Koszorúzások Székesfehérváron - a II. világháború hősei és áldozatai előtt tisztelegtek

Néma koszorúzással emlékeztek Székesfehérváron a több mint 60 millió ember életét követelő II. világháború európai befejezésére a katonatemetőkben és a Városház téren. Az Európa-napon a város több pontján tisztelgett a város és a megye önkormányzata, valamint a Magyar Honvédség a hősök és áldozatok emléke előtt.
2022.05.09. 14:51 |

A megemlékezések a Béke téri orosz katonatemetőben kezdődtek, ahol a Fejér Megyei Kormányhivatal nevében Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, Székesfehérvár Önkormányzata nevében Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében pedig Pálffy Károly alelnök helyezett el közös koszorút. Székesfehérvár katonái nevében a városba települt alakulatok képviselői rótták le kegyeletüket. A katonai és hagyományőrző civil szervezetek és a Székesfehérvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat tagjai is fejet hajtottak.

A Szentlélek katonatemetőben folytatódott a tiszteletadás, amelyen a Kormányhivatal képviseletében Dancs Norbert, a város önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester, valamint Pálffy Károly, a megyei közgyűlés alelnöke helyezett el közös koszorút. Lerótták kegyeletüket a Székesfehérváron települt katonai alakulatok képviselői, valamint a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség, a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja, a Fehérvári Huszárok Egyesülete, valamint a Történelmi Vitézi Rend képviselői.

A tiszteletadás délben a Városház téren zárult, ahol közös koszorút elhelyezve Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Spányi Antal megyés püspök rótták le kegyeletüket. A Magyar Honvédség képviseletében Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka koszorúzott a II. világháborús emlékműnél. Elhelyezte a megemlékezés virágait dr. Márton Roland önkormányzati képviselő, a közgyűlés ellenzéki frakciója nevében, valamint a honvédelmi és hagyományőrző civil szervezetek képviselői: a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend és a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja, valamint a MATASZ Fejér Megyei Szervezete is.

A tiszteletadásokon a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar működött közre.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár