Közel négyszázan kapták meg a második oltást a fehérvári szociális intézményekben

Az ütemezésnek megfelelően a pénteken megkezdődött a második körben is a covid-19 védőoltás, amelyet közel négyszázan kaptak meg Székesfehérvár szociális intézményeiben. A Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, a Kríziskezelő Központ, valamint a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon oltási programra regisztrált ellátottjai és dolgozói így védettséget kaptak a koronavírussal szemben.
2021.02.19. 13:46 |

A magyar ápolók napján, Kossuth Zsuzsanna születésnapján folytatódott Székesfehérvár szociális intézményeiben az oltási program. A covid-19 védőoltás második dózisát a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény részlegeiben: a Feketehegy-Szárazréti Idősek Otthonában, a Hosszúsétatéri Idősek Otthonában és a Maroshegyi Gondozási Központban – a Rákóczi utcai intézmény kivételével – mintegy százan kapták meg, míg 21-en most vették fel az első oltást.

Az idősek nagyon várták már a második védőoltást, hiszen ez a szabadság egyik kulcsa, mondta el Fraumberger Anita, a Hosszúsétatéri Idősek Otthona vezető ápolója. Az otthon lakói nehezen viselik már a bezártságot, a hozzátartozók hiányát, azt, hogy nincs személyes kontaktus. Könnyebbséget jelent, hogy néhány hete egy üvegajtón keresztüli látogatásra van lehetőség, de a testi kontaktus azért hiányzik. Ez a mai nap valamennyiünk számára egy mérföldkő. A vezető ápoló hozzátette, az elmúlt időszak mindannyiuk számára megterhelő volt, hiszen az idősek ellátása mellett komoly feladatot jelentett számukra, hogy a vírust az intézmény falain kívül tartsák. Ez a jólszervezett csapatmunkának köszönhetően sikerült is.

A Kríziskezelő Központban 135-en kapták meg a második adag vakcinát, és 23 új jelentkező volt. A Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban 12 dolgozóval és 18 ellátottal összesen 30 főt oltottak be pénteken a kórház dolgozói.

Közélet

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4