Közel kétezer főt ért el a sikeresebb munkaerőpiaci részvételért indított program

Több mint három éves munkaerőpiaci szolgáltatás-fejlesztő program ér véget a napokban Fejér megyében, melynek eredményeként közel 2000 fő jutott személyes szolgáltatásokhoz a megye 8 járásában a sikeresebb munkaerőpiaci részvétel érdekében.
2020.11.27. 12:49 |

Az Echo Innovációs Műhely, együttműködésben a Fejér Megyei Kormányhivatallal hiánypótló munkaerőpiaci programot valósított meg 39 hónapon keresztül az Európai Unió és Magyarország támogatásával.

A Munkaerőpiaci szolgáltatások bővítése Fejér megyében című és GINOP-5.1.5-16-2017-00002 számú projekt nyomán jelentősen bővült a szervezet által nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatások köre Fejér megyében.

Az Echo Innovációs Műhely a Fejér Megyei Kormányhivatallal megkötött együttműködési megállapodás alapján a hiányzó munkaerőpiaci szolgáltatások megteremtését célozta meg annak érdekében, hogy személyre szabott szolgáltatásokat biztosíthasson a hátrányos helyzetű munka nélkül lévők, elsősorban inaktív, nem regisztrált emberek számára Fejér megyében. A program kiegészítette a Nemzeti Foglakoztatási Szolgálat által nyújtott szolgáltatásokat és erősítette a munkaerőpiaci eszközök eredményességét, az álláskeresők egyéni cselekvési tervének hatékony megvalósulását.

A programokban egyéni és csoportos fejlesztésekben összesen 1.922 fő vett részt, számukra személyre szabott egyéni fejlesztési terv készült, melynek megvalósítását munkaerőpiaci szolgáltatások segítették, azért, hogy mindenki megtalálja első vagy új munkahelyét.

Az Echo Innovációs Műhely Dunaújvárosban, Enyingen, Sárbogárdon és Székesfehérváron működtetett szolgáltató irodát, de kihelyezett tanácsadásokkal Móron, Gárdonyban, Bicskén és Ercsiben is várta az ügyfeleket az alábbi szolgáltatásokkal: a) egyéni fejlesztési tervek készítése, b) munkatanácsadás, c) szociális információnyújtás, d) személyre szóló állásfeltárás és elhelyezés, e) munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás, f) pályaválasztási tanácsadás.

Az elért eredményekről elmondható, hogy a munkanélküli (beleértve a tartós munkanélkülieket), illetve inaktív résztvevők számát a nem állami szervezetek által végrehajtott foglalkoztatási programokban 1.922 fő volt, ebből 1.189 nő, 733 férfi volt. Minden bevont ügyfél számára kidolgozták a munkatársak a személyre szabott egyéni fejlesztési tervet. Az egyéni fejlesztési tervben rögzített célokat sikeresen megvalósítók aránya 80 százalék. Összességében a program eredményeként a nyílt munkaerőpiacon elhelyeztünk 416 főt, beleértve az önfoglalkoztatóvá, vállalkozóvá váló embereket is.

Gazdaság

 1. Nyolcvanéves múltra tekint vissza a fehérvári kerékgyártás

  Jubileumot ünnepel az Alcoa-Köfém jogutódja, a Howmet-Köfém Kft. Az egyes gyáregységeknek is kerek évfordulója van az idén. A nagy múltú cég a munkavállalóit és a lakosságot érintő programsorozattal készül ebben az évben.

  2021.01.21.
 2. Fehérvári turizmus 2020-ban - itt vannak az első adatok a koronavírus hatásairól

  Mintegy 73.793 vendégéjszakát regisztráltak Székesfehérvár kereskedelmi szálláshelyein 2020-ban. Mint a legtöbb magyar városban, úgy Fehérváron is erősen érződik a turizmusban a koronavírus hatása, a forgalom az előző évhez képest 47%-os volt.

  2021.01.19.
 3. Ifjúsági Tudományos Verseny - száz többletpont jár a dobogósoknak

  Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a húsz év alatti fiataloknak szóló innovációs versenyt, az első fordulóra 140 projektötlet érkezett. A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen legjobban szereplő fiatalok ösztöndíjban részesülnek, a dobogós helyezettek pedig 100 plusz pontot is kapnak a felsőoktatási felvételin.

  2021.01.19.
 4. Milliárdos japán beruházások - fejleszt a fehérvári DENSO is

  Három japán vállalat összesen 6,5 milliárd forint összegű autóipari beruházást hajt végre Magyarországon, ehhez a kormány 2 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A székesfehérvári DENSO Manufacturing Hungary mellett a biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft., és az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft. is fejleszt.

  2021.01.12.
 1. Február 10-ig pályázhatnak a vállalkozások a Magyar Innovációs Nagydíjra

  29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával.

  2021.01.05.
 2. Mérséklődött az ingatlanok rohamos drágulása Székesfehérváron is

  Idén egyre gyorsuló ütemben mérséklődött az ingatlanok drágulása, helyenként még csökkentek is az árak - derül ki az OTP Ingatlanpont összesítéséből. Bár a drágulás lassult, ennek ellenére a székesfehérvári ingatlanok négyzetméter átlagára is átlépte idén a 400 ezer forintos határt.

  2020.12.27.
 3. Stabil évet zárt a VIDEOTON 2020-ban - hétezer főt foglalkoztat a vállalatcsoport

  A 2020-as év rendkívüli kihívásai ellenére várhatóan kiegyensúlyozott évet zár a VIDEOTON: a közel 7000 főt foglalkoztató a vállalatcsoport árbevétele valamennyivel a 2019-es szint felett fog realizálódni, és új üzletek tekintetében még kedvezőbbek a kilátások, mint tavaly ilyenkor.

  2020.12.23.
 4. A Videoton Autóelektronika beruházását is támogatja a kormány

   Négy magyar vállalat - köztük a székesfehérvári Videoton Autóelektronika - támogatásával 8,7 milliárd forintnyi beruházáshoz járul hozzá a kormány - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Az állami támogatás a fejlesztéseken túl 3200 munkahely megtartását és 300 új állás megteremtését is segíti.

  2020.12.18.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár