Kisfilmsorozat indult különleges tárgyakról, emlékekről

A Múzeum új videósorozatában egy-egy munkatárs mutat be egy számára kedves tárgyat, helyszínt, emléket. A közösségi felületen lehet tallózgatni a Múzeumi anziksz kisfilmjei között: elidőzhetünk néhány percig a Szűz Mária-bazilika mellett, egy római kori oltárkő töredékével, egy lányportréval vagy egy bárónő gyűjtőszenvedélyével megismerkedve.
2020.12.29. 16:21 |
Kisfilmsorozat indult különleges tárgyakról, emlékekről

Új videósorozatot indított a Szent István Király Múzeum: a kisfilmekben a munkatársak egy-egy számukra kedves vagy fontos tárgyat, emléket, helyszínt mutatnak be.

A Múzeumi anziksz - munkatársunk bemutatja részei különlegességeket, kevéssé ismert érdekességeket kínálnak a nézőknek. Legutóbb Dr. Szabados György történésszel találkozhattak a múzeumlátogatók: a szakember a közösségi oldalon egy olyan dologról beszélt, ami létezik is, meg nem is – a székesfehérvári Szűz Mária-bazilika makettje mellett állva beszélt a koronázótemplom történetéről. 

Hornyik Adrienn régész, a Régészeti Örökségvédelmi és Tudományos Osztályról egy római kori oltárkő töredékét választotta a képeslapsorozathoz, Kovács Loránd, a Gorsium Régészeti Park vezetője pedig egy tetőcserépre karcolt ókori graffitit mutat be. Tihanyi Lajos Leánykép című festményéről Szűcs Erzsébet művészettörténész árult el érdekességeket, a Hetedhét Játékmúzeum szakmai vezetője, Dr. Nagy Veronika néprajzkutató pedig egy bárónő különös gyűjtőszenvedélyébe enged betekintést.