Újabb érem a Dzunics-érában: nyert Körmenden és bronzot szerzett az Alba

A bajnoki bronzéremért folytatott párharc második meccsén Körmenden játszott az Alba Fehérvár. A második negyedben el tudta tüntetni az elején összeszedett hátrányát a Dzunics-csapat, onnantól kezdve pedig uralta a meccset, és végül biztos győzelemmel lezárta a párharcot. A 2017/18-as szezonban tehát harmadik helyen végzett, és ősszel ismét szerepelhet a nemzetközi kupában az Alba.
2018.06.12. 18:52 |

A tartalékos Körmend ellen az első negyedben nagyon dekoncentráltan játszott az Alba, főleg a játékrész hajrájában. Simpson két jó triplájának és Keller pontjainak köszönhetően 20-15-re még a fehérváriak vezettek, de kaptak fél perc alatt nyolc pontot, labdákat adtak el, és a körmendi magyar játékosok megfordították a meccset. Sőt, Ferencz triplájával a második negyed elején már kilenccel vezettek, pedig ekkor az Albában az öt légiós volt fenn, míg a hazaiaknál csak egy külföldi négy magyar mellett.

A vasiak hat triplánál jártak, közben az Alba a büntetőkkel sem mindig élt, igaz, egy Pointer-zsákolással így is sikerült időkérésre késztetni a hazaiak mesterét. Az amerikai bedobó később egy tecnikai hibát érő reklamálással megnehezítette csapata dolgát. Mohammednek köszönhetően tűnt el a körmendi előny, aki egymaga szerzett zsinórban nyolc pontot, közte két triplát, sőt, a félidő utolsó percében újabb hármasával már az előnyt is visszavette az Albának.

Lóránt kosarával folytatták szünet után, majd Keller Ákos érte el tizedik pontját, vagyis palánk alatt dominált az Alba. A Körmend ellenben triplákkal operált, így tartotta a lépést. Játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket hazai oldalon, aztán pedig az, hogy Lóránt újabb tempójával tíz pont lett a fehérvári előny. Időkérés után faragott ebből a Körmend, de jobban célzott az Alba, három triplát is bedobott, és a negyed végén tizenhattal elhúzott.

A záró játékrész elején két percig nem talált be a Fehérvár, de a Körmend se sűrűn, nem változott döntően a különbség. Aztán Ferencz és Csorvási gyors egymásutánban szerzett kosaraira Dzunics időkérése jött válaszul. Simpson pötyögtetett, támadólepattanókat is szedett az Alba, kapaszkodott, de nem került sokkal közelebb a Körmend. Lett azért némi izgalom a hajrában, mert beestek a körmendi triplák, még Oroszinak is, így bejött tíz alá a hazai csapat. A legvégén azonban labdákat szerzett és könnyű kosarakkal lezárta a bronzpárharcot az Alba Fehérvár – az előző évek ezüstje és aranya után a harmadik féle érmet is megszerezte Dzunics Braniszlav együttese.

EGIS-Körmend - Alba Fehérvár 83-95 (30-24, 14-23, 17-30, 22-18)

Alba: Kovács Á. 2, Simpson 17/9, Harris 9/3, Lóránt P. 13/3, Keller Á. 13. Csere: Mohammed 20/9, Horton 10, Pointer 11/3, Keller I.

Sport

 1. Magyar fiatalok főszerepben, újabb kosárkrimit nyert meg az Európa-kupában az Alba Fehérvár

  Jó kezdés, hosszabbításos idegenbeli győzelem után hazai pályán folytatta a csoportkörös szereplést az Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában. Izgalmakban most sem volt hiány, a legvégén Filipovics Márkó bravúros dobása kellett a győzelemhez. Szintén kitett magáért a védekezésben és támadásban is hasznos Keller Iván. Ezúttal az első körben a Varesétől sima vereséget szenvedő bolgár Rilszki Szportiszt volt Lóránt Péterék ellenfele.

  2018.10.23.
 2. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 3. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 4. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak