Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.
2019.01.06. 19:46 |

A Znojmo elleni hazai vereség után kelt útra a sógorokhoz a Fehérvár AV 19. Az EBEL alapszakaszának hajrájában minden pontnak komoly jelentősége van, már csak azért is, mert Hannu Jarvenpaa együttese számára nagyon is elérhető közelségben van a playoffot jelentő hatodik pozíció. Az izgalmakat pedig még jobban növelte, hogy a Volán éppen a Linz együttesével csatázik a helyért.

A derbin a Volán diktálta az ütemet, hiszen háromszor is Háriék jutottak vezetéshez. A nyitó húsz percben Sarauer talált be, majd a játékrész vége gólra váltott egy emberelőnyös helyzetet a Linz. Igazi rangadóhoz méltóan a középső harmadra is jutott az adok-kapokból: Luttinen góljára Brocklehurst válaszolt.

Az utolsó játékrészben szerencsére nem jött válasz Hári góljára, 3-2-re nyert a Fehérvár AV 19, amely két pontra közelítette meg a hatodik helyen álló linzieket.

Linz - Fehérvár AV 19 2-3 (1-1) (1-1) (0-1)

Gólszerzők: Schofield, Brocklehurst, ill. Sarauer, Luttinen, Hári.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak