Körmendről és Kecskemétről is centert igazolt az Alba Fehérvár

Múlt héten vált hivatalossá, hogy Lóránt Péter négy év után távozik Fehérvárról, most pedig bejelentették, hogy a korábbi válogatott center helyére másik válogatott érkezik. Csorvási Milán visszatér az Albába, és szintén leigazolta a klub a kecskeméti Molnár Mártont.
2019.06.24. 13:36 |

Három éve távozott az Albától Csorvási Milán, aki egy bajnoki ezüstöt nyert 2016-ban a fehérváriakkal. Azóta Körmednen játszott, idén ott is ezüstérmes lett, most pedig két évre ismét aláírt Székesfehérvárra. A 31 éves, 208 centi magas center lesz elsősorban hivatott pótolni a távozó csapatkapitányt, Lóránt Pétert. De nem lesz egyedül a palánk alatt, mert a 25 éves, szintén 208 centiméter magas Molnár Márton is érkezik Kecskemétről, ő egy évre írt alá az Albához.

"Mivel a palánk alatt erősítenünk kellett, nagyon örülünk, hogy két, válogatott szintű kosárlabdázóval sikerült megállapodnunk. A két játékos egyértelműen erősítést jelent, sokat segíthetnek céljaink megvalósításában. Miután a hazai mezőny két, egyértelműen meghatározó centere érkezik hozzánk, ezért külföldi játékos megszerzésén ezen a poszton nem gondolkodunk. Természetesen tárgyalunk magyar és külföldi játékosokkal, rövidesen újabb sportolók érkezését jelentjük be" – mondta Simon Balázs ügyvezető a klub honlapján.

Sport

 1. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 2. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 3. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 4. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak