Kultúrházak Éjjel-Nappal - a gyerekeké volt a színpad az Öreghegyi Közösségi Házban

Különféle művészeti ágakban alkotó tehetséges diákok léptek színpadra szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa is énekelt, majd Zsigmond Lala koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
2019.02.16. 17:00 |

„Székesfehérváron jelentős hagyománya van a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának, ám az első alkalom, hogy az Öreghegyen ilyen formában tartjuk meg ezt a napot. Jó alkalom ez, hogy tehetséges fiataljaink közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A kultúrházak fontos szerepet játszanak a települések, településrészek életében, - így van ez Öreghegyi Közösségi Ház esetében is.

Remélem a gyerekek, szüleik, nagyszüleik és a hozzátartozók is látják, hogy mindent próbálunk megtenni azért, hogy a családok jól érezhessék magukat.” - hangsúlyozta Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, aki köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elkísérték tehetséges gyermekeiket a bemutatóra, valamint, Fehérvár önkormányzata nevében megajándékozta a fellépőket.

Az volt az ötletünk, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának keretében gyerekeknek biztosítsunk lehetőséget a fellépésre; hangszeres zenét, énekes produkciókat és mesét is hallhatott a közönség, de például akrobatikus tánccsoport is műsort adott, míg a délutánt Zsigmond Lala koncertje zárta.” - emelte ki Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház intézményvezetője.

Az eseményen fellépett Varga-Érdi Dominique (zongora), Marton Fanni (ének), Rózsa Gréta és Szoboszlai Fanni (énekesek), Szoboszlai Szofi Julianna (zongora), Sebők Bíborka (zongora), Balogh Borka és Szoboszlai Szofi Julianna (népdalcsokor), Varga-Érdi Myriam (zongora), Hanus Alíz (zongora), Szabó Emese és Imre Melinda (RG karika), Sebők Balázs Jusztin (vadászkürt), a 4M Dance Company, valamint;

a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa, Rádi Margit vezényletével.

Kultúra

 1. Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból a Trianon 100 eseménysorozat keretében

  Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.

  2020.06.03.
 2. 400 éve született Zrínyi Miklós - kvízjátékkal emlékezik a Vörösmarty Mihály Könyvtár

  Idén 400 esztendeje annak, hogy korának nagy magyar költője, horvát bán, Zala és Somogy vármegyék örökös főispánja, nagybirtokos főnemese, hadvezére és tudósa, Zrínyi Miklós megszületett. A „Magyar Mars” tiszteletére, akinek fő célja a török Magyarországról való kiűzése volt, az Országgyűlés a 2020. évet Zrínyi Miklós-emlékévnek nyilvánította. A XVII. század nagy alakjáról megemlékezve a Vörösmarty Mihály Könyvtár egy kvízt állított össze.

  2020.06.03.
 3. Trianon különkiadás a Vörösmarty Színházban Trianon 100. évfordulóján

  A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.

  2020.06.03.
 4. #Mosteztolvasom - új pályázatot hirdet a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Továbbra is otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #vigyázzunkegymásra #Mosteztolvasom online kihívásban Facebook-oldalukra várják a most olvasott könyvvel készült kreatív fotókat és a hozzá tartozó kedvenc idézeteket.

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka