Közös szakmai napon cserélhettek tapasztalatot a város szociális intézményei

Közös szakmai napot tartottak kedden a Székesfehérvár Önkormányzata által fenntartott szociális intézmények a Városházán. A rendezvényen, ahol képviseltette magát az Egyesített Szociális Intézmény, a Kríziskezelő Központ, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon, valamint a Család- és Gyermekjóléti Központ is, négy dolgozó vehetett át elismerést.
2019.12.03. 11:36 |

A rendezvényen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Karóczkayné Bene Beáta, Simon Veronika, Erdélyi Zsuzsanna és Péter Éva is.

A résztvevőket a rendezvény elején Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, kiemelve, hogy a város szociális intézményei számára lehetőséget ad ez a szakmai nap, hogy jobban megismerhessék egymás tevékenységét. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a résztvevők választ kaphatnak arra, hogy áll ma a szociális intézményhálózat a városban, mit tettek az elmúlt években, milyen feladatok állnak előttük a következő években és ehhez milyen szakmai és anyagi források kellenek? Hozzátette, fontos az is, hogy a szociális intézményeknek legyenek meg azok a szakmai partnerei, akikkel közösen munkálkodhat azon, hogy ellátottak minőségi szolgáltatást kapjanak.

"Az önök által végzett munka az ellátottaknak az életet jelenti: ezt szeretnénk megköszönni és igyekszünk megtenni mindent, hogy az önök munkakörülményei javuljanak." - emelte ki Mészáros Attila alpolgármester.

Székesfehérvár alpolgármester a rendezvényen külön köszöntötte a Székesfehérvári Család-és Gyermekjóléti Központ családsegítőjét, Ladányi-Nagy Juditot, aki nemrégiben átvehette a Szent Kristóf a Gyermekekért díjat, amely a gyermekvédelem, gyermek- és ifjúságügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismerésére adományozható.

Köszöntőjében Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője különlegesnek nevezte a rendezvényt, mert mind a felnőttvédelmi, mind a gyermekvédelmi, mind pedig az ifjúságvédelmi szektorból fontos gondolatokat hallhatnak a résztvevők az elvégzett munkáról, és a jövőbeli tervekről és együttműködésről.

A rendezvényen polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Karóczkayné Bene Beáta, aki 1998-ben került a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalához, ahol a gyámhatósági ügyek mellett irányította Fejér megye szociális és gyermekvédelmi intézményeinek szakmai ellenőrzését, működését. 2013-tól a a Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, majd a hatósági főosztály vezetője lett.

Átvehette az elismerést Simon Veronika, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodájának munkatársa, Erdélyi Zsuzsanna, a Kríziskezelő Központ önálló szakmai egységének, a A Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője és Péter Éva, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal gyermekvédelmi és szociális igazgatási szakembere is. 

A rendezvényen részt vett Földi Zoltán önkormányzati képviselő, a Humán Közszolgálati Bizottság elnöke, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője, Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok is.

Közélet

 1. Két jótékonysági előadással is segítik a sörédi tábort

  Az Imre Sándor Szeretetszínház, ép és sérült művészei illetve az Ezredéves Iskola diákjai vasárnap két előadással is segítik a „Teljes Élet" Szociális Alapítvány sörédi nyári táboroztatását. A Szent István teremben az első előadást délután kettőkor, a másodikat ötkor tartják. A jótékonysági előadásra a Városházán hívta fel a figyelmet a szervező Alba Triatlon Egyesület.

  2019.12.10.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog - flashmob az elfogadás jegyében

  A különböző fogyatékossággal élő sorstársak az elfogadásra hívják fel a figyelmet december 11-én, szerdán 16 órától egy séta keretében. Az eseményt a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódva szervezi Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens az iGenerációért Egyesülettel karöltve.

  2019.12.10.
 3. Elkezdődött az éves parkolóbérletek cseréje a Városgondnokságon

  A Városgondnokság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán már elkezdték az éves, 2020-re érvényes parkolóbérletek kiadását. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket. 

  2019.12.09.
 4. Karácsonyi adományozás az Alba Regia Sportcsarnokban

  Szép hagyomány Székesfehérváron, hogy az ünnepek közeledtével a társadalmi felelősségvállalás jegyében a városi sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.

  2019.12.09.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek