Kosárlabda - vereség hazai pályán a ki, ki mérkőzésen, a Sopron jobb volt

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapat a bajnokság középső szakaszának utolsó fordulójában ki, ki meccset vívtak a Sopron ellen. A tét nem volt kicsi, hiszen aki nyer, az kezdi a play-offot pont a másik ellen hazai pályán. Bíztak a fehérváriak a tegnap esti meccsen a hazai pályában, de hiába...
2022.05.11. 20:59 |
ALBA FEHÉRVÁR-SOPRON KC 85-89 (18-19, 28-23, 12-24, 25-23)

Az első negyedben sokáig úgy játszott az Alba, ahogy a szurkolók várták. Volt, hogy 10 ponttal is vezettek, de végül ezt a 10 percet a Sopron nyerte egy ponttal. A második etapban szorosabb volt a mérkőzés, igaz, a hazaiaknak már 8 volt, de most legalább győztesen hozták le ezt a játékrészt.

Térfélcsere után sokat hibáztak a fehérvári játékosok, a vendégek emberről dobálták a triplákat, míg a Pongóék tiszta helyzetből sem találtak be a vonalon túlról. Meg azon belül sem, a Sopron magbiztosan hozta ezt a szakaszt. Az utolsó negyedben aztán tovább mélyült a gödör, nem egészen 5 perccel a vége előtt már 17 ponttal vezetett a Hűség Városa legénysége. És innen zárkózott fel az Alba a végére két pontra, de végül nyert a vendég, így náluk lesz a pályaelőny az Alba Fehérvár ellen. 

ALBA FEHÉRVÁR: Pongó Marcell 2, VOJVODA28/15, LUKÁCS N. 11/6, Fakuade 9/3, S. DAVIS 21/6.
Csere: Omenaka 9, Szabó Zs. 3/3, Takács Milán 2, Góbi M., Kass. Vezetőedző: Matthias Zollner

SOPRON KC: MACK 16/6, MYERS 33/12, Q. Ford 2, Sitku M. 2, MONTGOMERY 14. Csere: Fazekas Cs. 3/3, BORISZOV 16/9, Supola 3/3, Werner, Takács N. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz

MESTERMÉRLEG:

Matthias Zollner: - Természetesen nagyon csalódott vagyok. Nem játszottunk eléggé agresszívan, a Sopron ezt viszont megvalósította. Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, nyerni szerettünk volna, és pályaelőnnyel indulni a játszásban. Az a feladatunk, hogy Sopronban nyerjünk.

Kosztasz Flevarakisz: - Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk. Bár vétettünk hibákat, főleg a mérkőzés elején, de utána átvettük az irányítást. A győzelem az mindig győzelem, ez volt a legfontosabb. Tisztában voltunk a találkozó súlyával, de ezzel a sikerrel komoly lépést tettünk előre. Igazából a bajnokság most kezdődik, nagyon örülök annak, hogy Hazai pályán tudjuk kezdeni párharcot.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak