Körtefát ültettek az összefogás szimbólumaként a bűnmegelőzés napján

A bűnmegelőzés napja alkalmából ültettek fát ma a Családok ligetében. A társadalmi összefogást szimbolizáló nemesített körtefát közösen ültette el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai.
2019.04.12. 14:17 |

Székesfehérváron faültetéssel állítottak emléket a bűnmegelőzés napjának.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába. A stratégia végrehajtásával a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely a területen tevékenykedő civil és kormányzati szervezetekkel szoros együttműködésben dolgozik a cél megvalósításán. A Tanácsot 2011. április 12-én alakították meg, így ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük.
A Családok ligetében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai közösen ültették el a nemesített körtefát. „A fa ágai szimbolizálják a bűnmegelőzés érdekében a rendőrséggel összefogó civil szervezeteket, és a kormányzati szerveket. Ezzel is szeretnénk a közös összefogásra felhívni a figyelmet.” - mondta a városi kapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. Kelemenné Mészáros Erika címzetes rendőr őrnagy hozzátette: „Reméljük, ahogy e fa koronája terebélyesedik, úgy jutnak el minél szélesebb körben a bűnmegelőzési információk a lakossághoz, és így növelni tudjuk ezzel is a székesfehérváriak szubjektív biztonságérzetét.” A széleskörű együttműködés elsősorban a települések biztonsági problémáira, a fiatalok felvilágosítására, az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatsegítésre és az elkövetők reintegrációjára fókuszál. A napról napra bővülő szövetség azért dolgozik, hogy mindannyian egy biztonságosabb holnapra ébredjünk, tette hozzá a rendőr őrnagy.
„Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, az épített-szépített környezet védelme is nagyon fontos. A fákat, padokat, játszótéri eszközöket meg kell óvni. A gyerekek, akiket megszólítunk és részesei egy ilyen eseménynek, kiemelt figyelmet fordítanak környezetükre.” – hangsúlyozta Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője.

A faültetést követően a rendőrség munkatársainak vezetésével a gyerekek bűnmegelőzési totót töltöttek ki.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek