Közös szakmai napon cserélhettek tapasztalatot a város szociális intézményei

Közös szakmai napot tartottak kedden a Székesfehérvár Önkormányzata által fenntartott szociális intézmények a Városházán. A rendezvényen, ahol képviseltette magát az Egyesített Szociális Intézmény, a Kríziskezelő Központ, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, valamint a Család- és Gyermekjóléti Központ is, négy dolgozó vehetett át elismerést.
2019.12.03. 11:36 |

A rendezvényen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Karóczkayné Bene Beáta, Simon Veronika, Erdélyi Zsuzsanna és Péter Éva is.

A résztvevőket a rendezvény elején Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, kiemelve, hogy a város szociális intézményei számára lehetőséget ad ez a szakmai nap, hogy jobban megismerhessék egymás tevékenységét. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a résztvevők választ kaphatnak arra, hogy áll ma a szociális intézményhálózat a városban, mit tettek az elmúlt években, milyen feladatok állnak előttük a következő években és ehhez milyen szakmai és anyagi források kellenek? Hozzátette, fontos az is, hogy a szociális intézményeknek legyenek meg azok a szakmai partnerei, akikkel közösen munkálkodhat azon, hogy ellátottak minőségi szolgáltatást kapjanak.

"Az önök által végzett munka az ellátottaknak az életet jelenti: ezt szeretnénk megköszönni és igyekszünk megtenni mindent, hogy az önök munkakörülményei javuljanak." - emelte ki Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár alpolgármester a rendezvényen külön köszöntötte a Székesfehérvári Család-és Gyermekjóléti Központ családsegítőjét, Ladányi-Nagy Juditot, aki nemrégiben átvehette a Szent Kristóf a Gyermekekért díjat, amely a gyermekvédelem, gyermek- és ifjúságügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismerésére adományozható.

Köszöntőjében Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője különlegesnek nevezte a rendezvényt, mert mind a felnőttvédelmi, mind a gyermekvédelmi, mind pedig az ifjúságvédelmi szektorból fontos gondolatokat hallhatnak a résztvevők az elvégzett munkáról, és a jövőbeli tervekről és együttműködésről.

A rendezvényen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Karóczkayné Bene Beáta, aki 1998-ben került a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalához, ahol a gyámhatósági ügyek mellett irányította Fejér megye szociális és gyermekvédelmi intézményeinek szakmai ellenőrzését, működését. 2013-tól a a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, majd a hatósági főosztály vezetője lett.

Átvehette az elismerést Simon Veronika, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodájának munkatársa, Erdélyi Zsuzsanna, a Kríziskezelő Központ önálló szakmai egységének, a A Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője és Péter Éva, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal gyermekvédelmi és szociális igazgatási szakembere is. 

A rendezvényen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselő, a Humán Közszolgálati Bizottság elnöke, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője, Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok is.

Közélet

 1. Székesfehérvári Királyi Napok - ezek a tervezett programok augusztusra

  A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. Augusztus 19-én lesz Öreghegyi Mulatság a Bory téren, ahol este tűzijáték zárja a napot. A belvárosban ezen a napon a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevőinek tapsolhat a közönség. Augusztus 20-án és 21-én pedig középkori hangulat lesz a belvárosban.

  2020.07.09.
 2. Polgármesteri látogatás és köszönet a székesfehérvári tűzoltólaktanyában

  A székesfehérvári tűzoltóságra látogatottott csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. Bejárták a laktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott a fehérvári állomány tagjaival. A köszönetnyilvánítás és a tapasztalatszerzés mellett fontos célja volt a látogatásnak, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.

  2020.07.09.
 3. Környezetbarát, biológiai szúnyogirtásról tárgyalt az EMCA elnöke Fehérváron

  Az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokimica Laboratories képviselőivel tárgyalt Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón fehérvári környezetvédelmi szakemberek is részt vettek.

  2020.07.09.
 4. Sosemvolt mesék és angolos jógatábor lesz az Öreghegyi Közösségi Házban

  Nyári napközis táborokba várja a gyerekeket az Öreghegyi Közösségi Ház. A Rosta Helga és Zsadon Anna tartotta Sosemvolt mesék tábora és a Csupaszív Angolos Nyári Jógatábor több turnusban várja az iskoláskorú gyerkőcök jelentkezését.

  2020.07.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2