Közel 190 milliárd forint lesz a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele

A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 190 milliárd forintot - jelentette be vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén. „A közel 10 ezer fő munkavállalót foglalkoztató cégcsoport saját tőkéje emelkedett, miközben a beruházások visszaestek 2018-hoz képest. A korábbi iparágak mellett megjelent az akkumulátorgyártás és ismét készítünk számítógép alkatrészeket.” - emelte ki Széles Gábor.
2019.12.13. 22:35 |

„Idestova huszonhetedik esztendeje tartunk évértékelőt. Szerencsére az elmúlt évtizedekben csak pozitív eredményekről számolhattunk be és tulajdonképpen ezt az évet is úgy értékeljük, hogy pozitív gazdasági eredményekkel zártuk, ugyanakkor - megmondjuk őszintén – ezek nem akkora pozitívumok, mint a korábbi esztendőkben voltak.

Az Európai Unión belüli ipari válság, ezen belül az autóipar válsága a Videotonra is kihatott.

Szerencsére az össztermelésünk, tehát az éves forgalom csak mintegy 30-40%-a kapcsolódik az autóiparhoz és ezen rész is elsősorban az elektromos járművekhez, ezért ez a visszaesés ránk kevésbé hatott vissza.

Elmondható, hogy a vállalat teljes forgalma nagyobb volt, mint egy évvel ezelőtt. Viszont az is igaz, hogy volt bennünk egyfajta stressz, hogy hogyan tudjuk az évet átvészelni és most is van, hogy a jövő év milyen lesz, mennyire tudjuk kivédeni a válságból adódó veszélyforrásokat.

Alapvetően úgy látom, hogy ebben az évben a súlyos gazdasági kihívásokra a Videoton úgy tudott reagálni, hogy az eredmény pozitív lett és ez azért a jövő esztendőre nézve is biztató.” - értékelte a 2019-es esztendőt Széles Gábor, a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette: az Európai Unió ipari válsága mellett nagyon sok figyelmeztető jel van Kínával kapcsolatosan is, Távol-Keleten sem úgy alakulnak a gazdasági paraméterek ahogyan az pár évvel ezelőtt látszott. A világgazdaságra vonatkozó prognózisokat készítő közgazdászok megszívlelendő próféciákkal álltak elő; ami biztos, hogy a jövő esztendő bizonyosan nem lesz könnyebb.

A város nevében Dr. Cser-Palkovics András mondott köszönetet a vállalatcsoportnak és a Videoton dolgozóinak.  „A fehérvári gazdaságnak egyértelműen, de a magyar gazdaságnak is az egyik legfontosabb meghatározó cégcsoportja, vállalatcsoportja a Videoton. Ez a város akkor tudott és akkor tud fejlődni, ha a gazdasága is fejlődik.” - mondta Fehérvár polgármestere., aki külön kiemelte a cégcsoport társadalmi felelősségvállalását; az oktatási struktúrában való részvételt, a felsőoktatás, a kultúra és a közösségi élet támogatását.

„Egyrészt visszatekintünk az elmúlt évre, évekre, másrészt előre tekintünk, hogy mit várhatunk a következő évtől.Küzdelmes és nehéz esztendőt zártunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár hozzá kell, hogy tegyem, az árbevételünk nagyon picit tudott csak növekedni, az eredményünk egy kicsit még gyengébb is lesz, - nagyon úgy néz ki - mint amilyen az előző esztendő volt.

Mégis elégedett vagyok, hiszen nehéz időszak volt és az eredménycsökkenés azért következett be, mert a béreket tudtuk, illetve voltunk kénytelenek olyan mértékben növelni, ami egészen kiugró.

Átlagosan a keresetek mintegy 15%-kal növekedtek a vállalatcsoportnál.” - hangsúlyozta Sinkó Ottó, társ-vezérigazgató, hozzátéve, hogy az eurózóna ipari termelése 2008 óta nem nőtt, sőt 2019-ben zsugorodott, míg a hazai és a régió ipara ebben az időszakban dinamikusan nőtt, bár ennek a fő oka véleménye szerint egyfajta „termelési átcsoportosítás" volt.

Lakatos Péter, társ-vezérigazgató szerint a fejlődés kulcsa a kutatás-fejlesztés további erősítése, a diverzifikáció, a világszínvonalú infrastruktúra, illetve magasabb fokú automatizálás.

Gazdaság

 1. Világátlag feletti mértékben nőtt a magyar turizmus - MUISZ közgyűlés Fehérváron

  Székesfehérváron tartja 90. közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A megnyitón elhangzott, hogy az elmúlt három évben az európai és a világátlag feletti mértékben nőtt a turizmus Magyarországon. A fehérvári adatokat Lehrner Zsolt alpolgármester ismertette a turisztikai szakemberekkel.

  2020.01.28.
 2. Megbízhatóság - ismét Bisnode AAA tanúsítványt kapott a fehérvári Videoton Holding

  Idén is megkapta a Videoton Holding ZRt. a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tanúsítvány azt jelzi, hogy a VIDEOTON-nal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

  2020.01.27.
 3. El Clásico és kínai futball - izgalmas előadások SKEOF-on

  Negyedik alkalommal rendezték meg pénteken a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma Konferenciát. Idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa adott otthont a nagyszabású eseménynek, melyen a sport globális gazdasági tényezőivel kapcsolatos aktuális kérdések kerültek terítékre. Szó volt Kína "futballhatalmi" törekvéseiről és az El Clásico-ról is.

  2020.01.16.
 4. Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

  Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

  2020.01.16.
 1. Gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak Fehérváron az üzbég nagykövettel

  Az Albacomp Innovációs Központban folytatott tárgyalásokat a gazdasági együttműködésről és az informatikai cég kínálta piaci lehetőségekről Sherzod Ikromovich Asadov, Üzbegisztán nagykövete hétfőn. A tanácskozáson többek között székesfehérvári fejlesztésű okos mérőóra-leolvasók, okosparkoló-, illetve okoskonténer-figyelő megoldások üzbég felhasználását érintették. 

  2020.01.13.
 2. Közel 190 milliárd forint lesz a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele

  A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 190 milliárd forintot - jelentette be vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén. „A közel 10 ezer fő munkavállalót foglalkoztató cégcsoport saját tőkéje emelkedett, miközben a beruházások visszaestek 2018-hoz képest. A korábbi iparágak mellett megjelent az akkumulátorgyártás és ismét készítünk számítógép alkatrészeket.” - emelte ki Széles Gábor.

  2019.12.13.
 3. Horváth Tamás vehette át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  A legnagyobb fehérvári cégek számára szervezett évzáró keretében adták át a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat, amelyet az idei évben Horváth Tamásnak, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgató-helyettesének ítéltek oda. A tősgyökeres székesfehérvári vállalatvezető nemcsak cégéhez, szülővárosához is mindig hűséges maradt.

  2019.12.12.
 4. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek