Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 
2019.04.08. 13:07 |

Az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén az álláslehetőségek széles köre várta az érdeklődőket.

A szakképzettséget nem igénylő, illetve konkrét végzettséghez nem kötött munkakörök mellett a megváltozott munkaképességűek részére is készültek ajánlatokkal a foglalkoztatók. Kiállítók közt a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői is megtalálhatók voltak. Képviseltette megát a Magyar Honvédség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a NAV is.

A megnyitón Borsos Dávid, a Mediaworks Fejér megyei üzletszervezési vezetője köszöntőjében visszatekintett az elmúlt évekre.

Felidézte, hogy a 2010-es évek elején olyan munkaerőpiaci helyzet alakult ki, amikor túlkínálat volt munkavállalókból és a munkaadók könnyen találhattak maguknak megfelelő számú és szakképzettségű munkaerőt. A 2010-es évek közepére ez a folyamat megfordult és egyre nehezebb lett a munkáltatók számára megfelelő munkaerőt találni.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy az ország egyik kiemelt gazdasági erőcentrumában fontos, hogy mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók érdekei találkozzanak egymással.

Köszönetet mondott a Mediaworks Hungary Zrt.-nek, hogy ötödik alkalommal is sor kerülhetett erre a lehetőségre. Székesfehérvár alpolgármestere hozzátette, hogy nagyot változott a világ az elmúlt években, hiszen ma már nem a munkahelyekért megy a munkavállalók közötti verseny, hanem a munkavállalókért versenyeznek a cégek.

Tanka Csaba a Fejér Megyei Önkormányzat alölnöke arról szólt, hogy a börze nagy segítséget nyújthat abban, hogy az érdeklődők és a munkáltatók megtalálhassák egymást és lehetőséget nyújt arra is, hogy a kereslet és kínálat találkozzon.

Gazdaság

 1. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.
 2. Ötmilliárdos városi tőkealap a fehérvári fejlesztésekért

  A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindította a vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Székesfehérváron.

  2020.05.21.
 3. Már lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésekre

  A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én.

  2020.05.12.
 4. A fehérvári VT ES Kft. 3D nyomtatott alkatrészek segítségével támogatja a vírus elleni küzdelmet

  A VIDEOTON tagvállalata, a székesfehérvári VT ES Kft. 2016-ban kezdte meg együttműködését egy SLA 3D nyomtatók fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalattal. A maszk átalakításához elengedhetetlen 3D nyomtatott elemek – szájsebészetben is használt – biokompatibilis gyanta felhasználásával készülnek. 

  2020.05.11.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V