Kultúrházak Éjjel-Nappal - a gyerekeké volt a színpad az Öreghegyi Közösségi Házban

Különféle művészeti ágakban alkotó tehetséges diákok léptek színpadra szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házban, ahol a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa is énekelt, majd Zsigmond Lala koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.
2019.02.16. 17:00 |

„Székesfehérváron jelentős hagyománya van a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának, ám az első alkalom, hogy az Öreghegyen ilyen formában tartjuk meg ezt a napot. Jó alkalom ez, hogy tehetséges fiataljaink közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A kultúrházak fontos szerepet játszanak a települések, településrészek életében, - így van ez Öreghegyi Közösségi Ház esetében is.

Remélem a gyerekek, szüleik, nagyszüleik és a hozzátartozók is látják, hogy mindent próbálunk megtenni azért, hogy a családok jól érezhessék magukat.” - hangsúlyozta Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, aki köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elkísérték tehetséges gyermekeiket a bemutatóra, valamint, Fehérvár önkormányzata nevében megajándékozta a fellépőket.

Az volt az ötletünk, hogy a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatának keretében gyerekeknek biztosítsunk lehetőséget a fellépésre; hangszeres zenét, énekes produkciókat és mesét is hallhatott a közönség, de például akrobatikus tánccsoport is műsort adott, míg a délutánt Zsigmond Lala koncertje zárta.” - emelte ki Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház intézményvezetője.

Az eseményen fellépett Varga-Érdi Dominique (zongora), Marton Fanni (ének), Rózsa Gréta és Szoboszlai Fanni (énekesek), Szoboszlai Szofi Julianna (zongora), Sebők Bíborka (zongora), Balogh Borka és Szoboszlai Szofi Julianna (népdalcsokor), Varga-Érdi Myriam (zongora), Hanus Alíz (zongora), Szabó Emese és Imre Melinda (RG karika), Sebők Balázs Jusztin (vadászkürt), a 4M Dance Company, valamint;

a Kossuth Lajos Általános Iskola felsős kórusa, Rádi Margit vezényletével.

Kultúra

 1. Híresek és Képek - világhírű fotográfusok alkotásai a Csók Képtárban

  Híresek és Képek címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival.

  2019.05.23.
 2. Hetedszer lesz Hetedhét Játékfesztivál a hétvégén a Belvárosban

  Felhővadászat, lovagi torna, bábjáték-automata, fotószínház, kézműves foglalkozások, hétpróbás kalandok a mesebeli számok világában és rengeteg játék, no meg báb- és meseelőadások, koncert Szalóki Ágival és Rutkai Borival – élményteli hétvégét kínál a hetedik Hetedhét Játékfesztivál a fehérvári belvárosban május 25–26-án.

  2019.05.23.
 3. Még három alkalommal láthatja a közönség a Rómeó és Júlia balettet

  Májusban még egy alkalommal - május 27-én hétfőn 18 órától - majd júniusban még két alkalommal láthatja a közönség a Székesfehérvári Balettszínház Rómeó és Júlia című előadását, amely neves nemzetközi alkotók közreműködésével valósult meg és május 12-én vasárnap mutatták be.

  2019.05.22.
 4. Százötven izgalmas modern fotó érkezik a Csók Képtárba

  Híresek és Képek címmel nyílik kiállítás csütörtökön délután a Csók István Képtárban: a magyar fotográfia modern irányzatainak 150 alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival. Az átfogó válogatás az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világába ad betekintést, valamint képet ad a háborúk pusztításairól.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka