Köszönet az Országos Diákparlament segítőinek

Az Országos Diákparlament során segítő kísérőtanároknak, intézményvezetőknek, a megvalósításban közreműködő szakembereknek mondott köszönetet a Hiemer-ház Báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.
2020.02.26. 18:59 |

Tizedik alkalommal rendezték meg január 30. és február 2. között az Országos Diákparlamentet, és ebből harmadik alkalommal ült össze az általános és középiskolás fiatalok által alkotott testület Székesfehérváron.

A diákok legfontosabb legitim érdekképviseleti fórumán a résztvevők plenáris üléseken, fórumokon és szekcióüléseken tanácskoztak a köznevelést és a diákéletet érintő fontos kérdésekről. A rendezvény szakmai munkája mellett a diákok a három nap alatt interaktív, játékos városismereti versenyen, különböző kulturális és közösségépítő programokon vettek részt. A rendezvény megszervezésében meghatározó szerepet kapott a Székesfehérvári Diáktanács, valamint több fehérvári intézmény és szervezet is bekapcsolódott.

Az országos rendezvény előkészítésében és sikeres lebonyolításában közel kétszázan vettek részt. Munkájukat köszönte meg a Hiemer-ház báltermében rendezett eseményen dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki nagy lehetőségnek nevezte az Országos Diákparlamentet.

„Ez a három nap remek lehetőség arra, hogy a diákok elmondják, mi pedig megismerjük azokat a dolgokat, amelyek foglalkoztatják őket. Felvessék problémáikat, és arra megoldást is keressenek közösen. Székesfehérvár immár harmadik alkalommal is kiváló helyszínnek bizonyult. Az előkészítésben és lebonyolításban pedagógusaink, segítőink, a különböző szakterületen dolgozók odafigyelése, gondoskodása eredményeként a városba érkező több mint kétszáz fiatal és kísérőik - a visszajelzések alapján - kiválóan érezték magukat ez alatt a három nap alatt.” - tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere és Mészáros Attila alpolgármester oklevéllel és az ODP eseményeit összefoglaló fényképalbummal köszönte meg a segítők munkáját.

Közélet

 1. Már hivatalos: elhalasztják az Entente Florale idei versenyét

  A 2019. évi Virágos Magyarország verseny város kategóriájának győzteseként Székesfehérvár vívta ki a jogot, hogy kategóriájában képviselje Magyarországot a nemzetközi, Entente Florale Europe versenyen. Dr. Cser-Palkovics András csütörtöki Lakossági tájékoztatójában tette közzé, hogy megkapta a verseny szervezőinek hivatalos értesítését: a vírushelyzetre való tekintettel elhalasztják a virágosítási megmérettetést.

  2020.04.02.
 2. Kékbe öltözött a MOL Aréna Sóstó az Autizmus világnapjának estéjén

  Székesfehérvár idén is csatlakozott a „Ragyogj kéken” figyelemfelhívó, szemléletformáló kezdeményezéshez az autizmus világnapján. Csütörtökön este a MOL Aréna Sóstó kapott kék kivilágítást. 

  2020.04.02.
 3. Mire jó az online gyógytorna-konzultáció? - az EFI-nél várják a jelentkezőket

  A személyre szabott gyógytornák esetében is lehet hasznos konzultációt folytatni webkamera segítségével. Az online irányítással végzett mozgássorozatokban a szakember iránymutatást adhat egy friss diagnózis után, valamint fontos kontrollt jelenthet a lehetőség azoknak a pácienseknek is, akik már korábban is jártak gyógytornára – mondta Fábián Árpád gyógytornász, aki az Egészségfejlesztő Iroda munkatársaként tart díjmentes foglalkozásokat.

  2020.04.02.
 4. Közös imára hívja a fehérvári főpásztor az egyházmegye híveit elsőcsütörtökön

  A Székesfehérvári Egyházmegyében, különösen is Székesfehérváron hagyománynak számít, hogy a plébániák közös imával, koncelebrált szentmisével és szentségimádással ünneplik meg az elsőcsütörtököket. Erre most a járvány fenyegetettsége miatt nincs mód, ezért Spányi Antal, püspök kéri a híveket, hogy április 2-án, az egyházmegye egész területén azonos időben: 18 órakor otthonaikban, lehetőségeik szerint családi körben imádkozzanak közösen.

  2020.04.02.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin