Külpiaci növekedéshez kapott támogatást a Videoton Holding Zrt.

A Külpiaci Növekedési Támogatási Program keretében a Videoton Holding Zrt. több mint 400 millió forintnyi állami támogatást kapott bulgáriai üzeme fejlesztéséhez. A támogatásról szóló oklevelet pénteken délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen adta át Videoton Holding Zrt. vezetőségének.
2022.01.21. 17:13 |

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közreműködésével a magyar vállalatok külföldi terjeszkedését, regionális vagy globális multinacionális vállalattá válását támogató programot indított. Ennek a programnak a keretein belül pályázott sikerrel a Videoton Holding Zrt. a bulgáriai Sztara Zagorában található üzemének korszerűsítéséhez.

A Videoton Holding Zrt. a gyárbővítésének 860 milliós költségeihez a kormány 430 millió forintos támogatást nyújt a program keretein belül.

Lakatos Péter, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy a cég külföldi beruházása azért is jelent fontos előrelépést, mivel a Videoton Holding Zrt. teljesítménye kinőtte az ország határait. Gondolatait megerősítette Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója, aki elmondta, hogy a már jelenleg is rendelkezésre álló bulgáriai üzemet a nemzetközi piaci szerep erősítésének érdekében fogják fejleszteni.

„Annak érdekében, hogy versenyképesek tudjunk lenni nemzetközileg a gyártóhelyeinkkel és a költségszintünkkel, szükségünk van egy kedvezőbb árszíntű gyártóra is. Bulgáriában már van egy működő üzem, ahol szeretnénk, hogy ebből a támogatásból a székesfehérvárihoz hasonló színvonalú gyártás valósuljon meg.”

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője egy közkedvelt székesfehérvári mondással köszöntötte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert: „Fehérváron van egy mondás, ami szerint a székesfehérváriak három csoportba oszthatóak. Aki már dolgozott a Videotonban, aki dolgozik és aki dolgozni fog itt.” Az országgyűlési képviselő örömét és háláját fejezte ki mindazoknak, akik részt vesznek a beruházásban és a cég munkájában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében kiemelte, hogy a Videoton Holding Zrt. működése nem csak Székesfehérvár, de a nemzetgazdaság szempontjából is kiemelt jelentőségű. A legnagyobb magyar magántulajdonban lévő vállalatcsoport több mint 9000 embernek ad munkát. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, az elmúlt két év kihívásokkal teli időszakából a beruházásokkal, új munkahelyek teremtésével, valamint a régi munkahelyek megmentésével lehet kitörni.

„Ennek nyomán egy robusztus beruházási programot indítottunk el. Azt gondolom, többek között ennek köszönhető, hogy a magyar gazdaság szempontjából a tavalyi év kiemelkedő volt. Hosszú távon ezt a sikert az tudja biztosítani, ha a Magyarországon sikeres hazai vállalatok külföldön is sikeresek tudnak lenni. A Videoton kifejezetten egy olyan vállalat, amit követendő példaként tudunk mindenki elé állítani.” – összegezte a beruházás jelentőségét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Gazdaság

 1. A Városi Alap is segített a Continest 2,4 milliárd forintos tőkebevonásában

  A Székesfehérvár Városi Alap és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures egyaránt 1-1 milliárd forintos tőkeinjekció révén kisebbségi tulajdonosként jelent meg az összecsukható konténertechnológiát fejlesztő és gyártó társaságban, míg a Continest jelenlegi kockázati tőkebefektetője, a Takarék Kockázati Tőkealap további 400 millió forintos befektetést eszközölt a társaságban.

  2022.05.20.
 2. Újabb gyárat épít a Continest

  Három hazai kockázati tőkealap-kezelő összesen 2,4 milliárd forint összegű befektetéssel támogatja a Continest Technologies Zrt-t növekedési terveinek megvalósításában - írja a Világgazdaság. A mostani tőkebevonással lehetővé válik a Continest Factory második székesfehérvári gyáregységének létrejötte.

  2022.05.18.
 3. A vegán fele nyitnak

  A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

  2022.05.13.
 4. Megyei együttműködés

  A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése.

  2022.05.05.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár