Kyokushin karate: végre tatamira léphettek a sportolók!

Több más sportághoz hasonlóan, kyokushin karatéban is hosszú szünet állt be a hazai versenyrendszerben. Utoljára november elején, Vácon léphettek tatamira a sportolók. Ezért volt kiemelt jelentősége a Kyo Hungária SE által megrendezett Nyíradony Kupának. A zárt kapus viadalon csak az edzők, versenyzők és versenybírók vehettek részt a járványügyi előírások teljes betartásával.

2021.05.02. 09:19 |

A szigorú szabályok és a távoli helyszín ellenére több mint kétszáz nevezés érkezett a versenyre, többféle szabályrendszerű utánpótlás korosztályú küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

Az IFK szervezet ezúttal is közös csapatot szerepeltetett a rendezvényen, mely a Fehérvár Karate Akadémia, a Móri SE és a Vértesi Tömegsport Egyesület versenyzőiből állt. A csapat felkészülése is rendhagyó módon együtt történt, mivel a Móri SE és a VTSE sportolói a járvány miatt elvesztették megszokott edzéshelyszíneiket, ezért a fehérvári testvércsapat fogadta be őket otthonába. Nehezítette a helyzetet, hogy a versenyzők jelentős része kor és súlycsoportot váltott, illetve a szokásos „felhozó” versenyek is hiányoztak. Az ideálisnak a legnagyobb jóindulattal sem mondható felkészülési körülmények ellenére, a Kreitl Péter, Kajdi István, Dezső Kata edzői team által dirigált 12 fiatal versenyző kemény csatákban, figyelemre méltó eredményeket elérve tette le névjegyét a nyírségi kisvárosban. Puszta Péternek például olyan remekül sikerült debütálnia az ifi mezőnyben, hogy minden ellenfelét elsöprő erejű test támadásaival idő előtt a mérkőzés feladására kényszerítette.

A csapat két vezető mestere, Mátó Katalin és Bőke Béla is tatamira lépett ezen a napon, mivel meghívott bíróként segítették a verseny lebonyolítását.

Ide kívánkozik még egy fehérvári érdeklődésre számot tartó hír, miszerint Fekete Gergely, a Fehérvár Karate Akadémia egykori növendéke, aki a Móri SE-ben eltöltött évek után egy fővárosi klubhoz igazolt, kvalifikálta magát a grúziai felnőtt Shinkyokushin EB-re.

Eredmények:

Aranyérem:

 • Králl Máté (testvédős pontozásos küzdelem)

 • Puszta Péter (KO küzdelem)

Ezüstérem:

 • Reichert Jázmin (testvédős pontozásos és testvédős KO küzdelem)

 • Kántor Viktória (KO küzdelem és testvédős KO küzdelem)

Bronzérem:

 • Solymosi Sára (testvédős KO küzdelem)

 • Fekete Panna (formagyakorlat)

Kulcsár Gergő, Kulcsár László, Kulcsár Balázs, Vereb Zsolt, Mayer Dorottya és Mayer Eszter helyezetlenül zárták a napot.

A következő verseny időpontja nagyban függ a járványhelyzet alakulásától, így a csapat egyelőre a június végén megrendezésre kerülő hagyományos gánti edzőtáborra készül, ahol a fiatalok közül többen övvizsga keretében fognak számot adni tudásukról.

Sport

 1. Labdarúgó válogatott: öt Vidi-játékos van a bő EB-keretben

  Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő, 30 fős keretét. A két csoportmeccsét is Budapesten játszó nemzeti csapat Ausztriában edzőtáborozik, majd két felkészülési meccset is játszik. A keretben Bolla, Fiola, Hangya, Nego és Nikolics személyében öt Mol Fehérvár-játékos szerepel.

  2021.05.06.
 2. Az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr otthonában zárja a szezont vasárnap a MOL Fehérvár FC

  Május 9-én, vasárnap 17:30 órakor a már kiesett DVTK otthonában játssza a 2020-2021-es bajnoki szezon utolsó mérkőzését a Vidi.

  2021.05.06.
 3. Elkezdődött az atlétikai versenyszezon - az U16 és U14 korosztály sikerei a Bregyóban

  A legfiatalabb versenyzők, a 12-13 és a 14-15 évesek területi kvalifikációs versenyével elstartolt az atléták versenyszezonja. Az ARAK fiataljai hazai pályán bizonyítottak, számolatlanul értek el egyéni csúcsokat, amelyekért nem maradt el az arany, ezüst és bronzérem sokasága.

  2021.05.04.
 4. Kettős emberhátrányban, hosszabbításban kapott ki a Vidi a Magyar Kupa döntőjében

  2019 után játszott ismét Magyar Kupa-döntőt a Mol Fehérvár, az ellenfél ezúttal az Újpest volt. A bajnokságban rendre kiütötte a lilákat a Vidi, ezúttal az első félidőben egyik csapat sem tudott betalálni. Helyzet alig volt a második játékrészben, de az utolsó percben, majd a hosszabbításban is kiállítottak egy fehérvárit, végül pedig egy jól eltalált lövés döntött az Újpest javára.

  2021.05.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak