Kosárlabda: nagy különbséggel győzött az Alba Fehérvár!

Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata a PVSK-Veolia csapatát látta vendégül az Alba Regia Sportcentrumban a férfi kosárlabda NB I A-csoporthjában. A fehérváriaknak muszáj volt nyerniük. Nyertek mégpedig magabiztosan nagy különbséggel, 35 ponttal!
2022.01.14. 22:13 |

Alba Fehérvár-Pécsi VSK-VEOLIA 103-68 (20-19, 33-22, 20-21, 29-6)

A sérüléssel bajlódó és külön edzéseket végző Facaude nem tudott pályára lépni ezen a mérkőzésen. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, ezt még csak ponttal nyerte az Alba. De ettől kezdve fokozatosan növelték előnyüket, és a nagy szünetre már12 pontos vezetésük tudatában mentek. A harmadik szakasz ismét kiegyenlített játékot hozott, egy pontos pécsi sikerrel. A záró 10 percben állva hagyta ellenfelét a Fehérvár, és 23 pontos különbséggel hozta ezt a játékrészt, megérdemelt sikert aratva. A csapatból kiemelkedett az ifjú Lukács, aki a mezőny legeredményesebb játékosa lett. De a játék valamennyi részét összesítő pontszámával is kiemelkedett huszonhét egységgel, őt a szintén jól játszó Pongó követte huszonnéggyel, illetve Szabó csatlakozott még a húszon túliak társaságához 21 VAL-ponttal.

JEGYZŐKÖNYV

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Győrffy Pál Attila, Nyilas István, Major Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Alba: Pongó 12/6, Takács 2, Smith 9/3, Szabó 14/6, Omenaka 8, csere: Stark 13/3, Vojvoda 14/9, Lukács 20/6, Davis 9/3, Balsay -, Kass 2. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Pécs: Haynes-Jones 11/3, Goldring -, Bryson 18/12, Ivosev 12/6, Brkic 18, csere: Illés 6, Hőgye -, Bíró -, Gordon 3, Meleg -, Doktor -. Vezetőedző: Andrija Ciric.

MESTERMÉRLEG

Matthias Zollner: – Örülök a győzelemnek, most a legfontosabb a siker volt. Azt az arcunkat mutattuk, amit szerettünk volna korábban is. Nagyon bízom abban, hogy a jövő héten ugyanezzel az attitűddel és hozzáállással lépünk pályára.
Andrija Csirics: – Arra készültünk, hogy szoros mérkőzést fogunk játszani. Nem is kezdtünk rosszul, de aztán a folytatásban túlságosan sokat hibáztunk, nagyon sok labdát adtunk el. Ez megbosszulta magát és törvényszerűen vereséget szenvedtünk. A végén még a harcosságunkat is elvesztettük, ezért alakult ki ez a nagy különbség.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak