Köszönet a Királyi Napok csaknem 250 önkéntesének

Csaknem kétszázötven önkéntes segíti idén a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvényeinek megvalósítását. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Táncházban találkozott velük, és fejezte ki köszönetét a város nevében. Az eseményen elismerő okleveleket adtak át több, kiemelkedően teljesítő önkéntesnek.
2017.08.09. 20:16 |

Rendkívül gazdag programkínálattal várja vendégeit augusztus 11 és 20 között a Székesfehérvári Királyi Napok. A legnagyobb rendezvények sikeres megvalósításához nélkülözhetetlen az önkéntesek munkája. Idén a diákoktól a nyugdíjasokig csaknem kétszázötvenen jelentkeztek, hogy kisebb-nagyobb feladatokat vállaljanak többek között a Népművészeti Fesztiválon, a Nemzetközi Néptáncfesztiválon, a Musica Scara komolyzenei koncerten, a Koronázási Szertartásjátékon és a Koronázási Ünnepi Játékokon. Munkájuk között szerepel például az információs pultokban történő tájékoztatás, szórólaposztás, a történelmi óriásbábok mozgatása, a néptáncfesztivál csoportjainak kísérése, technikai segítségnyújtás és sok egyéb feladat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán délután a Táncházban találkozott az önkéntesekkel, és fejezte ki köszönetét a város nevében. Mint mondta, a Királyi Napokra rengeteg székesfehérvári polgár és vendég ellátogat, mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző, és őt leginkább megszólító régi, vagy éppen új programot. Az önkéntesek munkája nagy segítséget jelent a rendezvények gördülékeny, zavartalan és sikeres megvalósításához. „Köszönöm mindenkinek, hogy vállalkozott erre a feladatra, és részt vállal a rendezvények lebonyolításából úgy, hogy közben közösen értéket is közvetítünk Székesfehérvárról. A város az elmúlt években valóban megtelt élettel, és reméljük, hogy ez most is így lesz! Kívánok mindenkinek sok erőt, mosolyt, jó egészséget és kitartást!” – fogalmazott.

Kért mindenkit arra, hogy készítsenek minél több fotót a Királyi Napok eseményein, és töltsék fel azokat a közösségi médiafelületekre #kiralyinapok2017 megjelöléssel. Legyen minél több fehérvári aktív részese így is a város legnagyobb rendezvénysorozatának.

Az eseményen elismeréseket is átadtak. A Fehérvári Programszervező Kft. rendezvényein való tevékeny közreműködéséért oklevelet kapott Szabó Bence középiskolás diák és Turáni-Kerkay Zita fotós. A tavalyi Nemzetközi Néptáncfesztiválon nyújtott önkéntes munkájáért szintén oklevéllel jutalmazták Frösch Ádám középiskolást és az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportját.

A Fehérvári Programszervező Kft. továbbra is várja az önkénteseket nemcsak a Székesfehérvári Királyi Napokra, hanem a további nagy városi rendezvényekre is. Jelentkezni lehet az onkentes@fehervariprogram.hu email címen.

Fehérvári színes

 1. Így ismerte meg a világ a Mohai Ágnest – a forrás történetéről nyílt kiállítás

  Egy kis Fejér megyei falu ásványvizének diadalútját mutatja be a világhírig a "Mohai Ágnes forrás története" című kiállítás, ahol tárgyi és képi emlékeket is bőséggel láthatunk. A Fejér Megyei Művelődési Központban bemutatott tárlatot az intézmény és a Terepjárók Diáksport és Kulturális Egyesület szervezte a Víz Világnapja alkalmából Pintér József, az egyesület tagjának gyűjteményéből.

  2018.03.21.
 2. Erőműbejárás és városjáró vetélkedő a Távhőszolgáltatás Napján

  A Széphő Zrt. ebben az évben is érdekes programokkal készül a Távhőszolgáltatás Napjára: két helyszínen is erőműbejárásra várják az érdeklődőket, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 20-ára.

  2018.03.21.
 3. Tavaszköszöntő túra Pátkán - a Királyberek természeti értékeit mutatják be

  Március 31-én szombaton egy kellemes séta keretén belül kereshetjük meg a Natura 2000-es védelem alatt álló Királyberek ébredező tavaszi virágait, a fekete kökörcsint, az apró nőszirmot és a cseh tyúktaréjt. Megismerkedhetünk a grániton lerakódott löszön élő növény-társulásokkal, az itt fészkelő madarakkal, a hely különlegességével.

  2018.03.21.
 4. Szemelvények Csala történetéből – könyvbemutató lesz a Picur büfében

  Március 23-án, pénteken 16 órakor mutatják be Varró Ferenc „Szemelvények Csala történetéből” című kötetét Székesfehérvár-Csalán, a Picur büfében (Fő út 1/a). A könyvet Dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója mutatja mutatja be, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.03.20.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek