Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.
2019.07.11. 22:31 |

Úgy kezdett Podgoricában a Vidi, ahogy egy összeszokott, rutinos csapatnak kell az esélytelenebb otthonában: már a második percben vezetett. Nego érkezett Milanov passzára, megszerezve az első fehérvári gólt tétmeccsen a szezonban. Hamarosan duplázott a francia támadó, egy remek akció végén a 14. percben növelte az előnyt. A fiatal montenegrói csapat nem zuhant össze, Goranovics nagy góllal szépített három perccel később. De jött megint Nego, és a 24. percben egy Scsepovics-lövés után a kapusról kipattanó labdából harmadik gólját szerezte!

A mesterhármas után még nyugodtabban játszhatott a MOL Fehérvár, és a második félidő hajrájáig nem is változott az állás. Akkor pedig jöttek a legrutinosabb fehérváriak: előbb Huszti beadásából Juhász fejelte be "menetrendszerű" gólját, majd egy parádés szabadrúgással Huszti állította be a végeredményt. A Vidi négygólos győzelmével az eső meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését, a visszavágó egy hét múlva Felcsúton lesz.

FK Zeta - MOL Fehérvár FC 1-5 (1-3)

Gl.: Goranovics, illetve Nego (3), Juhász, Huszti

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak