Kultúrházak Éjjel-Nappal - a gyerekeké volt a színpad az Öreghegyi Közösségi Házban

Különféle művészeti ágakban alkotó tehetséges diákok léptek színpadra szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa is énekelt, majd Zsigmond Lala koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
2019.02.16. 17:00 |

„Székesfehérváron jelentős hagyománya van a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának, ám az első alkalom, hogy az Öreghegyen ilyen formában tartjuk meg ezt a napot. Jó alkalom ez, hogy tehetséges fiataljaink közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A kultúrházak fontos szerepet játszanak a települések, településrészek életében, - így van ez Öreghegyi Közösségi Ház esetében is.

Remélem a gyerekek, szüleik, nagyszüleik és a hozzátartozók is látják, hogy mindent próbálunk megtenni azért, hogy a családok jól érezhessék magukat.” - hangsúlyozta Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, aki köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elkísérték tehetséges gyermekeiket a bemutatóra, valamint, Fehérvár önkormányzata nevében megajándékozta a fellépőket.

Az volt az ötletünk, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának keretében gyerekeknek biztosítsunk lehetőséget a fellépésre; hangszeres zenét, énekes produkciókat és mesét is hallhatott a közönség, de például akrobatikus tánccsoport is műsort adott, míg a délutánt Zsigmond Lala koncertje zárta.” - emelte ki Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház intézményvezetője.

Az eseményen fellépett Varga-Érdi Dominique (zongora), Marton Fanni (ének), Rózsa Gréta és Szoboszlai Fanni (énekesek), Szoboszlai Szofi Julianna (zongora), Sebők Bíborka (zongora), Balogh Borka és Szoboszlai Szofi Julianna (népdalcsokor), Varga-Érdi Myriam (zongora), Hanus Alíz (zongora), Szabó Emese és Imre Melinda (RG karika), Sebők Balázs Jusztin (vadászkürt), a 4M Dance Company, valamint;

a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa, Rádi Margit vezényletével.

Kultúra

 1. Bach Mindenkinek Fesztivál Székesfehérváron is

  Ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. A tíznapos programsorozathoz 71 település, köztük Székesfehérvár is csatlakozott. A Városház téren és az Evangélikus templomban az ökumenikus kórus ad koncertet csütörtökön és szombaton.

  2019.03.20.
 2. Dr. Máriás és Fábry Sándor kötetének bemutatója a Királykút Emlékházban

  Március 24-én, vasárnap 17 órakor lesz dr. Máriás és Fábry Sándor „Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára” című könyvének bemutatója a Királykút Emlékházban. Vendégek lesznek a szerzők, házigazda Dr. Bakonyi István irodalomtörténész, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.03.20.
 3. Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk az Olvasóteremben

  Irodalmi szerelmekkel találkozhatunk holnap délután az Olvasóteremben. Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely lesznek Czinki Ferenc vendégei, akik az életművek áttekintése mellett megidéznek egy másik irodalmi kapcsolatot: Szabó Magda és Szobotka Tibor szerelmét. 

  2019.03.19.
 4. Kisorsolták a X. Fehérvári Versünnep mentorait - indul a felkészülés az áprilisi döntőre

  A mentorsorsolással folytatódott a X. Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott 12 diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A döntősöknek három hetük lesz arra, hogy felkészüljenek a fináléra, amelyet április 6-án, szombaton 10 órától rendeznek meg a Városháza Dísztermében.

  2019.03.19.

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka