Lélegeztetőgépeket adományozott a Videoton

A Videoton Holding ZRt. több, a koronavírus elleni küzdelemben használható védőeszközt, és a betegség kezelésében nélkülözhetetlen, speciális, non-invazív lélegeztetőgépet adományozott a Fejér Megyei Szent György Kórháznak és a Dél-Pesti Centrumkórháznak. 
2020.05.06. 14:22 |

A Videoton felelős vállalatként fontos feladatának érzi, hogy lehetőségeihez képest segítse a küzdelem első frontjában álló egészségügyi intézményeket és könnyítsen a rajtuk lévő nyomáson.

A járvány kitörésekor a vállalatcsoport 10 millió forintos anyagi támogatást juttatott a székesfehérvári védekezési alapba, és március folyamán betegszállítás céljára egy mikrobuszt adott át a helyi kórháznak. A jelenlegi adomány egy további lépés az előbbieken túl. A Videoton erős mérnöki tudásbázisának, beszerzési ismereteinek, és –nem utolsósorban- pénzügyi stabilitásának köszönhetően további, gyakorlati segítséget is képes nyújtani a küzdelemben leginkább érintett első vonalbeli intézmények számára.

A légzéstámogatás fontos feladat a COVID-19 betegség gyógyításban, ezért a VIDEOTON 5 db non-invazív lélegeztetőgépet szerzett be a professzionális orvosi eszközök gyártójaként jól ismert olaszországi Dimar Srl.-től mintegy 12 millió Ft értékben. A készülékek április utolsó hetében érkeztek be a gyártótól.

Ezekből a Fejér Megyei Szent György Kórház részére 2020. április 30-án a Videoton nevében Sinkó Ottó adott át három darab lélegeztetőgépet és a hozzájuk tartozó kiegészítőket, illetve azt a tíz darab magas minőségű 3M gyártmányú félálarcot, amelyhez a Videoton 3D technológiával gyártott olyan szelepeket, amelyekkel a legmagasabb fokú védelem garantálható az egészségügyi személyzet számára. A Videoton társ-vezérigazgatója emellett további alternatív védőeszköz fejlesztésekről tájékoztatta a kórház vezetőségét, majd kiemelte, hogy az első vonalban küzdők nincsenek magukra hagyva, és a jövőre nézve is felajánlotta a vállalatcsoport segítségét.

A székesfehérvári kórház mellett más intézmények is támogatásban részesültek: a Dél-Pesti Centrumkórháznak a 2 db lélegeztetőgépet juttattunk el. Amennyiben további igény adódik, úgy újabb 5 gép vásárlására van lehetőségünk, amelyek május közepétől elérhetőek. A dunaújvárosi és a kaposvári kórházakkal is megtörtént a kapcsolatfelvétel.


A VIDEOTON HOLDING ZRt. több mint 80 éves gyártási múlttal rendelkező ipari vállalatcsoport, amely 9 magyarországi és 2 külföldi (Bulgária és Szerbia) telephelyén kínál gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat ipari vállalatok számára. A cégcsoport 2019-ben realizált árbevétele közel 190 milliárd forint, és a foglalkoztatottak létszáma 8 600 fő. A fő profil az elektronikai gyártás, illetve az ezt támogató saját, a cégnél nagy hagyománnyal bíró technológiák. Ennek a kompetenciáinak bázisán a vállalat alkatrészek, modulok és szerelvények multitechnológiájú beszállító a műanyagfröccsöntés, lemezmegmunkálás, mechanikai-finommechanikai forgácsolás, szerszámkészítés és felületkezelés terén, amely tevékenységek mind hozzájárulnak a VIDEOTON hazai és nemzetközi sikeréhez. A gazdasági mutatók alapján ugyanis a VIDEOTON az egyik legértékesebb kizárólag magyar tulajdonú vállalat, és a 4. legnagyobb európai székhelyű elektronikai szerződéses gyártó.

Gazdaság

 1. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.
 2. Ötmilliárdos városi tőkealap a fehérvári fejlesztésekért

  A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindította a vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Székesfehérváron.

  2020.05.21.
 3. Már lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésekre

  A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én.

  2020.05.12.
 4. A fehérvári VT ES Kft. 3D nyomtatott alkatrészek segítségével támogatja a vírus elleni küzdelmet

  A VIDEOTON tagvállalata, a székesfehérvári VT ES Kft. 2016-ban kezdte meg együttműködését egy SLA 3D nyomtatók fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalattal. A maszk átalakításához elengedhetetlen 3D nyomtatott elemek – szájsebészetben is használt – biokompatibilis gyanta felhasználásával készülnek. 

  2020.05.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V