Körtefát ültettek az összefogás szimbólumaként a bűnmegelőzés napján

A bűnmegelőzés napja alkalmából ültettek fát ma a Családok ligetében. A társadalmi összefogást szimbolizáló nemesített körtefát közösen ültette el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai.
2019.04.12. 14:17 |

Székesfehérváron faültetéssel állítottak emléket a bűnmegelőzés napjának.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába. A stratégia végrehajtásával a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely a területen tevékenykedő civil és kormányzati szervezetekkel szoros együttműködésben dolgozik a cél megvalósításán. A Tanácsot 2011. április 12-én alakították meg, így ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük.
A Családok ligetében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvári Rendőrkapitánysága, Székesfehérvár Önkormányzata és az István király Általános Iskola 3/b osztályosai közösen ültették el a nemesített körtefát. „A fa ágai szimbolizálják a bűnmegelőzés érdekében a rendőrséggel összefogó civil szervezeteket, és a kormányzati szerveket. Ezzel is szeretnénk a közös összefogásra felhívni a figyelmet.” - mondta a városi kapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője. Kelemenné Mészáros Erika címzetes rendőr őrnagy hozzátette: „Reméljük, ahogy e fa koronája terebélyesedik, úgy jutnak el minél szélesebb körben a bűnmegelőzési információk a lakossághoz, és így növelni tudjuk ezzel is a székesfehérváriak szubjektív biztonságérzetét.” A széleskörű együttműködés elsősorban a települések biztonsági problémáira, a fiatalok felvilágosítására, az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatsegítésre és az elkövetők reintegrációjára fókuszál. A napról napra bővülő szövetség azért dolgozik, hogy mindannyian egy biztonságosabb holnapra ébredjünk, tette hozzá a rendőr őrnagy.
„Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, az épített-szépített környezet védelme is nagyon fontos. A fákat, padokat, játszótéri eszközöket meg kell óvni. A gyerekek, akiket megszólítunk és részesei egy ilyen eseménynek, kiemelt figyelmet fordítanak környezetükre.” – hangsúlyozta Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, a terület önkormányzati képviselője.

A faültetést követően a rendőrség munkatársainak vezetésével a gyerekek bűnmegelőzési totót töltöttek ki.

Közélet

 1. Nagypénteki igeliturgia és szertartás - szombaton 9 órától látogatható a szentsír

  Nagypénteken nincs szentmise, a Szent Imre templomban az esti szertartást Spányi Antal megyés püspök vezette, aki a csöndes bevonulás után arcra borult az oltár előtt. Az igeliturgia és minden szertartás ünnepélyesség nélkül, a legnagyobb egyszerűségben zajlott, olvasmányok fölolvasása, majd a passió eléneklése. Nagyszombaton délelőtt 9 órától várják szentsír látogatásra a híveket.

  2019.04.19.
 2. Közös keresztút-járással emlékeztek Fehérváron Jézus kereszthalálára

  Hagyományosan közösen emlékeztek Székesfehérvár polgárai és papjai Krisztus kereszthalálára, Nagypénteken délután, a Palotavárosi Kálváriánál, Spányi Antal, megyés püspök vezetésével, ahová idén sok százan jöttek el, hogy imádsággal és énekkel kísérjék Jézus útját a tizennégy stáción keresztül, Pilátus ítéletétől a sírbatételig.

  2019.04.19.
 3. Triduum - Spányi Antal megyés püspök lelkigyakorlatos beszédei a nagyheti lelki úton

  „Együtt imádkozva és egymásért! - mottóval idén közös húsvéti lelki készületre hívták a családokat Székesfehérvár papjai, Virágvasárnaptól kezdve Húsvétvasárnapig. A Nagyhét első három napján Spányi Antal megyés püspök nagyböjti lelkigyakorlatos szentbeszédeire várták a város híveit a székesfehérvári Szent Imre templomba. 

  2019.04.19.
 4. A túlélés dalai - Zeneiskolás megemlékezés Fahidi Éva holokauszt túlélővel

  A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan szervez megemlékezést április 24-én a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény vendége lesz Fahidi Éva írónő, holokauszt túlélő.

  2019.04.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek