piaci áron kénytelenek beszerezni az elektromos áramot és a gázt.

Ezek a piaci árak azonban – a nemzetközi folyamatok miatt - brutális mértékben szálltak el az elmúlt időszakban, a többletköltséget pedig a mi esetünkben a SZÉPHŐ-nek, a Fejérvíznek, a Depóniának, egyébként pedig az ország területén működő minden önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltató cégnek ki kell gazdálkodnia, vagy pedig tulajdonosként az önkormányzatnak kellene állnia a számlát.

Ezért ma levélben kértem a Kormányzatot, hogy legalább átmenetileg tegye lehetővé az önkormányzatok tulajdonában lévő közszolgáltató cégek számára is azt, hogy amennyiben nem tudják másként megoldani, úgy az egyetemes szolgáltatás keretében (tehát rögzített keretek és árak szerint) kaphassák meg a működésükhöz szükséges áramot és gázt.

A közszolgáltató cégeink számára nem csak az áremelkedés, de a piac teljes kiszámíthatatlansága is problémát jelent, tehát a kérésemnek nem csak anyagi, hanem stratégiai vetülete is van.

Bízom benne, hogy a Kormány ismét helyesen dönt majd, hiszen így garantálható a közszolgáltatásaink, akár a távhő és a vízszolgáltatás biztonságos és fenntartható működtetése. A magyar családok védelme kiemelt fontosságú a Kormánynak, most ezt a védelmet ki kell terjeszteni a közszolgáltatókra is, hiszen rajtuk, az ő stabilitásukon keresztül védelmezhetjük meg a magyar háztartásokat az elszabadult nemzetközi energiaáraktól!
Amikor megérkezik a válasz, természetesen tájékoztatni fogom Önöket!"

Közélet

 1. Idén is a határon túli magyar óvodáknak segítettek az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esttel

  A felvidéki párkányi Katolikus Szent Imre Egyházi Óvodát, valamint a délvidéki Bácskossuthfalvai Napsugár Református Óvodát támogatták azzal a jótékonysági esttel, amit pénteken este rendeztek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az eseményen fellépett többek között a Misztrál Együttes és Nyisztor Ilona csángó népdalénekes is.

  2021.12.03.
 2. Lakossági fórum lesz Alsóvárosban december 9-én csütörtökön

  Lakossági fórumot tart csütörtökön az Alsóvárosban élőknek Mészáros Attila. Az önkormányzati képviselő a városrészben nemrég létrejött közösségi térben várja a résztvevőket.

  2021.12.03.
 3. Pozitív lett a város polgármesterének koronavírus-tesztje - mostantól karanténban otthonról dolgozik

  Facebookon tájékoztatta a fehérváriakat a város polgármestere Cser-Palkovics András, hogy pozitív lett a PCR-tesztje, és amíg szükséges karanténban marad, és otthonról dolgozik. Mint írta, komoly tünetei nincsenek: "hőemelkedés, nátha és kis köhégés eddig az összes jele a fertőzésnek."

  2021.12.02.
 4. Jótékonysági rock este a Gyermekvédelmi Központ lakóiért szombaton az Ikon Clubban

  Idén is összefognak a helyi zenekarok a Gyermekvédelmi Központ fiatal lakóiért. December 4-én, szombaton az Ikon Clubban szerveznek jótékonysági estet koncertekkel és hajnalig tartó rock-metál partival. A belépő 1.000 forint, emellett jó szívvel fogadják a tárgyi adományokat is.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár