Kultúrházak Éjjel-Nappal - a gyerekeké volt a színpad az Öreghegyi Közösségi Házban

Különféle művészeti ágakban alkotó tehetséges diákok léptek színpadra szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa is énekelt, majd Zsigmond Lala koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
2019.02.16. 17:00 |

„Székesfehérváron jelentős hagyománya van a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának, ám az első alkalom, hogy az Öreghegyen ilyen formában tartjuk meg ezt a napot. Jó alkalom ez, hogy tehetséges fiataljaink közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A kultúrházak fontos szerepet játszanak a települések, településrészek életében, - így van ez Öreghegyi Közösségi Ház esetében is.

Remélem a gyerekek, szüleik, nagyszüleik és a hozzátartozók is látják, hogy mindent próbálunk megtenni azért, hogy a családok jól érezhessék magukat.” - hangsúlyozta Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, aki köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elkísérték tehetséges gyermekeiket a bemutatóra, valamint, Fehérvár önkormányzata nevében megajándékozta a fellépőket.

Az volt az ötletünk, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának keretében gyerekeknek biztosítsunk lehetőséget a fellépésre; hangszeres zenét, énekes produkciókat és mesét is hallhatott a közönség, de például akrobatikus tánccsoport is műsort adott, míg a délutánt Zsigmond Lala koncertje zárta.” - emelte ki Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház intézményvezetője.

Az eseményen fellépett Varga-Érdi Dominique (zongora), Marton Fanni (ének), Rózsa Gréta és Szoboszlai Fanni (énekesek), Szoboszlai Szofi Julianna (zongora), Sebők Bíborka (zongora), Balogh Borka és Szoboszlai Szofi Julianna (népdalcsokor), Varga-Érdi Myriam (zongora), Hanus Alíz (zongora), Szabó Emese és Imre Melinda (RG karika), Sebők Balázs Jusztin (vadászkürt), a 4M Dance Company, valamint;

a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa, Rádi Margit vezényletével.

Kultúra

 1. Fájdalom és dicsőség - Pedro Almodóvar legújabb filmje a Barátság moziban

  Július 22-én, hétfőn 18 órakor Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség című filmjét vetítik a Barátság moziban. Pedro Almodóvar megannyi kín és dicsőség után karrierje egyfajta összegzéséhez érkezett. Főszereplők: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Cecilia Roth. Időtartam: 1 óra 53 perc. Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

  2019.07.19.
 2. Csodálatos természet - Mary T. Csajághy és Kanalovics László kiállítása nyílik pénteken

  Július 19-én, pénteken nyílik meg Mary T. Csajághy és Kanalovics László „Csodálatos természet” című kiállítása A Szabadművelődés Házában. A 17 órakor kezdődő eseményt Mátay Balázs, újságíró nyitja meg, közreműködik Martony Klára, Mátay Korina és Csizmadia Máté Noel. A tárlat augusztus 20-ig látogatható.

  2019.07.19.
 3. Ős-operák a Bazilikánál - rendhagyó est a Harmonia Albensisen

  Ős-operákat láthatott és hallhatott ma a Harmonia Albensis közönsége. A templomi koncertsorozat rendhagyó helyszínen, a felújított II. János Pál pápa téren folytatódott a Szent Márton és Szent Jakab életét megjelenítő élőképekkel.

  2019.07.19.
 4. Szőnyeggé szőtt álom - megnyílt Vimmer Gergő tárlata a Királykút Emlékházban

  Az alkotó gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen próbál kommunikálni a külvilággal. Legfontosabb kifejező eszköze a művészet: szőttesei csütörtöktől tekinthetők meg a Királykút Emlékházban.

  2019.07.18.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka