Közgyűlés - kiválasztotta a testület a multicsarnok kivitelezőjét is

Pénteken reggel tartotta őszi első ülését Fehérvár képviselő-testülete. A közgyűlés elé került a rendőrség tavalyi beszámolója a város közbiztonsági helyzetéről, szó volt a Vásárhelyi út felújításáról, több kisebb sportegyesületet is támogattak, elindították a Bartók Béla tér teljes közműfelújítását és szó volt a Zöld város programról is. Zárt ülésen döntöttek a képviselők a multifunkcionális csarnok kivitelezőjéről.
2018.09.14. 11:08 |

Újraválasztotta a testület A Szabadművelődés Háza igazgatóját. Kiss Dorottya 2008 óta vezeti az intézményt, aki művelődésszervező munkáját a Szent István Művelődési Házban kezdte, dolgozott a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben és a Kodolányi János Főiskolán is. Megbízatása 2023-ig szól.

Beszámoló a város közrendjének és közbiztonságának helyzetéről

A Fehérváron elkövetett bűncselekmények száma 2596 volt tavaly, amiben egy csalássorozat 813 bűncselekménye is benne van. Közterületen tovább csökkent a bűncselekmények száma: 2017-ben 256 bűncselekmény történt (2012 előtt ezer fölött volt ezeknek a száma) A beszámolóban olvasható, hogy összesen 145 rendezvény biztosításában vettek részt a fehérvári rendőrök és 368 fegyvertartási kérelmet bíráltak el. Az "Iskola rendőre" program keretében a rendőrkapitányság 32 munkatársa összesen 47 általános iskolában és kettő középiskolában több mint háromezer gyermeket értek el. A város rendőrkapitánya Kovács Zsolt elmondta, hogy „a rendőri munkát nem a statisztikák, hanem az emberek véleménye határozza meg.” Megköszönte a segítséget a városnak és a polgárőrségnek. Kiemelte, hogy tavaly év végén négy terepjáró autót kapott a rendőrség Fehérváron és arról is beszélt, hogy a Mura utcában a közös munka eredményeként lett rend. A megye rendőrfőkapitánya Varga Péter kiemelte, hogy országosan is példaértékű a fehérvári városi támogatás a rendőrségnek.

Sporttámogatásokról is döntött a testület

Székesfehérvár támogatja az Alba Triatlon és Szabadidő Sportegyesület és a Drávucz Team Sport Egyeseület versenyekre való felkészülését, a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület működését és a KÖFÉM Sport Klubot és a Tóvárosi Iskola Tini Diáksport Egyesületét is.

Döntött arról is a testület, hogy a Csíkvári út mellől a Sóstó Természetvédelmi helyezik át Schmöltz Leopold emlékoszlopát. Schmöltz Leopold elévülhetetlen érdemeket szerzett azzal, hogy saját költségén mintegy tízezer fát ültetett a Sóstón, kutat ásatott és 1825-től vendéglőt is vezetett a területen.

Vásárhelyi út

A Vásárhelyi út felújításáról is szó volt a közgyűlésen. A szakemberek elkészítették az út terveit, megtörtént az engedélyezés is, ezt követően pedig elkészült az árazott költségvetés, amely több mint 1 milliárd forintnyi forrásigényt tartalmaz. Ezért azt a döntést hozta a testület, hogy a fejlesztést ütemezetten, több éven át szakaszosan fogják tudni megvalósítani a teljes felújítást. Első ütemben elkezdik a Rádió út és a logisztikai központ iparvágánya közötti szakasz kivitelezését, majd a sor a Vásárhelyi lakótelep felé eső szakasszal folytatódik.

Az első ütem felújításának még idén elindul a közbeszerzése, amit önkormányzati forrásból finanszíroz a város – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Fehérváron is lett Hegyalja utca

A Püspökkertvárosban épülő lakópark mellett a tulajdonos kérte, hogy nevezze el a város a lakóparkhoz vezető utcát. A testület elfogadta a tulajdonosi javaslatot a magánút elnevezésére.

A testület elfogadta a FEJÉRVÍZ Fejér Megyei Önkormányzatok Víz-és Csatornamű Zrt., a SZÉPHŐ Székesfehérvári Épületfenntartó és Hőszolgáltató Zrt. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közszolgáltatási tevékenységének mérésére vonatkozó 2018. I. félévi beszámolót.

Fejlesztés a Varga csatornán

Elindította a Varga-csatornán egy árapasztó műtárgy építésének közbeszerzését a képviselőtestület. A fejlesztés a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű víz gyorsabb lefolyását segíti a Gaja patakba.

Közműfelújítások kezdődnek a Bartók Béla téren

A közgyűlés elindította a közbeszerzési eljárását a Bartók Béla tér közműveinek teljes körű felújítására. A víziközművek (csapadék, szennyvíz, ivóvíz) mellett a földben futó elektromos vezetékek cseréjét is elvégzik. A város honlapján már elérhető az a munkaközi anyag a Bartók Béla felújításáról. A terv nem végleges, csak egy munkaközi anyag!

Elektromos töltőoszlopok Fehérváron

A Király soron és a Huszár utcában az e-Mobil Elektromobilitás Nonprofit Kft, a Béke téren pedig az E.ON épít ki elektromos töltőoszlopokat.

"Zöld város kialakítása"

A projekt összefügg a Modern Városok Program és egy TOP fejlesztési programmal. Egy fontos és szép helyet, a Palotavárosi tavak környékét lehet még szebbé tenni, ami egy nagyon fontos környezetvédelmi beruházás is – mondta a város polgármestere. A város zöld tevékenységének egyik legnagyobb programja - mondta Márton Roland önkormányzati képviselő. Kiemelte a több száz hektáros fásítást, a szabadidőspark, kerékpáros infrastruktúra fejlesztését is. Javasolta, hozzászólásában, hogy a város közigazgatási területének növelését a Velencei-tó felé növelje Fehérvár és beszélt arról, is, hogy vegye át a közművesítést és a fejlesztést a Nagyszombati út mögötti területen az Aranybullától.

18 hónap alatt épülhet meg a multifunkcionális sportcsarnok

Zárt ülésen döntöttek a multifunkciónális sportcsarnok megépítésének kivitelezőjéről, így az önkormányzat már szerződni tud a leendő kivitelezővel, mely szerződés akkor lép hatályba, ha a kormány meghozza a végleges döntést a finanszírozásról. Mint minden építőipari beruházás, ez az építkezés is többe kerül, mint ahogy azt 2013-ban tervezte a város. Az építkezés egyébként várhatóan 18 hónapot vesz majd igénybe.

Közélet

 1. Tudomány felsőfokon - szakmai nap volt a Kossuth iskolában

  A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva szakmai napot tartott a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola Minősített Tehetséggondozó Műhely. A rendezvénnyel csatlakozott a fehérvári iskola a MTA célkitűzéséhez a „Határtalan tudomány” mottó jegyében.

  2018.11.15.
 2. November 19-én kezdődik a Szent Erzsébet napi adománygyűjtés az Öreghegyen

  Idén novemberben már hetedik alkalommal szervez adomány-gyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház a nehéz körülmények között élő emberek megsegítésére. Játékokat, felnőtt- és gyermekruhákat, cipőket, ágyneműket, lakástextileket, háztartási gépeket, kisebb bútorokat, könyveket és játékokat és tartós élelmiszereket gyűjtenek.

  2018.11.14.
 3. Egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte - Fehérváron mutatták be a programot

  Az „Egynapos sebészeti fejlesztésekről Székesfehérváron” című szakmai konferenciához kapcsolódva sajtótájékoztatón mutatták be szerdán, Fehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Aktív fekvőbeteg-ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével” elnevezésű programját, amelynek keretében egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén. 

  2018.11.14.
 4. In memoriam Takács László (1927-2018)

  Székesfehérvár Önkormányzata, a gyászoló családdal közösen, szomorú szívvel adja hírül, hogy november 13-án, kedden reggel 91 éves korában elhunyt Takács László, városunk egykori alpolgármestere. 

  2018.11.14.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek