Lelki egészségfejlesztésre és iskolakert kialakítására is szavazhatnak a fehérváriak

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, Mi segítünk” pályázatot a TESCO-GLOBAL Zrt. és az Effekteam Egyesület. A Kossuth iskola Gyermekévek Alapítványa lelki egészségfejlesztésre, a Zöldellő Sárrét Egyesület a Sárréti értéktár online megjelenítésére, míg a Csabdi iskola iskolakert kialakítására fordítja majd a támogatást. Az áruházlánc vásárlói vásárlásonként egy zseton elhelyezésével augusztus 7-ig szavazhatnak a helyi közösségek támogatásáról.
2022.07.28. 13:50 |

A TESCO-GLOBAL Zrt. és az Effekteam Egyesület tizenegyedik alkalommal hirdetett közös pályázatával olyan civil szervezeteket, alapítványokat, szociális szövetkezeteket, nonprofit kis- és középvállalatokat, közoktatási intézményeket, társasházakat, valamint informális csoportokat kíván támogatni, amelyek a helyi közösségek környezetéért, edukációjáért és egészséges életmódjáért tesznek.

Az áruházlánc az összes áruházi szavazásra bejutó kezdeményezést támogatja egy meghatározott összeggel, a szavazatszámok függvényében. Körzetenként a legtöbb szavazatot kapott pályázó 400.000 Ft, a második legtöbb szavazatot kapott pályázó 200.000 Ft, a körzetben legkevesebb szavazatot kapott pályázó 100.000 forintot vehet át. A többezer induló közül hat Fejér megyei szervezet programja jutott tovább a középdöntőbe, ahol a vásárlók szavazata dönt.

Az Aszalvölgyi hipermarketben három pályázót támogathatnak a vásárlók:

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekévek Alapítványa az iskola programjába épülő, a mentális fejlesztést szolgáló boldogság órák megtartásához szeretne táblajátékokat beszerezni, amelyek használatával készségszintűvé tehetik a tanulók pozitív orientációját. A program eszköztára változatosan támogatja az egyéni és csoportos tanulást.

A Zöldellő Sárrét Egyesület célja a Sárréti Értéktár online felületének kialakítása, a kistérség közösségének építése. A környék vállalkozásainak és a lakosoknak is sokat segíthet egy adatbázis, afféle modern aranyoldalak létrehozása, amin keresztül informálódhatnak vagy hirdethetik magukat – sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk után. A Sárréti Értéktár a környék nevezetességeit, programjait is bemutatja majd.

A Csabdi Petőfi Sándor Általános Iskola Csabdi Iskoláért Alapítványa nemrég megkezdte a pályázaton nyert játszótér telepítését, mely mellett iskolakertet szeretne létesíteni. A magaságyásokhoz fa- és szigetelő anyagokat, valamint kültéri padokat terveznek beszerezni.

Az Aszalvölgyi úti áruházban a vásárlók augusztus 7-ig szavazhatnak a pályázatokra. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amelyet az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet, illetve pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat 2022 szeptember elején hirdetik ki.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár