Lenyűgöző látvány és gazdag ízvilág a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán

Szombaton a Jancsárkert Piacra ismét elhozták árujuk legjavát a Fejér megyei termelők. A IV. Fejér Megyei Termelői Mustrán és Vásáron mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

2018.09.29. 12:30 |

A „helyit eszem, helyitől veszem, mert helyin az eszem” szólás szellemében került sor szombaton a IV. Fejér Megyei Termelői Mustrára a Jancsárkert Piacon.

A vásár résztvevői ismét meggyőződhettek arról, hogy a Fejér megyei termelők hozzáértéssel magas minőségű, a nemzetközi piacokon is helytálló termékeket állítanak elő, mindezt úgy, hogy közben egymással is együttműködnek.

A megnyitón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke, Varga Imre István kiemelte, hogy egészséges, friss helyi temékekkel találkozhatunk a termelői mustrán.

"Öröm látni, hogy évről évre egyre többen jönnek ide a Jancsárkert Piacra, keresve a termelői árukat. A fogyasztók kezdenek egyre tudatosabban gondolkodni az élelmiszerek beszerzése kapcsán, hiszen a helyi termelői áruk vásárlásával olyan élelmiszerekhez juthatnak hozzá, amelyek rövid utat tesznek meg a termőhelytől a fogyasztó asztaláig. Ezáltal frissebbek, zamatosabbak az áruk, mint a külföldről, éretlen állapotban leszedett import termékek." - hangsúlyozta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei szervezetének elnöke.

A látványos színpadi produkciók mellett mézes totó, szirti sas bemutató, tökfaragó és káposztafigura faragó verseny is várta az érdeklődőket.

Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője a mustrán a hungarikumokról és ennek kapcsán a Fejér Megyei Értéktárról szólt, kiemelve, hogy a Jancsá Piac közel másfél éve tagja ennek az értéktárnak. "Aki kilátogat ide, először a látvány nyűgözi le, majd utána az ízek, így szinte lehetetlen ellenállni ezeknek a termékeknek." - fogalmazott Fejér megye jegyzője. 

A mustrán idén is díjazták a "legzöldebb", a "legkedvesebb" és a leglátványosabb standokat, az okleveleket Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke adta át.

Fehérvári színes

 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár