Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 
2019.04.08. 13:07 |

Az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles köre várta az érdeklődőket.

A szakképzettséget nem igénylő, illetve konkrét végzettséghez nem kötött munkakörök mellett a megváltozott munkaképességűek részére is készültek ajánlatokkal a foglalkoztatók. Kiállítók közt a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői is megtalálhatók voltak. Képviseltette megát a Magyar Honvédség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a NAV is.

A megnyitón Borsos Dávid, a Mediaworks Fejér megyei üzletszervezési vezetője köszöntőjében visszatekintett az elmúlt évekre.

Felidézte, hogy a 2010-es évek elején olyan munkaerőpiaci helyzet alakult ki, amikor túlkínálat volt munkavállalókból és a munkaadók könnyen találhattak maguknak megfelelő számú és szakképzettségű munkaerőt. A 2010-es évek közepére ez a folyamat megfordult és egyre nehezebb lett a munkáltatók számára megfelelő munkaerőt találni.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az ország egyik kiemelt gazdasági erőcentrumában fontos, hogy mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók érdekei találkozzanak egymással.

Köszönetet mondott a Mediaworks Hungary Zrt.-nek, hogy ötödik alkalommal is sor kerülhetett erre a lehetőségre. Székesfehérvár alpolgármestere hozzátette, hogy nagyot változott a világ az elmúlt években, hiszen ma már nem a munkahelyekért megy a munkavállalók közötti verseny, hanem a munkavállalókért versenyeznek a cégek.

Tanka Csaba a Fejér Megyei Önkormányzat alölnöke arról szólt, hogy a börze nagy segítséget nyújthat abban, hogy az érdeklődők és a munkáltatók megtalálhassák egymást és lehetőséget nyújt arra is, hogy a kereslet és kínálat találkozzon.

Gazdaság

 1. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 2. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 3. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 4. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek