Ezek lesznek a Fehérvári Irodalmi Napok programjai pénteken és szombaton

Könyvbemutatók, koncertek és zenés-irodalmi beszélgetések várják a Fehérvári Irodalmi Napok résztvevőit a városban négy helyszínen. Szeptember 24-ig a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára, a Szent István Király Múzeum Új Magyar Képtára, a Petz söröző, valamint az ALTO Nyomda ad otthont a FIN eseményeinek.
2022.09.23. 07:38 |
Ezek lesznek a Fehérvári Irodalmi Napok programjai pénteken és szombaton

A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok jó alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

Prieger Zsolt zenész és Törőcsik Franciska színész zenés-irodalmi előadása, a Pilinszky és én szeptember 23-án, pénteken 19 órakor kezdődik az Új Magyar Képtárban.

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Pilinszky János életművének tiszteletére alkotta meg a Pilinszky és én című zenés-irodalmi előadását, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

Szeptember 24-én, szombaton 16 órától a Petz Gasztrodélután vendége Parti Nagy Lajos lesz, akivel az Árnyékporocska - Kner Piroska élete és receptjei című könyvének születéséről beszélgetnek. 18 órakor Szabó Anna „Rozsi” akusztikus koncertje hallható, majd 20 órakor Henri Gonzo Magyar Melankolikus estje zárja a Fehérvári Irodalmi Napokat. A csütörtöki és szombati koncertekre jegyet váltani a levéltárban és a Petz Sörözőben lehet.