Kodolányi János Középiskola szeptembertől a KJF irányítása alá tartozik

 Az Önálló Főiskolai Közalapítvány által fenntartott(ÖFKA) Kodolányi János Középiskola szeptembertől a Kodolányi Főiskola irányítása alá tartozik. Ezt a döntést az ÖFKA hozta, figyelembe véve a KJF azon törekvését, hogy a tanárképzést egyetemi szintre szeretné akkreditáltatni, s Magyarországon minden komoly tanárképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézménynek van gyakorlóiskolája. A júniusi városi közgyűlés hozzájárult e változáshoz, s az alapítvány részére biztosított épületet és egyéb szolgáltatásokat a középiskola továbbra is megkapja. A főiskola gyakorló oktatásának nagy részét a középiskola oldja meg, az ott oktató tanároknak pedig órakedvezményei vannak.

2004.09.15. 00:00 |

 Az Önálló Főiskolai Közalapítvány által fenntartott  Kodolányi János Középiskola szeptembertől a Kodolányi Főiskola irányítása alá tartozik. Ezt a döntést az ÖFKA hozta, figyelembe véve a KJF azon törekvését, hogy a tanárképzést egyetemi szintre szeretné akkreditáltatni, s Magyarországon minden komoly tanárképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézménynek van gyakorlóiskolája. A júniusi városi közgyűlés hozzájárult e változáshoz, s az alapítvány részére biztosított épületet és egyéb szolgáltatásokat a középiskola továbbra is megkapja.

 2004. szeptember 1-től a Kodolányi János Főiskola gyakorlóiskolaként működteti tovább a Kodolányi Középiskolát. Ez csupán elvi változás a középiskola életében, amely távlatokat nyit, jövőképet ad, de az ott dolgozókat, a tanárokat, diákokat nem érinti. A főiskola gyakorló oktatásának nagy részét a középiskola oldja meg, az ott oktató tanároknak pedig órakedvezményei vannak . A KJF következő lépésként kezdeményezi, hogy a minisztérium anyagilag is támogassa a gyakorlóiskola fennta tását.

 Szeptember elsejétől a Kodolányi Középiskola vezetésében is változás történt. Az eddigi igazgató, Berta Ákos - jelenleg a Kodolányi Főiskola általános főigazgató-helyettese - egyik fontos feladata lesz, hogy a gyakorlóiskola fejlődését a fenntartó részéről segítse. A Kodolányi Középiskola megbízott igazgatója, Horváth József kinevezését a Főiskolai Tanács erősíti majd meg.

Közélet

 1. #WeRemember: Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz

  A nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából elindított #WeRemember kampányához a székesfehérvári Városházán kívül a Külügyminisztérium és több település is csatlakozott. Január 26-án, szerdán 17 és 21 óra között jelennek meg fényvetítésként a fő üzenetek, a Zsidó Világkongresszus idén folytatódó kezdeményezésében akár Ön is részt vehet.

  2022.01.25.
 2. Az európai és magyar földgáz- és rezsiválságról tartanak előadást ma délután az MCC-ben

  Ahol a politikát köbméterben mérik – földgáz- és rezsiválság Európában? címmel tartanak ismeretterjesztő előadást ma délután 17.00 órától a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Az energiaválságról, annak magyarországi vonatkozásairól három szakértő beszél majd. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  2022.01.25.
 3. „Kiterjesztjük a hűségjutalmak rendszerét az óvodai és bölcsődei dolgozókra!”

  A város szociális dolgozói számára létrehozott hűségjutalom rendszerét idén az óvodai és bölcsődei dolgozókra is kiterjeszti az Önkormányzat – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Körülbelül 170 fő számára jelent ez pluszjuttatást, ami mintegy 50 millió forintot tesz ki a költségvetésben.

  2022.01.24.
 4. Záróvizsgát tettek az első sportgazdaságtan hallgatók

  Az Alba Regia Sportcsarnokban tartották meg azt a végzős gálát, melyen az első sportgazdaságtan hallgatók sikeres záróvizsgáit ünnepelték. Az országban kizárólag Székesfehérváron érhető el a gazdálkodás és menedzsment szakon a sportgazdaságtan specializáció.

  2022.01.24.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár