Közösségi finanszírozás a fehérvári AllStar képregényének színezéséért

Az AllStar: Nem MindenCsillag Ragyog című képregényt a székesfehérvári Kovács Milán írta és Fábián Istvánnal közösen alkották a képregényben szereplő karaktereket. A tavalyi Kortárs Művészeti Fesztivál alfesztiváljaként először megrendezett Kortárs Képregény Fesztiválon (www.kepregenyfeszt.hu) jelent meg a mű, melyhez egy kültéri kiállítás is kapcsolódott.
2020.07.13. 22:16 |

A tavalyi fehérvári rendezvényt rengeteg fiatal kereste fel és a szabadtéri dedikálások és élő képregényfestés alkalmával vásárolni és dedikáltatni is tudták az AllStart és a ZSIGER.hu Kiadó egyéb képregényes kiadványait is.

Az AllStart Varga Tomi, Kevin Eastman és a Tini Nindzsa Teknőcök színezője színezi. Minden alternatív borító is színes lesz és saját AllStar-címdesignt kap a nyomtatott formában. A cél, hogy a teljes képregény színes legyen és ilyen formában jelenhessen meg nyomtatásban magyar- és angol nyelven is. Később akár lengyel, cseh és szlovák nyelven is szeretnénk megjelentetni, hiszen a nemzetközi projekt keretében ezekre a nyelvekre is lefordították.

A történet főhőse Kezes Imre, tizenéves diák, aki a mindennapok nehézségei elől saját kis fantáziavilágába menekül. Szabadidejében egy képregényt rajzolgat, amiben az AllStar nevű szuperhős szörnyek és gonosztevők ellen küzd. Míg a fiú igyekszik kizárni a külvilág zajait, a valóság gyakran megfertőzi a képzeletet: Imre életének kulcsszereplői és -mozzanatai rendre megjelennek a panelek között is.

"Míg olvasóként elmerülhetünk a szimpatikus, nagyon is ismerős főszereplő lelkivilágában, megismerhetjük érzéseit és motivációit, addig a képregény egy párhuzamos értelmezési síkon, önreflektív utalásrendszerrel szórakoztat" - mondta Szujó Norbert.

Közösségi finanszírozás magyarul

Az oldal a Kickstarter/Indiegogo a közösségi finanszírozás modellje alapján működik, a képregény színezését tudják támogatni. Az AllStar projekt a Kickstarter oldalán 2020. június 29-től fut 30 napon keresztül. Amennyiben a külföldi és magyar támogatások nem érik el a célt, a projekt további sorsáról a Kickstarter vége után döntenek az alkotók. Amennyiben az összegyűjtött összegből nem tudjuák megvalósítani, mindenkinek visszautalják a nem teljesített csomagok árát. A megjelenés 2020. szeptember után várható, tehát az évvégi magyar képregényes rendezvényeken már az átvétel is biztosított.

Extra támogatói ajándékok

A Kickstarteres közösségi finanszírozáson elért ajándékokat a magyar tamogatók is mind megkapják. A 100%-os finanszírozáson felüli összegekből magyar- és nemzetközi „indie” képregényalkotókat is támogatunk és alternatív borító formájában jelennek meg. Azonban ezeket a rajzokat az eddigi támogatók, csakúgy mint a jövőbeliek is megkapják A4-es nyomat formájában.

Az eddig elért öt teljesen ingyenes ajándék a következő:
1. Bolye László A5 méretű kétszínes nyomata
2. Kristofor Harris (USA) A4 méretű színes nyomata
3. Ambrus Izsák A4 méretű színes nyomata
4. Fábián István és Varga Tomi által rajzolt sörkeksz
5. Huszka Zsombor A4 méretű színes nyomata
A további ajándékok, amennyiben az elkövetkezendő több, mint két hétben elérjük az alábbiakat tartalmazzák:
6. Juhász Ernő „BoBy”-ról és más karakterekről szóló eredettörténeteiből 4 oldal a képregénybe kerül (48 oldalas lesz a nyomtatott verzió is mindenki számára)
7. Juhász Ernő eredettörténeteiből még +4 oldal a képregénybe kerül (azaz 52 oldalas lesz mindenkinek)

Az alkotók
• Író: Kovács Milán
• Rajzoló, borító ceruza: Fábián István
• Színező, borító színező: Varga Tomi
• Gyerekrajzoló: Krausz Ármin
• Borító kihúzó: Garisa Herman Zsolt
• Hátsó belső borító: Tebeli Szabolcs Brazil
Képregény adatai
• Oldal: 44 borítóval
• Szín: végig színes
• Méret: 158x235 mm
Közösségi média
• Facebook: www.facebook.com/AllStarComicBook
• Instagram: www.instagram.com/AllStarComic

Fehérvári színes

 1. Tűzoltók gyerekszemmel - alkotói pályázat kicsiknek és nagyoknak

  Alkotói pályázatot hirdetett óvodásoknak, általános és középiskolás diákoknak az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A téma ezúttal a tűzmegelőzés és a tűzoltó hivatás bemutatása.

  2021.04.15.
 2. Új megfigyelőponttal gazdagodott a Sóstó tavasszal

  A Keleti kapu közelében, a tóparton épült fel a Sóstó Természetvédelmi Terület legújabb madármegfigyelő helye. A fából készült Sirály-lesből az állatok zavarása nélkül tudjuk megfigyelni Sóstó csodálatos vízivilágát.

  2021.04.15.
 3. Diákok a diákokért - ilyen a közösségi szolgálat az Aranybulla Könyvtárnál

  Újraértelmezte az iskolai közösségi szolgálatot az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. Az intézménnyel szerződött diákok a könyvek katalógusba rendezése helyett a könyvtár Facebook-oldalát árasztották el különböző videós tartalmakkal, amelyekben otthon tanuló társaik számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás kihívásaihoz vagy éppen kedvenc könyvüket ajánlják.

  2021.04.15.
 4. Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján

  Lenge tábort szervez nyárra a Duna-Ipoly Nemzeti Park alsó tagozatosok részére a Velencei-tó partján. A szervezet július 26. és 30. között igazi kalandokat kínál majd a gyerekek részére, akik többek között kenuzhatnak a tavon, kirándulhatnak Sukorón, és részt vehetnek madárgyűrűzésen is. Jelentkezési határidő: május 31.

  2021.04.15.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár