Fehérvári közösségi tereket is meglátogatott a brit nagykövet

Székesfehérváron járt Paul Fox, az Egyesült Királyság brit nagykövete. Látogatása során megtekintette a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ felújított tereit.
2023.01.25. 15:05 |
Fehérvári közösségi tereket is meglátogatott a brit nagykövet

A brit nagykövet látogatása során hosszabb időt töltött a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban is.

Számos civil szervezet működik Székesfehérváron, akik olyan területekkel foglalkoznak munkájuk során, amelyek túlmutatnak az állami, kormányzati, önkormányzati szféra lehetőségein. Az Echo Innovációs Műhely immáron 10 éve működteti a városban a Civil Közösségi Szolgáltató Központot a Miniszterelnökség megbízásából. A központ segítséget nyújt a vármegyében működő nonprofit szervezeteknek információkkal, tanácsadással, pályázat figyeléssel és írással. Paul Cox nagykövet látogatása során megtekintette a tavaly átadott, felújított új közösségi tereket a Fehérvári Civil Központban. A terület jelenleg építési terület, illetve a magas rezsiköltségek miatt a székesfehérvári önkormányzat döntése értelmében zárva tart.

A nagykövet a civil élet lehetőségeiről, színtereiről kapott tájékoztatást látogatása során Dr. Zugor Zsuzsannától, az Echo Innovációs Műhely elnökétől.

Látogatása során hosszabb időt töltött a nagykövet a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban is. Érdeklődve hallgatta, hogy mennyi lehetőséget nyújt a gyerekek, fiatalok számára a központ a természettudományos tantárgyak jobb, élményszerűbb megismerésében. A március végéig szintén zárva tartó Titkok Háza egy újabb példája annak, hogy egy civil szervezet mennyi hozzáadott értéket adhat városának.

Közélet

 1. Szenvedélybetegségekről tanácskoztak

  Szakmai fórumot szervezett a RÉV Szenvedélybetegeket Segítő Ambulancia a Hiemer-házban. A tanácskozáson több témát is érintettek, szó volt többek között a kábítószerfogyasztással kapcsolatos állami szerepvállalásról, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok munkájáról, a kábítószert birtoklók eltereléséről, valamint az ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitással küzdő gyerekek és felnőttek segítéséről.

  2023.02.01.
 2. Civilek napja

  Az idei év civil területet érintő kérdéseiről, eseményeiről számoltak be sajtótájékoztató keretében február első napján, amely a civilek napja. Molnár Tamás civil tanácsnok értékelte az elmúlt évet és szólt az 2023-as év támogatásairól, Rózsás Ildikó, a Változás Mentálhigiénés Egyesület vezetője egy február 8-i szakmai programról, míg Berdó-Kovács Erika, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője a VIII. Civil Véradásról adott tájékoztatást.

  2023.02.01.
 3. Egyre fiatalabbak a szerhasználók

  Egyre inkább érintett a szerhasználatban az általános iskolás korosztály is - egyebek mellett erről is szó esett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával megtartott, területi módszertani konferencián.

  2023.02.01.
 4. Civil programok

  A Civilek Napja alkalomból a várható programokról tartottak sajtótájékoztatót. Idén is számíthatnak a város támogatására a civil szervezetek, februárban a fiatalok megtalálhatják azt a helyet, ahol szeretnének önkénteskedni, és négy helyszínen lesz lehetőség véradásra a vármegyében.

  2023.02.01.