Kóstolók és zacskómentes vásárlás a VII. Fehérvári Egészségpiacon

Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton. A háztáji hagyományos és biotermékek piacán ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartanak, életmód- és táplálkozási tanácsadásra invitálnak, és a programok között helyet kap a mozgás is.
2019.06.18. 11:16 |

Idén először rendeznek pódiumbeszélgetéseket az egészségről, a környezettudatos életmódról. 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömmel számolt be arról, hogy a kétszeres közönségdíjas rendezvény évről évre egyre népszerűbb, így a Jancsárpiaccal folytatott együttműködés – ha már piacról beszélünk – valóban gyümölcsöző. A tanácsnok mindenkit biztatott, hogy használják ki a lehetőséget, és vegyenek részt minél többen a programokon, amelyekben a Humán Szolgáltató Intézet és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is közreműködnek.
Az egészséges táplálkozáson kívül az egészség fogalmához kapcsolódó mozgás meridián tornával, a szűrővizsgálatok és a környezettudatosság is helyet kapnak a szombati kínálatban – mondta el a kezdeményezésről Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. A piac részt vesz a családi környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben, mint az egyszer használatos műanyag zacskók elleni törekvésük, a csomagolásmentes vásárlás népszerűsítése, a minél kevesebb hulladék előállítására való figyelemfelhívás. Idén a sátorban a szűrővizsgálatok mellett helyet kap egy pódium is: itt rövid beszélgetésekre és bemutatókra kerül sor, például a gyógygombákról, a méz egészségvédő szerepéről, a biotojásról, a tisztított vízről – amelyek nemcsak érdeklődésre, de vitákra is számot tarthatnak. Schultz György elmondta, hogy az egyesület támogatást nyert egy EU-s pályázaton, amelynek keretében három alkalommal családi életmódfesztivált szerveznek majd hasonló programokkal, kiegészítve a lelki egészség témakörével.

Dr. Keresztury Lászlóné, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a hagyományos szűrővizsgálatok mellett támogatják a helyi termékeket, a népszerűsítéshez pedig meglepetés ételbemutatót szerveznek. Lesz dietetikai tanácsadás, illetve elviszik legújabb receptes kiadványukat, amely az összetevők mellett minden fontos jellemző paramétert tartalmaz – például a szénhidráttartalomra és a kalóriára vonatkozó értékekkel.

Fehérvári színes

 1. Reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban december 11-én

  December 11-én, szerdán 16 órakor reflektorfényes stadiontúra lesz a Mol Aréna Sóstóban. A megújult stadiontúra során a Sóstó Látogatóközpont szakvezetői segítségével a résztvevők betekinthetnek a klub életébe, megtudhatják hogyan működik a stadion a mindennapokban, felfedezhetik a komplexumot, a túra végeztével pedig megtekintik a Vidi Múzeumot is. Részvételi díj: 1500 Ft/fő, családi jegy: 3500 Ft (két felnőtt és két 18 év alatti gyermek)

  2019.12.06.
 2. Advent második hétvégéje is sok programot kínál Fehérvár Belvárosában

  Advent második hétvégéjén is folytatódnak az ünnepváró programok Székesfehérvár adventi fénybe öltöztetett Belvárosában. Vasárnap este a második adventi gyertyagyújtásra várják a családokat a Városház térre. Szombaton pedig a Püspökség Adventi Udvarában lesz közös adventi gyertyagyújtás.

  2019.12.06.
 3. Mikulás sapkában féláron lehet korcsolyázni ma a Kori Ligetben!

  Aki december 6-án pénteken mikulás sapkában megy a Kori Ligetbe fél áron korizhat és 15 óra után büfében az első 100 vendég ingyen kapja a gyümölcsteát. A csaknem 800 négyzetméternyi jégfelületen az óvodai és iskolai csoportok hétköznap délelőttönként, előzetes bejelentkezés alapján térítésmentesen sportolhatnak.

  2019.12.06.
 4. Mikulásból sosem elég - két mikulásnap is lesz Székesfehérváron

  A péntek és a szombat is a Mikulás jegyében telik Székesfehérváron. Pénteken a Városház téren a Szabad Színház Mikulásgyára és a "Nagy szeretetközvetítő iroda" várja a gyerekeket, szombaton pedig a Lappföldről érkező Joulupukkival találkozhatunk az adventi színpadon.

  2019.12.05.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek