Kovács Sarolta tizenharmadik lett a női döntőben az öttusa vébén

Legjobb magyarként 13. helyen végzett a Volán Fehérvár korábbi világbajnoka, Kovács Sarolta a budapesti öttusa világbajnokság női döntőjében. Alekszejev Tamara 26. lett, a magyar csapat pedig 5. a csapatversenyben.
2019.09.06. 20:19 |

Még csütörtökön rendezték a női döntő vívását, ebben Kovács 19 győzelmet ért el, és tizenegyedik volt. Pénteken a Kincsem Parkban felállított mobil medencében jól úszott, 2:08,62-vel a negyedik volt ebben a számban. A bónusz vívásban két plusz pontot szerzett, majd verőhiba nélkül lovagolt, csak időtúllépésért vontak le tőle pontokat. Így a laser-run előtt hatodik helyen állt, a záró számban azonban bebizonyosodott, ma már nagyon jó futók és lövők alkotják az öttusa-mezőnyt... Kovács csak huszonnyolcadik volt ebben a számban, végül pedig tizenharmadikként haladt át a célvonalon.

Alekszejev Tamara (Alba Öttusa) gyengébben vívott fehérvári társánál, és úszásban is elmaradt legjobbjától. A lovaspályán két verőhiba került a neve mellé, az utolsó, dupla tusát így a mezőny második felében kezdte. A vb előtt kéztöréssel bajlódó öttusázó a huszonötödik helyen fejezte be a versenyt.
A harmadik magyar, a fiatal Gulyás Michelle huszonhetedik lett, a csapat pedig ötödik. Egyéniben a fehérorosz Volha Szilkina győzött, aki csapatát is a dobogó tetejére vezette.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak