Kovács Sarolta tizenharmadik lett a női döntőben az öttusa vébén

Legjobb magyarként 13. helyen végzett a Volán Fehérvár korábbi világbajnoka, Kovács Sarolta a budapesti öttusa világbajnokság női döntőjében. Alekszejev Tamara 26. lett, a magyar csapat pedig 5. a csapatversenyben.
2019.09.06. 20:19 |

Még csütörtökön rendezték a női döntő vívását, ebben Kovács 19 győzelmet ért el, és tizenegyedik volt. Pénteken a Kincsem Parkban felállított mobil medencében jól úszott, 2:08,62-vel a negyedik volt ebben a számban. A bónusz vívásban két plusz pontot szerzett, majd verőhiba nélkül lovagolt, csak időtúllépésért vontak le tőle pontokat. Így a laser-run előtt hatodik helyen állt, a záró számban azonban bebizonyosodott, ma már nagyon jó futók és lövők alkotják az öttusa-mezőnyt... Kovács csak huszonnyolcadik volt ebben a számban, végül pedig tizenharmadikként haladt át a célvonalon.

Alekszejev Tamara (Alba Öttusa) gyengébben vívott fehérvári társánál, és úszásban is elmaradt legjobbjától. A lovaspályán két verőhiba került a neve mellé, az utolsó, dupla tusát így a mezőny második felében kezdte. A vb előtt kéztöréssel bajlódó öttusázó a huszonötödik helyen fejezte be a versenyt.
A harmadik magyar, a fiatal Gulyás Michelle huszonhetedik lett, a csapat pedig ötödik. Egyéniben a fehérorosz Volha Szilkina győzött, aki csapatát is a dobogó tetejére vezette.

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak