Kisállat kiállítás lesz játszóházzal hétvégén a Volán Sportcsarnokban

Az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület idén is megrendezi a hagyományos galamb és kisállat kiállítást, amelyen kisállatok, mintegy 500 példánya lesz látható. Január 12-én és január 13-án a Volán Sportcsarnokban (Börgöndi út 14, Alba Volán központi telephely) felállított kiállítási ketrecekben galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők.
2019.01.09. 11:28 |

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke, Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára, Bárány István, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, Görbicz Gábor, a várpalotai Baglyas-hegyi Tenyészet és és Kreatív Játszóház képviselője és Sárvári László az Alba Volán SC ügyvezető elnöke közösen hívták a fehérváriakat a hétvégi kiállításra, melyet 1982 óta minden évben megrendeznek.

A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, a tavalyi évtől pedig a fehérvári díszmadár tenyésztők is részt vesznek a bemutatón. Legnagyobb számban a galambok lesznek, köztük a városunk nevét viselő székesfehérvári bukógalamb, amiknek szinte valamennyi szín - és rajzváltozatát bemutatják a fajtaklub tenyésztői - mondta Bárány István a Székesfehérvári  és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke. A rendezvényhez a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja, a Magyar Óriásnyúl Tenyésztők Országos Egyesülete és a Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív Játszóház is csatlakozott.

Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezők az egyesület 60. ünnepi évét is zárják a kiállítással, ahol mintegy ötszáz kisállatot lehet majd látni. A kisgyerekeseket a Baglyas-hegyi kreatítv játszóház is várja majd.

Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára arról is beszélt, hogy szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna hozzájuk. A jelenleg 28 taggal rendelkező egyesületben nem szeretnénk, hogy a díszmadár tartás kikopjon a hobbik közül.

Az óriásnyúl tenyésztők egyesülete a fajtaszemléjét is a fehérvári kiállításon tartja.

Görbicz Gábor, a V-298 Magyar Óriásnyúl-Tenyésztők Országos Egyesületének képviselője elmondta, hogy az óriásnyúl az egyetlen őshonos magyar nyúlfajta, ami fokozottan veszélyeztetett fajta, ugyanis jelenleg 500 alatt van a tenyésznyulak száma. „Szeretnénk megfogni a gyermekes családokat és kedvet adni a nyúltartáshoz, így nagy szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Baglyas-hegyi kreatív játszóházba, ahol 6-7 hetes kisnyulakat is láthatnak majd a gyerekek. A magyar óriás nyugodt természetű és a gyerekek bátran simogathatják.”

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, hangsúlyozta, hogy fontos dolog a fiatalokkal, családokkal megismertetni azokat a természeti kincseket, amikkel körül vagyunk véve a Mezőföld közepén, Székesfehérváron. Beszélt a Vadmadárkórház építésének elkezdéséről is, ami szintén lehetőséget teremt majd a kisgyerekes családoknak, hogy közelebb kerüljenek a természethez és köszönetet mondott a civil szervezetek összefogásának és a Volánnak, ami jó példája az évek óta megrendezett kiállítás.

A gyerekeknek ingyenes a belépés, a felnőtteknek ezer forint a belőpődíj.

Fehérvári színes

 1. Farsangi táncház lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  Január 19-én, szombaton farsangi táncház lesz a Felsővárosi Közösségi Házban, a Kákics együttessel. A 17 órakor kezdődő eseményen Gula Miklós gyerekeknek tanít táncokat, majd 18 órától Nedvig Bendegúzzal a felnőttek lépnek a parkettre. A belépő 500 forint.

  2019.01.16.
 2. Női Fortélyok Kamrája Vidó Judittal - új közösségi program január 19-én

  A Női Fortélyok Kamrája egy most szerveződő női közösség, ahol a találkozók alatt lehetőség nyílik egymással tapasztalatot cserélni olyan problémákkal kapcsolatban, amelyek a hölgyeket életük során érintik. Az év első ilyen találkozóján, január 19-én, szombaton 16 órától az új év adta új lehetőségekről tart előadást Vidó Judit holisztikus életvezetési tanácsadó.

  2019.01.15.
 3. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2019.01.15.
 4. Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

  Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban. Berkényi Tamás állatorvos, a Vadmadárkórház alapítója elmondta, fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. 

  2019.01.14.
 1. Suliváró programok a Talentum Református Általános Iskolában

  A Talentum Református Általános Iskola szeretettel hívja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket iskolaváró foglalkozásaira. Február 4-én játékos matematikai foglalkozásra várják a gyerekeket, február 18-án pedig mesés délutánnal várják az iskolába készülő óvodásokat. Mindegyik foglalkozást a Széchenyi utca 20. alatt található iskolában tartják délután fél öttől.

  2019.01.14.
 2. Székesfehérvár biciklis hőtérképét is elkészítette a Magyar Kerékpárosklub

  A Magyar Kerékpárosklub tavaly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával ismét megszervezte a Bringázz a Munkába kampányt. Újításuk volt a Bike Citizens alkalmazás, ami majdnem 6000 regisztrált felhasználó tekeréseinek útvonalát rögzítette. Minden felhasználó térképen láthatta a saját tekeréseit, melyek alapján összesített hőtérképek is készültek a mérésekből. Az adatok összevetésével látszik, hogy milyen útvonalakon tekertek a résztvevők.

  2019.01.13.
 3. Húsznál is több termelő százhúsz tétele volt kóstolható a IV. Nagy Fehérvári Bormustrán

  Huszonöt - köztük tíz fejér megyei - borászat több mint százhúsz borát kóstolhatták meg a IV. Nagy Fehérvári Bormustra résztvevői szombaton. A hazai borfogyasztás kultúrájának fejlődését jól bizonyítja, hogy megtelt a Szent István terem fehérvári borbarátokkal.

  2019.01.12.
 4. Vasárnap délutánig látogatható a kisállat kiállítás a Volán Sportcsarnokban

  Szombaton este hatig, vasárnap délután pedig kettő óráig látogatható az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület hagyományos galamb és kisállat kiállítása a Volán Sportcsarnokban. (Börgöndi út 14, Alba Volán központi telephely) A kiállítási ketrecekben galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők.

  2019.01.12.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek