Kultúrafogyasztási és múzeumlátogatási szokások változásást kutatják a koronavírus tükrében

Kultúrafogyasztási és múzeumlátogatási szokások változását kutatják a BME  harmadéves, ipari termék- és formatervező mérnöki szakos hallgatói a koronavírus-helyzet tükrében. A Szent István Király Múzeum azt kéri a fehérváriaktól, hogy kérdőív kitöltésével segítsék munkájukat.
2020.05.19. 09:21 |

A kérdőív ITT érhető el!

A hallgatók a kultúrafogyasztási szokások változását vizsgálják a koronavírus okozta járványhelyzet kapcsán, elsősorban virtuális múzeumok témakörére fókuszálva.

A kérdőív kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. Az így szerzett adatokat anonim módon és kizárólag a projektfeladathoz használják fel. A kutatást az ősz folyamán tudományos konferencián is előadják, amely nyilvános az érdeklődők számára.

Kultúra

 1. Fogom a kezed! – prózaíró és rajzpályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház

  Fogom a kezed! címmel próza- és esszéíró, illetve rajzpályázatot hirdetett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Az intézmény olyan alkotásokat vár, mellyel a gyerekek és a felnőttek bemutatják, hogy miként élték meg az elmúlt hetekben az együvé tartozásnak, az egymásra utaltságnak és egymás segítésének az élményét. 

  2020.05.28.
 2. Ezen a héten még lehet szavazni Fehérvár kedvenc könyvére

  Hamarosan kiderül, melyik lesz Fehérvár kedvenc könyve: a Vörösmarty Könyvtár májusi játéka az utolsó hetéhez érkezett, az olvasók most is húsz könyv közül választhatnak, akár többet is, illetve az elmúlt hetek listáiból is lehet még szavazni. 

  2020.05.28.
 3. Néha érdekes kincseket rejt a fiók mélye - felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság

  Az alábbi, nemrég megjelent fotón felbuzdulva felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság. (Kabáczy Szilárd a székesfehérvári Tiszti Klub bejárati kapujában, 1960-ban - a Szent István Király Múzeum tulajdona) A fiókok mélyén rejlő fotókat és történeteket várnak az épülethez kapcsolódóan és az érdekes képen felbátorodva kérdezik: kinek van régi fényképe az egykori Fekete Sas szállodáról? Ki ismer régi felvételt a belsejéről?

  2020.05.27.
 4. A város négy idősotthonát kereste fel kedden a Művészkaraván

  Az elmúlt három hétben több mint húsz helyszínen tűnt fel a Művészkaraván Székesfehérváron, a színészek, táncosok, zenészek mindenütt sikert arattak. Kedden egy ráadás-előadással indították a hetet, a város négy idősotthonát keresték fel a műsorral.

  2020.05.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka