Legkedvesebb karácsonyi történetem - pályázatot hirdet a Vörösmarty Könyvtár

Legkedvesebb karácsonyi történetem címmel irodalmi pályázatot hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár. December 17-ig bárki beküldheti a történetét, a három legjobb írás alkotói értékes jutalomban részesülnek.
2018.12.04. 07:45 |

Mindenkinek van egy emlékezetes karácsonyi története, akár megható és szeretetteljes, akár katasztrofális, ami a végén jól sült el. Amikor valami nem a terv szerint zajlott, mert szenteste tönkrement az égősor, odaégett az ünnepi vacsora, vagy eldőlt a karácsonyfa. Valahogy mégis találkoztak az egymást szerető emberek, meghatották egymást a figyelmes ajándékokkal, vagy éppen kibékültek egymással és ez volt a legnagyobb ajándék.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár pályázatán bárki részt vehet, korbeli megkötés nincs. Az alkotások terjedelme legfeljebb 4.000 karakter lehet szóközökkel együtt. Az írásokat a fersch.renata@vmk.hu címre lehet beküldeni csatolt mellékletként december 17-ig.

A levél tárgysorába kérik beírni: Legkedvesebb karácsonyi történetem. A három legjobb írást megjelenítik a könyvtár honlapján, az alkotókat könyves ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Fehérvári színes

 1. Bonsai kiállítás lesz hétvégén az Öreghegyi Közösségi Házban

  Szeptember 28-án és 29-én, szombat és vasárnap 10-18 óra között Róth Péter magángyűjteményéből tekinthetnek meg bonsaiokat az érdeklődők az Öreghegyi Közösségi Házban. Ezen kívül lesz vetített képes előadás, bonsai gondozással kapcsolatos tanácsadás és élő hangdrum bemutató is. A programra a belépés ingyenes.

  2019.09.23.
 2. Nap-éj egyenlőségi rituálé lesz este a Palotavárosi tavaknál

  Nap-éj egyenlőségi rituálét mutat be a székesfehérvári Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület szeptember 23-án, hétfőn 18 és 21 óra között. Érdekes, látványos előadásokkal várják az érdeklődőket a Palotavárosi tavaknál található Királyok parkjában.

  2019.09.23.
 3. Focitorna és gyerekprogramok a Túrózsáki úti szabadidőparkban

  A sport, a szép idő és egy fantasztikus szabadidőpark hozta össze vasárnap a családokat Öreghegyen az Aszalvölgyben. A vasárnapi családi nap focitornáján öt csapat versengett egymással.

  2019.09.22.
 4. Közel hatszáz kondérban főtt a lecsó - Németh Nóra a Lecsókirálynő

  Idén is közel hatszáz kondérban főztek a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral is várta a vendégeket. A zsűri által 20 legjobbnak ítélt lecsó közül a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ csapatának kedvezett a szerencse.

  2019.09.21.
 1. Több száz remekmű a Székesfehérvári Makett Show-n

  A Székesfehérvári Makett Show-n vasúti-, hajó-, repülő- és harcijármű-maketteket állítottak ki a Székesfehérvári Makettezők Baráti Köre. A gazdag programkínálatot látvány-makettezés, makettbörze is színesítette.

  2019.09.21.
 2. Dupla esküvő a Hiemer-házban - a Vigyázó Kéz Egyesület párjai mondtak igent

  Két volt állami gondozott párt adott össze dr. Cser-Palkovics András a Hiemer-házban. A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület pártfogoltjai számos támogatónak köszönhetően mondhatták ki az igent a házasságkötő teremben, és utazhatott el nászútra is. 

  2019.09.20.
 3. Fentről Fehérvár - megnyitott az óriáskerék a Zichy ligetben

  December végéig található Fehérvár Belvárosában az a 35 méteres óriáskerék, amely pénteken délutántól minden nap várja a látogatókat. Az új látványosság első utasai az Európai Mobilitási Hét keretében megmérkőzött legügyesebb és legmobilisabb osztályok voltak. A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter.

  2019.09.20.
 4. Zenével, tánccal és szűrővizsgálatokkal várta látogatóit Tóvárosi Őszköszöntő

  Pénteken, az Iskola téren gyűlt össze a városrész apraja-nagyja a hagyományos Tóvárosi Őszköszöntő alkalmából, amelyen felléptek az ovisok és általános iskolások, majd koncertek és táncos műsorszámok szórakoztatták a családokat; valamennyi generáció megtalálhatta a kedvére valót. A programon ingyenes egészségügyi szűréseket is végeztek, az estét pedig utcabállal zárták.

  2019.09.20.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek