Leszakadt az ég Fejér megye északi és déli részén

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék több utcát elöntött Igaron és Igar-Vámszőlőhegyen június 17-én. Utóbbi településrészen, a Dózsa György utcában az egy méter magasan hömpölygő víz elsodort egy idős embert, aki megsérült. Őt a közelben lakók az egyik családi ház udvarán helyezték biztonságba. 
2020.06.18. 08:20 |

Az erős sodrásban a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kísérték a mentőket a könnyebben sérült férfihoz, akit segítettek a távolabb várakozó mentőautóhoz vinni. A Kossuth Lajos utcában húzódó ér annyira megduzzadt, hogy kilépett a medréből és harminc lakóházat veszélyeztetett, amelyek közül háromba be is folyt a víz. A Dózsa György utca végén pedig homokzsákokkal védték a házakat a lejtős úton leömlő csapadéktól. Az igari Szabadság utcában több lakóházba befolyt a csapadék, az egyiknél leomlott a falazat.

Az életveszélyesé vált épületet a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók kordonszalaggal zárták le, és kéziszerszámokkal törtek utat az udvaron felgyülemlett víznek. A ház lakójának az önkormányzat biztosított szállást.

Mezőfalván a gyermekotthon egyik épületének alagsori tárolójába és irodájába folyt be a csapadék. A bent tárolt eszközöket a dunaújvárosi és a helyi önkéntes tűzoltók egy másik, vízzel nem érintett helyiségbe rakodták át. Az otthonban tartózkodó nyolc gyermeket egy másik épületbe kísérték. A megye északi részén a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítségét tizenhét alkalommal kérték a városban épületek alagsorába befolyt víz szivattyúzása érdekében.

Fotók: sárbogárdi hivatásos tűzoltóság

Kék hírek

 1. Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy székesfehérvári családi házban

  Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy székesfehérvári családi házban július 2-án este. A lakók a fürdőszobában meleg vizet engedtek a csapból, amikor riasztott a készülék. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak műszeres mérései is kimutatták a mérgező gázt a fürdőszobában.

  2020.07.03.
 2. Tűzvédelmi tesztekkel tehetjük próbára tudásunkat

  Ezentúl bárki, akár otthonról is felmérheti tűzvédelmi tudását a katasztrófavédelem interaktív tűzvédelmi tesztjein keresztül. A továbbiakban a katasztrófavédelem havonta jelentkezik új tűzmegelőzési teszttel, amelyek kitöltése átlagosan legfeljebb öt percet vesz igénybe.

  2020.07.03.
 3. Új pszichoaktív anyagot árult - vádat emeltek ellene

  A Székesfehérvári Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves székesfehérvári férfival szemben. A vádirat szerint az elkövető 2019 novemberében egy székesfehérvári áruház környékén ezer forintért adott el új pszichoaktív anyagot egy férfinak. A vádlott lakásán tartott házkutatás során a szer fogyasztását igazoló, saját töltésű cigarettát foglalt le a rendőrség.

  2020.07.02.
 4. Elismerés Semmelweis-nap alkalmából a Katasztrófavédelem főorvosának

  Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Semmelweis-nap alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Gábor Ágnesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ főorvosának.

  2020.07.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2