Kóstolók és zacskómentes vásárlás a VII. Fehérvári Egészségpiacon

Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton. A háztáji hagyományos és biotermékek piacán ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartanak, életmód- és táplálkozási tanácsadásra invitálnak, és a programok között helyet kap a mozgás is.
2019.06.18. 11:16 |

Idén először rendeznek pódiumbeszélgetéseket az egészségről, a környezettudatos életmódról. 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömmel számolt be arról, hogy a kétszeres közönségdíjas rendezvény évről évre egyre népszerűbb, így a Jancsárpiaccal folytatott együttműködés – ha már piacról beszélünk – valóban gyümölcsöző. A tanácsnok mindenkit biztatott, hogy használják ki a lehetőséget, és vegyenek részt minél többen a programokon, amelyekben a Humán Szolgáltató Intézet és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is közreműködnek.
Az egészséges táplálkozáson kívül az egészség fogalmához kapcsolódó mozgás meridián tornával, a szűrővizsgálatok és a környezettudatosság is helyet kapnak a szombati kínálatban – mondta el a kezdeményezésről Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. A piac részt vesz a családi környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben, mint az egyszer használatos műanyag zacskók elleni törekvésük, a csomagolásmentes vásárlás népszerűsítése, a minél kevesebb hulladék előállítására való figyelemfelhívás. Idén a sátorban a szűrővizsgálatok mellett helyet kap egy pódium is: itt rövid beszélgetésekre és bemutatókra kerül sor, például a gyógygombákról, a méz egészségvédő szerepéről, a biotojásról, a tisztított vízről – amelyek nemcsak érdeklődésre, de vitákra is számot tarthatnak. Schultz György elmondta, hogy az egyesület támogatást nyert egy EU-s pályázaton, amelynek keretében három alkalommal családi életmódfesztivált szerveznek majd hasonló programokkal, kiegészítve a lelki egészség témakörével.

Dr. Keresztury Lászlóné, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a hagyományos szűrővizsgálatok mellett támogatják a helyi termékeket, a népszerűsítéshez pedig meglepetés ételbemutatót szerveznek. Lesz dietetikai tanácsadás, illetve elviszik legújabb receptes kiadványukat, amely az összetevők mellett minden fontos jellemző paramétert tartalmaz – például a szénhidráttartalomra és a kalóriára vonatkozó értékekkel.

Fehérvári színes

 1. „Habkönnyű nyáresti séta” címmel folytatódnak a Mindigmás városnéző séták

  Július 26-én, pénteken 19.30 órakor „Habkönnyű nyáresti séta” címmel folytatódnak a Mindigmás városnéző séták. A program résztvevői különféle fehérvári édességek, régi és mai cukrászremekek nyomába szegődhetnek. A kóstolóval egybekötött gasztronómiai sétára mindenkit szeretettel várnak. Találkozó a Tourinform Iroda előtt Részvételi díj: 1500 Ft/ fő Időtartam: kb. 1-1,5 óra Előzetes regisztráció ajánlott! Tourinform Székesfehérvár, Oskola utca 2–4. Telefon: +36-22/537-261 E-mail: idegenvezetes@szekesfehervar.hu

  2019.07.24.
 2. Nyáresti vigalom lesz az Öreghegyi Közösségi Házban szerdán

  Július 24-én, szerdán Nyáresti vigalom lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő eseményen színpadra lép Buch Tibor, Szabó Noémi és Kovács Szilárd, közreműködik Horváth Elemér (hegedű) és Horváth Péter (zongora). A nyugdíjas belépők 500, a teljes árú belépők 1000 forintos áron kaphatóak. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.07.24.
 3. Holnaptól FEZEN! - programok kicsiknek, nagyoknak, rokkereknek, reppereknek

  Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, Fedde Le Grand, Dub Fx, Ákos, Halott Pénz - hazai- és világsztárok egész sorát hozzák Székesfehérvárra ismét a szervezők. Négy napon át, hat színpadon, több mint 120 fellépőt láthatunk. Kedden délután a még épülő fesztiválhelyszínen a város alpolgármestere Mészáros Attila és Kovács Antal főszervező közösen tartottak sajtótájékoztatót.

  2019.07.23.
 4. Utcatánc lesz szerdán a Belvárosban - a zenei stílus salsa és más kedvelt latin zenék

  A Salsa Jam Táncklub idén is rendez latin utcatáncot, már szinte hagyományként. Július 24-én, szerdán 19 órától a helyszín ismét Székesfehérvár Belvárosa, a Sörcasino Pub & Bar terasza előtti területen lesz. A zenei stílus salsa, bachata, kizomba és más kedvelt latin zenék. Ruedák, páros táncok és animációk is várják az eseményre látogatókat. Dresszkód: fehér póló - kék farmer.

  2019.07.23.
 1. Királyi Operett Gála, Bob herceg, Sybill - még válthatók jegyek a Királyi Operett Napok előadásaira

  Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első alkalommal július 26-28-a között a Királyi Operett Napokat Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán a Királyi Operett Gála, a Bob herceg, valamint a Sybill operett látható és hallható majd. Az előadások előtt és után a Gasztroudvarban zenés-táncos műsorral, kabaréval ígérnek könnyed nyáresti szórakozást a szervezők. A pénteki és a vasárnap esti nagyszínpados előadásra korlátozott számban lehet még jegyet váltani.

  2019.07.23.
 2. Burján Orsi - Alvaro Rovira Ruiz duó feat. Mester Dániel szerdán a Petz Sörözőben

  Július 24-én, szerdán 20 órakor - magyarországi turnéjuk első állomásaként Székesfehérváron - Burján Orsi - Alvaro Rovira Ruiz duó feat. Mester Dániel koncertezik a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Alvaro Rovira Ruiz és Burján Orsi zenei együttműködése 2014-ben kezdődött Rotterdamban, ahol Orsi a Codarts Rotterdam Conservatorium világzene szakán tanult. Belépő: 1500 forint. Asztalfoglalás: 22/346-344

  2019.07.23.
 3. Vágjuk zsebre az univerzumot! - napközis tábor lesz a Titkok Házában

  Különleges táborozási lehetőség nyújt a Napraforgó Városi Napközis Tábor és a Titkok Háza közös hete július 29-e és augusztus 2-a között Székesfehérváron. A 3-7. osztályos korosztály megismerheti a Lego robotok világát, különleges fizikai és kémiai kísérletekben vehet részt. A délelőtti foglalkozásokon a gyerekek természettudományos kvízjáték résztvevői is lehetnek. A turnusra július 24-ig jelentkezhetnek a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen.

  2019.07.22.
 4. Nyári séta a vadvirágok között a Sóstó Természetvédelmi Területen

  Ha a Sóstó Természetvédelmi Területről beszélünk a legtöbb embernek az új bürühidak és az északi tó körüli sétány jut eszébe, azonban nem csak ezek a látványosságok jellemzik a Sóstót, hiszen nagyon sok egyéb csodát is láthatunk a területen.

  2019.07.22.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek