Kodolányi János Középiskola szeptembertől a KJF irányítása alá tartozik

 Az Önálló Főiskolai Közalapítvány által fenntartott(ÖFKA) Kodolányi János Középiskola szeptembertől a Kodolányi Főiskola irányítása alá tartozik. Ezt a döntést az ÖFKA hozta, figyelembe véve a KJF azon törekvését, hogy a tanárképzést egyetemi szintre szeretné akkreditáltatni, s Magyarországon minden komoly tanárképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézménynek van gyakorlóiskolája. A júniusi városi közgyűlés hozzájárult e változáshoz, s az alapítvány részére biztosított épületet és egyéb szolgáltatásokat a középiskola továbbra is megkapja. A főiskola gyakorló oktatásának nagy részét a középiskola oldja meg, az ott oktató tanároknak pedig órakedvezményei vannak.

2004.09.15. 00:00 |

 Az Önálló Főiskolai Közalapítvány által fenntartott  Kodolányi János Középiskola szeptembertől a Kodolányi Főiskola irányítása alá tartozik. Ezt a döntést az ÖFKA hozta, figyelembe véve a KJF azon törekvését, hogy a tanárképzést egyetemi szintre szeretné akkreditáltatni, s Magyarországon minden komoly tanárképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézménynek van gyakorlóiskolája. A júniusi városi közgyűlés hozzájárult e változáshoz, s az alapítvány részére biztosított épületet és egyéb szolgáltatásokat a középiskola továbbra is megkapja.

 2004. szeptember 1-től a Kodolányi János Főiskola gyakorlóiskolaként működteti tovább a Kodolányi Középiskolát. Ez csupán elvi változás a középiskola életében, amely távlatokat nyit, jövőképet ad, de az ott dolgozókat, a tanárokat, diákokat nem érinti. A főiskola gyakorló oktatásának nagy részét a középiskola oldja meg, az ott oktató tanároknak pedig órakedvezményei vannak . A KJF következő lépésként kezdeményezi, hogy a minisztérium anyagilag is támogassa a gyakorlóiskola fennta tását.

 Szeptember elsejétől a Kodolányi Középiskola vezetésében is változás történt. Az eddigi igazgató, Berta Ákos - jelenleg a Kodolányi Főiskola általános főigazgató-helyettese - egyik fontos feladata lesz, hogy a gyakorlóiskola fejlődését a fenntartó részéről segítse. A Kodolányi Középiskola megbízott igazgatója, Horváth József kinevezését a Főiskolai Tanács erősíti majd meg.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár