Kivált az IBM-ből a Kyndryl - megkezdődik a részvényeinek kereskedése a NYSE tőzsdén

A Kyndryl bejelentette, hogy lezárta a korábban közzétett kiválását az IBM-ből és független vállalatként megkezdődött részvényeinek kereskedése a New York-i Értéktőzsdén, „KD” szimbólummal. A Kyndryl a tőzsdei nyitóharang megkongatásával ünnepelte a független, tőzsdén jegyzett vállalattá alakulását.
2021.11.04. 16:23 |

„Nagyon örülünk, hogy a Kyndryl ma már független vállalatként – 90 000 kiváló és jól képzett szakemberrel, valamint erős pénzügyi mutatókkal a növekedés útjára lépett” – jelentette ki Martin Schroeter, a Kyndryl elnök-vezérigazgatója. „Nagy és egyre növekvő igény mutatkozik a digitális transzformációra; és a kritikus fontosságú információs rendszerek létrehozásában, kezelésében és modernizálásában szerzett szakértelmünk jól pozícionál bennünket egy olyan piacon, amely 2024-re több, mint 500 milliárd dollárra bővül. Várakozással tekintünk a jövőbe egy laposabb és rugalmasabb vállalattal, amely ügyfeleink és a világ fejlődésének középpontjában áll.”

A Kyndryl a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatójaként indul, egy olyan – másoktól különböző –megközelítéssel, amely integrálja a fejlesztést, a biztonságot és az üzemeltetést. A Kyndryl 90 000 szakembere világszínvonalú tanácsadói-, implementációs- és menedzselt szolgáltatásokat nyújt több, mint 4 000 globális ügyfelének; köztük a Fortune 100 listán megtalálható vállalatok 75%-ának, valamint vezető pénzügyi szolgáltatóknak, telekommunikációs-, kiskereskedelmi-, ipari cégeknek és légitársaságoknak.

„A Kyndryl az ország vezető vállalatainak megbízható partnereként kezdi meg működését egy páratlan műszaki tudással és tapasztalattal rendelkező helyi szakembergárdával” – mondta Szabó János, országigazgató. „Megtiszteltetés számomra, hogy a Kyndryl Magyarországot vezethetem, ahol elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kiemelkedő informatikai szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, szorosan együttműködve partnereink széles körével.”

A Kyndryl szilárd pénzügyi alapokkal, 19 milliárd dolláros éves árbevétellel, befektetésre ajánlott hitelminősítéssel és folyamatos, stabil árbevételt biztosító hosszú távú ügyfélkapcsolatokkal kezdi önálló tevékenységét. A Kyndryl-t egy tapasztalt vezetői csapat és egy 10 főből álló igazgatótanács vezeti, akik különféle kompetenciákkal rendelkeznek a technológia-, a pénzügyi szolgáltatások-, a kormányzati ügyek- és a tudományos élet területein.

„Az elmúlt több mint 20 évben létrehoztunk egy technológiai és innovációs központot Magyarországon, amely a legjelentősebbek közé tartozik nem csak a mi régiónkban, hanem azon túl is. Célunk, hogy tovább vigyük ezt a fejlődést.” – nyilatkozta Zerényi Zoltán, a Kyndryl Szolgáltató Központok - CEE&MEA régiók igazgatója.

A Kyndryl részvényeket november 3-án este osztották ki az IBM részvényesei között, akik minden ötödik birtokolt IBM részvény után egy Kyndryl részvényt kaptak. Az IBM átmenetileg megtartja a Kyndryl részvényeinek 19,9 százalékát.

A Kyndryl (NYSE: KD) olyan kritikus fontosságú információs rendszereket tervez, implementál, üzemeltet és modernizál, amelyeken világunk mindennapi működése alapszik. A Kyndryl közel 90 000 alkalmazottja a világ több mint 60 országában szolgálja ki ügyfeleit.

Gazdaság

 1. Fejér termék 2022 – december 31-ig várja a pályázatokat a Fejér Megyei Önkormányzat

  A „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében ismét meghirdette a Fejér Termék pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A megyében előállított minőségi kézműves termékek és élelmiszerek készítői 2021. december 31-ig pályázhatnak az elismerő cím elnyerésére.

  2021.11.29.
 2. Koronavírusos betegek gyógyításához használt termékek gyártásához fejlesztett a Garzon Bútor

  A koronavírusos betegek gyógyításában használható egészségipari termékek, például intenzív ágyak és infúziós állványok előállítása érdekében európai uniós és hazai támogatással bővítette fémüzemi kapacitását Tamásiban a székesfehérvári székhelyű Garzon Bútor Zrt.

  2021.11.25.
 3. Újabb támogatásban részesült a Vasvári Pál Gimnázium

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében 20 000 dollár (több mint 5.800.000 forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet.

  2021.11.24.
 4. A jövő elkezdődött! – magyar egészségipari fejlesztések mutatkoztak be a MOL Arénában

  Nagyszabású kiállításon mutatkoztak be Székesfehérváron azok a hazai vállalkozások, amelyek az Egészségipari Támogatási Programban elnyert kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztették tevékenységüket. A MOL Aréna Sóstón rendezett workshop megnyitóján részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki elmondta, a kormány egy új iparág alapjait tette le azzal, hogy 2020-21-ben 67 milliárd forintot biztosított a hazai egészségipar fejlesztésére.

  2021.11.23.
 1. Őszi Feszt az Otti Manufaktúrában - idén is a Gorsium Zeneiskolát támogatták

  Barátok, partnerek, beszállítók voltak ott pénteken este az Otti Manufaktúra őszi fesztjén, melyet mindig hagyományosan novemberben tartanak. Ebben az évben is támogatták a tehetségeket, hiszen hagyomány már, hogy a Gorsium Zeneiskolának ajánlják fel a tombolából befolyt összeget.

  2021.11.20.
 2. Vállalati gerillák és a változás ereje - Dr. Porkoláb Imre tartott izgalmas előadást Fehérváron

  A változás ereje: hogyan fejlődjünk kiszámíthatatlan környezeti viszonyok között? címmel tartott előadást a Megyeházán Dr. Porkoláb Imre, a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémia igazgatója. A katonai és vállalati stratégia egyik legkiválóbb nemzetközi szakértője az egyéni és szervezeti tanulási folyamataink radikális újragondolását sürgeti annak érdekében, hogy ne maradjunk le a folyamatos technológiai változások és krízisek által generált helyzetekben.

  2021.11.17.
 3. Hárommillió forintos támogatást kapott az Óbudai Egyetem a Howmet Aerospace Alapítványtól

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Howmet-Köfém Kft. között évek óta szoros az együttműködés a kutatásban és a duális képzésben is. Hétfőn sajtótájékoztató keretein belül adták át azt a hárommillió forintos támogatást, amelyet többek között a robottechnikai központ, a virtuális valóság és a pneumatikai labor fejlesztésére használtak fel.

  2021.11.15.
 4. Adócsökkentés - közel 3 milliárd forint marad a fehérvári KKV szektornál

  A gazdasági kabinet 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött, tovább csökkennek a munkát terhelő adók - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szombaton. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András szintén Facebook oldalán ír arról, hogy a a gazdaságvédelmi intézkedések elérték a céljukat és 2022-ben a béreket és dolgozói juttatásokat kell növelni.

  2021.11.14.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár