Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.
2018.01.16. 12:19 |
Az Alba Regia Sportcsarnok VIP-részlegében a magyar edzők Juan Maria Gavalda spanyol, és Jose Curado portugál kosárlabda-szakemberrel folytathattak eszmecserét. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, majd Balássi Imre klubelnök kérte az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jelen lévő edzőit, hogy nyitottan fogadják a vendég előadók gondolatait. Juan Maria Gavalda, aki a Barcelona csapatához is kötődik és Jose Curado, az európai edzőszövetség vezetője hazájuk edzőképzéséről, ennek felépítéséről és a klubok általi felhasználásáról beszélt.
Balássi Imre elmondta, szándékaik szerint szorosabb együttműködést alakítanának ki a spanyol és portugál szövetséggel is. „Azzal a céllal hívtuk össze ezt a workshopot, hogy próbáljunk nyitni Európa felé, és az előttünk járó országok sportkultúrája iránt nyitottak legyünk, befogadjuk, a magunk hasznára tudjuk fordítani. Véleményem szerint a magyar sport jelenlegi legnagyobb fogyatékossága szakmai eredetű, a fizikális képzésben elmaradtunk a világtól. Ezen a területen próbálunk nyitni más országok felé, és nagyon bízom benne, hogy a spanyol és portugál szövetséggel is sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami az Albának a szakmai előnyére válik. Szakanyagok feldolgozásában, kollégáink szakmai utakra küldésében gondolkozunk, ahogy külföldi edzők is érkezhetnek időszakokra hozzánk. Utánpótlás rendszerünkben már elkezdődött egy átalakulás, érkezett egy francia edző, ezt szeretnénk szélesíteni most a spanyol és portugál szövetséggel való együttműködéssel.”

Sport

 1. Látványos megnyitóval készülnek - Zúgjon a Hajrá, Vidi, Hajrá, Fehérvár!

  November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. A megnyitón Pixa mellett a Wellhello is játszik, lesz 3D vetítés és négyszáz fehérvári táncos látványos koreográfiával készül a megynyitóra.

  2018.11.15.
 2. Sakk minden szerdán és pénteken a Fehérvári Sakk Egyesülettel a Királykúton

  Nagyon jól, két győzelemel kezdte a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságot a Fehérvári Sakk Egyesület az NB II Breyer-csoportban. A sakkozók a Királykút Emlékházban minden héten szerdán és pénteken délután négytől egészen késő estig edzenek és játszanak, illetve fontosnak tartják az utánpótlás nevelést.

  2018.11.15.
 3. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 4. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak