Lengyel tisztek is segítik majd a fehérvári többnemzeti parancsnokság munkáját

Mariusz Błaszczakkal, Lengyelország nemzetvédelmi miniszterével közösen látogatott el Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden a székesfehérvári Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokságra. A lengyel nemzetvédelmi miniszter elmondta, hogy hamarosan lengyel tisztek is csatlakoznak a közös munkához.
2021.02.17. 13:43 |

Székesfehérváron kezdődött kedden a lengyel küldöttség magyarországi látogatása.

Mariusz Błaszczak, Benkő Tibor honvédelmi miniszter kíséretében kereste fel a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokságot és tájékozódott a szervezet eredményeiről, feladatairól, tevékenységéről. 

Mariusz Błaszczak a székesfehérvári látogatásáról szólva elmondta, nagyon impozáns látványt nyújtott a többnemzeti parancsnokság, különösen amiatt, hogy milyen gyorsan alakult meg és állt működésbe.

Lengyelország nemzetvédelmi miniszter kijelentette azt is, hogy hamarosan lengyel tisztek is csatlakoznak a közös munkához, amely lehetőségért köszönetét fejezte ki magyar minisztertársának.
„Amikor közösen érzünk felelősséget az európai népek békéjéért és biztonságáért, akkor rövid idő alatt is meg lehet valósítani a célkitűzéseinket és lehet képességeket építeni” - fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter, hozzátéve: a közép-európai hadosztály szintű parancsnokságot keretnemzetekként Szlovákia, Szlovénia, Horvátország és Magyarország részére ajánlotta ki hazánk. Ugyanakkor elismerés illeti Lengyelországot, hogy fontosnak tartja ezt a szervezetet és katonákkal járul hozzá a működéséhez. „Nem önös érdekből építjük ezt a parancsnokságot, hanem az európai népek békéjének és biztonságának garantálásáért” - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4