Kollár Kincső bravúros krakkói sikere EB szereplést ért

Krakkóban rendezték meg a kadét párbajtőrözők szezonbeli utolsó európai körversenyét, ahol egész éves jó szereplésüknek köszönhetően ismét négy versenyzővel képviseltette magát az Alba Regia Vívó Akadémia. Kollár Kincső legjobb magyarként az előkelő harmadik helyen végzett a 189 fiatal hölgy vívót felvonultató erős mezőnyben.
2019.02.14. 05:37 |

Időrendi sorrendben az urak kezdték a viadalt, két székesfehérvári tehetséggel a mezőnyben. Kovács Gergely és Háder Roland is közel makulátlan csoportkör után kerültek egyenes ágon a 128-as táblára. Itt mindketten magabiztos vívással jutottak túl aktuális ellenfelükön. Kovács cseh, Háder pedig ukrán vetélytársát búcsúztatta. Sajnos a legjobb 32 közé azonban nem sikerült beverekedni magukat, egy honfitárs illetve egy svájci vívó állták útjukat.

Teljesítményük azonban így is elismerésre méltó a 41. illetve 52. helyezéssel a 201 induló közül. Nem beszélve arról, hogy ezzel illetve szezonbeli szereplésüknek köszönhetően Kovács a 8., míg Háder a 20. helyen végzett a hazai ranglistán. Gergelynek nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a válogatottságot érő negyedik helyen zárja az idényt.

Másnap a lányok léptek pástra hasonlóan szép eredményekben bízva és nem kellett csalódniuk a nap végén. Magabiztos és kiegyensúlyozott vívást mutattak a csoportkör alatt, majd az Akadémia még serdülőkorú kiválósága, Salamon Réka a legjobb 32 közé jutásért vívott asszóban szenvedett 15-9-es vereséget a svájci Bouillant-tól, a 40. helyen fejezte be a versenyt. A szintén fehérvári, de már az OSC Tata színeiben versenyző Büki Lili az ukrán Tolmacsovát, a lengyel Sabalskát is legyőzte a főtáblán. Végül egy olasz versenyző állta az útját, így a 14. helyen zárt.

Kollár Kincső azonban egész nap fantasztikus formát mutatva vette az akadályokat. A tábla első két körében honfitársakkal hozta össze a sors, előbb Tóth Jázmint majd Balogh Bellát búcsúztatta egy szoros és egy kevésbé izgalmas asszóban. A nyolcaddöntőben a lengyel Klughardtot egy végletekig kiélezett asszóban sikerült felülmúlnia 15-14-re, hogy aztán a legjobb négy közé kerülésért folytathassa sikerszériáját, ezúttal brit ellenfelét legyőzve 15-11-re. Az elődöntőben aztán a későbbi győztes ukrán Sadova állta az útját, miután 15-12-es vereséget szenvedett tőle. Kincső így is élete legnagyobb sikerét aratta a harmadik helyezéssel.

Azonban ezzel még nem volt vége a napnak, ugyanis hosszas számolgatás kezdődött a ranglista pontok kapcsán, majd kiderült, hogy Kincső bravúros szereplésével feljött a magyar ranglista 4. helyére, ami azt jelentette számára, hogy tagja lehet a magyar válogatottnak az olaszországi Foggia-ban február végén megrendezendő kadett Európa- bajnokságon.

Kovács László edző és tanítványai újból bizonyították, hogy jó úton járnak és a lelkiismeretes munka meghozza gyümölcsét. Az egyesület alig több mint egy éves, de versenyzőik máris válogatott kerettagsággal bírnak vagy annak az ajtaján kopogtatnak.

Sport

 1. Temes Bernadett szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-vel

  A fehérvári női kézilabda-csapat honlapján jelentette be, hogy a bajnokságban hetedik helyen végzett klub szerződést hosszabbított rutinos, válogatott irányítójával, Temes Bernadettel, aki így további egy évig biztosan az Alba FKC színeiben játszik.

  2019.05.23.
 2. Öreghegyi Novatlon a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetséggel

  A gyaloglás és a Nordic walking szerelmeseinek rendezett tájékozódási versenyt a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség. Az Öreghegyi túrának állomása volt a Bory-vár, a Milleniumi emlékmű, a Lehel utcai szabadidőpark és a Túrózsáki úti sportcentrum is.

  2019.05.23.
 3. Sárkányhajó-verseny lesz általános,- és középiskolások számára a Csónakázó-tavon

  A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Vitál Club Sportegyesület június 5-én és június 12-én, szerdai napokon sárkányhajó-versenyt szervez általános,- és középiskolások számára a fehérvári Csónakázó-tavon. Jelentkezni lehet a vitalclub@vitalclub.hu e-mail címen, a Vitál Club Sportáruházban (Királysor 60.) vagy a Csónakázó-tavon Szipola Antalnál létszám, korcsoport és javasolt időpont megjelölésével.

  2019.05.22.
 4. Jól sikerült versenyek vannak Czipó Vivien mögött

  A darts sportág egyik legnagyobb magyarországi tehetsége, a tizennyolc éves iszkaszentgyörgyi Czipó Vivien több nemzetközi viadalon is bizonyította képességeit az elmúlt hetekben. Dániában, majd Lengyelországban is értékes világranglista pontokat és helyezéseket gyűjtött.

  2019.05.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak