Köszönet a Hősöknek! – várják a lakosság jelöléseit a díjazottakra

Az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, a járványhelyzetben példás és kimagasló helytállását ismerik el a „Köszönet a Hősöknek” díjjal, melyet tavaly alapítottak és idén is átadnak. A díjazottakra bárki tehet javaslatot 2021. március 31-ig. A jelölések alapján 150 egészségügyi dolgozó májusban emlékérmet és pénzjutalmat kap.
2021.03.04. 14:59 |

A Köszönet a Hősöknek! díjat tavaly hívták életre Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója javaslatára.

Az elismeréssel a járványhelyzetben példásan helytálló kórházi dolgozókat, háziorvosokat, védőnőket, illetve mentősöket díjazzák a betegek és az intézmények jelölése alapján.

A díjat 2021-ben is átadják, ehhez a lakosság segítségére is számítanak a szervezők. Kérik, hogy tegyenek javaslatot olyan egészségügyi dolgozóra, aki az elmúlt időszakban az elvárhatónál jóval többet megtett a betegeiért vagy azok hozzátartozóiért, és munkájával, elhivatottságával, emberségével, alázatával a járványügyi vészhelyzetben kivívta azt az érdemet, hogy egy ország megismerje a nevét.

Március 31-ig bárki elküldheti el a jelölését a javaslat@koszonetahosoknek.hu e-mail címre.

A levélben kérik leírni a jelölt egészségügyi dolgozó nevét, munkakörét, munkahelyét és egy rövid ismertetőt arról, hogy miért tartják érdemesnek a díjra. A jelölések alapján 150 egészségügyi dolgozó májusban Szent Corona Emlékérmet és pénzjutalmat vehet át. A bírálóbizottság tagjai: Dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár