Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.
2019.01.06. 19:46 |

A Znojmo elleni hazai vereség után kelt útra a sógorokhoz a Fehérvár AV 19. Az EBEL alapszakaszának hajrájában minden pontnak komoly jelentősége van, már csak azért is, mert Hannu Jarvenpaa együttese számára nagyon is elérhető közelségben van a playoffot jelentő hatodik pozíció. Az izgalmakat pedig még jobban növelte, hogy a Volán éppen a Linz együttesével csatázik a helyért.

A derbin a Volán diktálta az ütemet, hiszen háromszor is Háriék jutottak vezetéshez. A nyitó húsz percben Sarauer talált be, majd a játékrész vége gólra váltott egy emberelőnyös helyzetet a Linz. Igazi rangadóhoz méltóan a középső harmadra is jutott az adok-kapokból: Luttinen góljára Brocklehurst válaszolt.

Az utolsó játékrészben szerencsére nem jött válasz Hári góljára, 3-2-re nyert a Fehérvár AV 19, amely két pontra közelítette meg a hatodik helyen álló linzieket.

Linz - Fehérvár AV 19 2-3 (1-1) (1-1) (0-1)

Gólszerzők: Schofield, Brocklehurst, ill. Sarauer, Luttinen, Hári.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak