Kultúrházak Éjjel-Nappal - a gyerekeké volt a színpad az Öreghegyi Közösségi Házban

Különféle művészeti ágakban alkotó tehetséges diákok léptek színpadra szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa is énekelt, majd Zsigmond Lala koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
2019.02.16. 17:00 |

„Székesfehérváron jelentős hagyománya van a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának, ám az első alkalom, hogy az Öreghegyen ilyen formában tartjuk meg ezt a napot. Jó alkalom ez, hogy tehetséges fiataljaink közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A kultúrházak fontos szerepet játszanak a települések, településrészek életében, - így van ez Öreghegyi Közösségi Ház esetében is.

Remélem a gyerekek, szüleik, nagyszüleik és a hozzátartozók is látják, hogy mindent próbálunk megtenni azért, hogy a családok jól érezhessék magukat.” - hangsúlyozta Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, aki köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elkísérték tehetséges gyermekeiket a bemutatóra, valamint, Fehérvár önkormányzata nevében megajándékozta a fellépőket.

Az volt az ötletünk, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának keretében gyerekeknek biztosítsunk lehetőséget a fellépésre; hangszeres zenét, énekes produkciókat és mesét is hallhatott a közönség, de például akrobatikus tánccsoport is műsort adott, míg a délutánt Zsigmond Lala koncertje zárta.” - emelte ki Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház intézményvezetője.

Az eseményen fellépett Varga-Érdi Dominique (zongora), Marton Fanni (ének), Rózsa Gréta és Szoboszlai Fanni (énekesek), Szoboszlai Szofi Julianna (zongora), Sebők Bíborka (zongora), Balogh Borka és Szoboszlai Szofi Julianna (népdalcsokor), Varga-Érdi Myriam (zongora), Hanus Alíz (zongora), Szabó Emese és Imre Melinda (RG karika), Sebők Balázs Jusztin (vadászkürt), a 4M Dance Company, valamint;

a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa, Rádi Margit vezényletével.

Kultúra

 1. Egy éves születésnapját ünnepli a Székesfehérvári NépmesePont

  Szeptember 28-án 10 órától a Gárdonyi Géza Művelődési Házban mesés foglalkozások, játékok, vetítések varázsolják el a Mesebirodalomba érkező apróságokat és óriásokat abból az alkalomból, hogy egyéves születésnapját ünnepli a Székesfehérvári NépmesePont.

  2019.09.20.
 2. Kiállítással tisztelegtek Hada Tibor munkássága előtt a fehérvári bélyeggyűjtők

  Harmincöt keretoldalon tizenegy témakört mutat be a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör Hada Tibor több évtizedes gyűjtői munkássága előtt tisztelgő, csütörtökön a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban nyílt tárlata; vasút, cserkészet, Szent István király, Székesfehérvár, természetvédelem, a Föld Napja, 1956 emléke, festmények lovak, bor és szőlő.

  2019.09.19.
 3. Innováció a régészetben - a legújabb technológiák alkalmazásáról tanácskoznak

  "Innovatív térinformatikai fejlesztések és lehetőségek a régészetben" címmel kezdődött el kétnapos konferencia csütörtökön a Gorsium Régészeti Parkban. A Szent István Király Múzeum szervezésében zajló eseményen többek között a várak 3D felmérésének lehetőségeiről és a geoinformatikai technológiák régészeti alkalmazásairól is szó volt.

  2019.09.19.
 4. Észre-írt strófák - Tamás Menyhért kötetének bemutatója a Királykút Emlékházban

  Szeptember 23-án, hétfőn 18 órakor lesz Tamás Menyhért Kossuth-díjas író, költő Észre-írt strófák című verseskötetének bemutatója a Királykút Emlékházban. Az est házigazdája Dr. Bakonyi István. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket. A szerző 16:30-kor a Vajda János könyvesboltban dedikál.

  2019.09.19.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka