Kovács Sarolta tizenharmadik lett a női döntőben az öttusa vébén

Legjobb magyarként 13. helyen végzett a Volán Fehérvár korábbi világbajnoka, Kovács Sarolta a budapesti öttusa világbajnokság női döntőjében. Alekszejev Tamara 26. lett, a magyar csapat pedig 5. a csapatversenyben.
2019.09.06. 20:19 |

Még csütörtökön rendezték a női döntő vívását, ebben Kovács 19 győzelmet ért el, és tizenegyedik volt. Pénteken a Kincsem Parkban felállított mobil medencében jól úszott, 2:08,62-vel a negyedik volt ebben a számban. A bónusz vívásban két plusz pontot szerzett, majd verőhiba nélkül lovagolt, csak időtúllépésért vontak le tőle pontokat. Így a laser-run előtt hatodik helyen állt, a záró számban azonban bebizonyosodott, ma már nagyon jó futók és lövők alkotják az öttusa-mezőnyt... Kovács csak huszonnyolcadik volt ebben a számban, végül pedig tizenharmadikként haladt át a célvonalon.

Alekszejev Tamara (Alba Öttusa) gyengébben vívott fehérvári társánál, és úszásban is elmaradt legjobbjától. A lovaspályán két verőhiba került a neve mellé, az utolsó, dupla tusát így a mezőny második felében kezdte. A vb előtt kéztöréssel bajlódó öttusázó a huszonötödik helyen fejezte be a versenyt.
A harmadik magyar, a fiatal Gulyás Michelle huszonhetedik lett, a csapat pedig ötödik. Egyéniben a fehérorosz Volha Szilkina győzött, aki csapatát is a dobogó tetejére vezette.

Sport

 1. Ismét Egerből hoztak haza érmeket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Felemásan szerepeltek hétvégén a Varkocs György Box Club sportolói a III. Eger Kupán. Noha Turós Arnold vezetőedző tanítványai közül Tóth Adrián arany, Lénárt Péter ezüstéremmel tért haza a rangos, nemzetközi megmérettetésről - ahol magyar, szlovák, ukrán, román, német és osztrák versenyzők is szorítóba léptek - Nagy Evelin és Lakatos Viktor sajnos helyezetlenül zártak.

  2019.11.13.
 2. Öt mérkőzést rendeznek Székesfehérváron a 2021-es U21-es labdarúgó Eb-n

  A 2021. június 9-26. között Szlovéniával közösen rendezett, legmagasabban jegyzett utánpótlás kontinensviadalban a csoportmérkőzések mellett negyeddöntőt, sőt a torna döntőjét is Székesfehérváron rendezik majd. A szurkolók már a csoportkörök alkalmával láthatják Székesfehérváron pályára lépni a magyar válogatottat is. A város az EB idejére szurkolói zónákkal is készül majd.

  2019.11.13.
 3. Karate: fehérvári és megyei bajnoki címek az Utánpótlás ob-ról

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a pestszentimrei Sportkastély adott otthont az Utánpótlás Magyar Bajnokságnak kyokushin karatéban. A verseny, mint azt neve is mutatja, a Diákolimpia tavaszi versenysorozata mellett a legrangosabb hazai viadal az ifjú karatékák számára. Ehhez mérten itt minden hazai klub igyekszik felvonultatni legjobbjait. Ezen a hétvégén 53 egyesület 320 versenyzője csapott össze a bajnoki címekért.

  2019.11.13.
 4. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak