Kisállat kiállítás lesz játszóházzal hétvégén a Volán Sportcsarnokban

Az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület idén is megrendezi a hagyományos galamb és kisállat kiállítást, amelyen kisállatok, mintegy 500 példánya lesz látható. Január 12-én és január 13-án a Volán Sportcsarnokban (Börgöndi út 14, Alba Volán központi telephely) felállított kiállítási ketrecekben galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők.
2019.01.09. 11:28 |

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke, Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára, Bárány István, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, Görbicz Gábor, a várpalotai Baglyas-hegyi Tenyészet és és Kreatív Játszóház képviselője és Sárvári László az Alba Volán SC ügyvezető elnöke közösen hívták a fehérváriakat a hétvégi kiállításra, melyet 1982 óta minden évben megrendeznek.

A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, a tavalyi évtől pedig a fehérvári díszmadár tenyésztők is részt vesznek a bemutatón. Legnagyobb számban a galambok lesznek, köztük a városunk nevét viselő székesfehérvári bukógalamb, amiknek szinte valamennyi szín - és rajzváltozatát bemutatják a fajtaklub tenyésztői - mondta Bárány István a Székesfehérvári  és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke. A rendezvényhez a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja, a Magyar Óriásnyúl Tenyésztők Országos Egyesülete és a Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív Játszóház is csatlakozott.

Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezők az egyesület 60. ünnepi évét is zárják a kiállítással, ahol mintegy ötszáz kisállatot lehet majd látni. A kisgyerekeseket a Baglyas-hegyi kreatítv játszóház is várja majd.

Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára arról is beszélt, hogy szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna hozzájuk. A jelenleg 28 taggal rendelkező egyesületben nem szeretnénk, hogy a díszmadár tartás kikopjon a hobbik közül.

Az óriásnyúl tenyésztők egyesülete a fajtaszemléjét is a fehérvári kiállításon tartja.

Görbicz Gábor, a V-298 Magyar Óriásnyúl-Tenyésztők Országos Egyesületének képviselője elmondta, hogy az óriásnyúl az egyetlen őshonos magyar nyúlfajta, ami fokozottan veszélyeztetett fajta, ugyanis jelenleg 500 alatt van a tenyésznyulak száma. „Szeretnénk megfogni a gyermekes családokat és kedvet adni a nyúltartáshoz, így nagy szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Baglyas-hegyi kreatív játszóházba, ahol 6-7 hetes kisnyulakat is láthatnak majd a gyerekek. A magyar óriás nyugodt természetű és a gyerekek bátran simogathatják.”

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, hangsúlyozta, hogy fontos dolog a fiatalokkal, családokkal megismertetni azokat a természeti kincseket, amikkel körül vagyunk véve a Mezőföld közepén, Székesfehérváron. Beszélt a Vadmadárkórház építésének elkezdéséről is, ami szintén lehetőséget teremt majd a kisgyerekes családoknak, hogy közelebb kerüljenek a természethez és köszönetet mondott a civil szervezetek összefogásának és a Volánnak, ami jó példája az évek óta megrendezett kiállítás.

A gyerekeknek ingyenes a belépés, a felnőtteknek ezer forint a belőpődíj.

Fehérvári színes

 1. Média- és rajzfoglalkozás lesz leendő elsősöknek a Bory Jenő iskolában

  Szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a következő beiskolázós programjára a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola. A játékos média- és rajzirányultságú foglalkozás március 20-án, szerdán 15.15 órakor kezdődik. A program ideje alatt az érdeklődő szülőknek tájékoztatást tartanak az intézmény életéről és oktató-nevelő munkájáról.

  2019.03.18.
 2. Közel ezer diák nevezett a Fejér Megyei Diáknapokra

  Idén is közel ezer diák nevezett a Fejér Megyei Diáknapokra: április 12–14. között a megye középiskolásai tizenkét művészeti kategóriában, 525 produkcióval és alkotással mérik össze tudásukat Székesfehérváron. A legnépszerűbb kategória a vers- és prózamondás: a zsűri hetvenhat produkciót fog elbírálni.

  2019.03.18.
 3. Stand-up, kabaré és zenés paródiák szerdán este a Köfémben

  Jövő szerdán este a két Karinthy-gyűrűs humorista, Aradi Tibor és Varga Ferenc József lépnek fel a Köfém Művelődési Házban. A Mondom a Ferinek, Tibi! című műsorra a stand-up és zenés paródiák kedvelőit várják.

  2019.03.17.
 4. Meglovagoltatták a gyerekeket a Fehérvári Huszárok március 15-én

  Hagyománynak számít már évek óta a március 15-i hagyományőrző huszárbemutató, mely annak a huszárságnak állít emléket, amely az ország legrangosabb fegyverneme volt. Március 15-én reggeltől a Palotavárosban, a Halász utca és a Rác utca közti parkban lovagoltatással és patkolással várták a közönségét a Fehérvári Huszárok.

  2019.03.15.
 1. Fel, fel vitézek! - bátorságpróba óvodásoknak Fehérváron

  Ágyúgolyó-gurítás, kardforgatás, ügyességi feladatok szerepeltek a Felsővárosi Óvoda és az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvoda közös projekthetének szerdai programján. A március 15-i ünnephez kapcsolódóan a katonai élet mindennapjaival ismerkedtek meg az óvodások szerdán Felsővárosban.

  2019.03.13.
 2. A Kalevala-napot ünnepelte a Finnbarátok Köre a Tóvárosi Iskolában

  Az öt éves SAMPO Finnbarátok Köre rendhagyó módon ünnepelte a Kalevala-napot: vetélkedőt rendeztek gyerekeknek a Tóvárosi Általános Iskolában. Megjelentek a finn kultúra jellemző alakjai, mint a kedves Múminok, Jolupukki, és voltak feladványok a testvérvárossal, a nyelvvel és a Kalevalával kapcsolatban is.

  2019.03.13.
 3. Ünnepi Kákics csángó táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Március 16-án, szombaton a szokásos helyen, a Felsővárosi Közösségi Házban lesz a Kákics együttes csángó táncháza. 17 órakor kezdődik a gyerektáncház Gula Miklós vezetésével, melyben Miki bácsi mint huszárkapitány is megjelenik, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.03.13.
 4. Föl, föl vitézek a csatára - vitézi próba felsővárosi óvodásokkal

  Erőt, egészséget – köszöntek kórusban a Felsővárosi Óvoda óvodásai a március 12-i vitézi próbán, majd sípszóra, ha kellett egy kis segítséggel hegyet másztak, árokban gurultak és kivont karddal megszerezték a zászlót.

  2019.03.12.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek