Legkedvesebb karácsonyi történetem - pályázatot hirdet a Vörösmarty Könyvtár

Legkedvesebb karácsonyi történetem címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár. December 17-ig bárki beküldheti a történetét, a három legjobb írás alkotói értékes jutalomban részesülnek.
2018.12.04. 07:45 |

Mindenkinek van egy emlékezetes karácsonyi története, akár megható és szeretetteljes, akár katasztrofális, ami a végén jól sült el. Amikor valami nem a terv szerint zajlott, mert szenteste tönkrement az égősor, odaégett az ünnepi vacsora, vagy eldőlt a karácsonyfa. Valahogy mégis találkoztak az egymást szerető emberek, meghatották egymást a figyelmes ajándékokkal, vagy éppen kibékültek egymással és ez volt a legnagyobb ajándék.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár pályázatán bárki részt vehet, korbeli megkötés nincs. Az alkotások terjedelme legfeljebb 4.000 karakter lehet szóközökkel együtt. Az írásokat a fersch.renata@vmk.hu címre lehet beküldeni csatolt mellékletként december 17-ig.

A levél tárgysorába kérik beírni: Legkedvesebb karácsonyi történetem. A három legjobb írást megjelenítik a könyvtár honlapján, az alkotókat könyves ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Fehérvári színes

 1. Nézze meg videón az idei Börgöndi repülőnap legszebb pillanatait

  Az Albatrosz Repülő Egyeszület idén is elkészítette a Börgöndi Repülőnap legfontosabb mozzanatait bemutató videó, ami segít felidézni azokat a remek pillanatokat, amiket együtt éltünk át Börgöndön szeptember 13-án.

  2020.09.22.
 2. Judo a fogyatékkal élő gyermekek világában

  A sportoláshoz minden embernek joga van, s ezt egészségi állapotától függetlenül űzheti. A sportnak az egészség- és a személyiségfejlesztésben betöltött szerepét senki nem vitatja el. Az akadályozott, fogyatékossággal élő gyermekek világában ez a funkció még inkább felértékelődik – vallja Törteli Zoltán judo edző, aki e hónap elején a Győrben rendezett XVII. Országos Sporttudományi Kongresszuson előadást tartott „Judo a fogyatékos gyermekek világában” címmel.

  2020.09.21.
 3. Családi életmód hétvégét szervez a Jancsárkert

  Az egészségtudatos és környezetbarát életmód áll a Jancsárkert által szeptember 25–27. között szervezett családi életmód hétvége középpontjában. Hasznos foglalkozások, bemutatók, szűrővizsgálatok várják a témára fogékonyakat négy napon át a Jancsárkert épületében és parkolójában.

  2020.09.21.
 4. Bakancslista - Magyarország - az Európa Klubban mutatják be Kocsis Noémi könyvét

  A Bakancslista – Magyarország című könyvét mutatja be Kocsis Noémi újságíró, író szeptember 22-én, kedden 16 órától a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubban. A szerző 777 helyet járt be, s ajánlja ezeket mindenkinek, aki rövidebb vagy hosszabb kirándulás során szeretné felfedezni hazánkat.

  2020.09.21.
 1. Klasszik Lasszó: Az utolsó magyar táncdal - akadálymentesített koncert mindenkinek

  Rendhagyó, akadálymentesített koncertet szervez fogyatékossággal élőknek és ép embereknek a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. A Klasszik Lasszó „Az utolsó magyar táncdal” estje szeptember 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Placc étterem teraszán. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  2020.09.21.
 2. Legyen a te maszkod a legmenőbb! - játékra hív a Székesfehérvári Diáktanács

  Online megmérettetést hirdetett a Diáktanács: a székesfehérvári fiataloknak nincs más dolguk, mint megtervezni a legmenőbb szájmaszkot. A versenyre október 2-ig e-mailben lehet nevezni.

  2020.09.20.
 3. Tök Jó Napot szerveznek a fehérvári kézművesek szeptember 26-án

  Tök Jó Nap mottóval szervez egész napos őszváró családi programot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szeptember 26-án, szombaton. Kérik, hogy a tökfaragáshoz mindenki hozzon saját nyersanyagot és kést, minden egyéb kézműves foglalkozáshoz a szervezők biztosítják az anyagokat és az eszközöket. A belépés díjtalan.

  2020.09.18.
 4. Égbolttúra minden pénteken a Terkán Lajos Csillagvizsgálóban

  A Jupitert és a Szaturnuszt figyelhetik meg a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban az őszi bemutatóidőszak program keretében az érdeklődők. A november végéig tartó időszakban - ha derült lesz az égbolt – látható lesz még a Hold és a Mars is. Most pénteken este nyolctól várnak minden érdeklődőt.

  2020.09.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4