Kisállat kiállítás lesz játszóházzal hétvégén a Volán Sportcsarnokban

Az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület idén is megrendezi a hagyományos galamb és kisállat kiállítást, amelyen kisállatok, mintegy 500 példánya lesz látható. Január 12-én és január 13-án a Volán Sportcsarnokban (Börgöndi út 14, Alba Volán központi telephely) felállított kiállítási ketrecekben galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők.
2019.01.09. 11:28 |

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke, Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára, Bárány István, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, Görbicz Gábor, a várpalotai Baglyas-hegyi Tenyészet és és Kreatív Játszóház képviselője és Sárvári László az Alba Volán SC ügyvezető elnöke közösen hívták a fehérváriakat a hétvégi kiállításra, melyet 1982 óta minden évben megrendeznek.

A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, a tavalyi évtől pedig a fehérvári díszmadár tenyésztők is részt vesznek a bemutatón. Legnagyobb számban a galambok lesznek, köztük a városunk nevét viselő székesfehérvári bukógalamb, amiknek szinte valamennyi szín - és rajzváltozatát bemutatják a fajtaklub tenyésztői - mondta Bárány István a Székesfehérvári  és Erdélyi Bukó Galambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke. A rendezvényhez a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja, a Magyar Óriásnyúl Tenyésztők Országos Egyesülete és a Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív Játszóház is csatlakozott.

Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezők az egyesület 60. ünnepi évét is zárják a kiállítással, ahol mintegy ötszáz kisállatot lehet majd látni. A kisgyerekeseket a Baglyas-hegyi kreatítv játszóház is várja majd.

Antal István, a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének titkára arról is beszélt, hogy szeretnék, ha minél több fiatal csatlakozna hozzájuk. A jelenleg 28 taggal rendelkező egyesületben nem szeretnénk, hogy a díszmadár tartás kikopjon a hobbik közül.

Az óriásnyúl tenyésztők egyesülete a fajtaszemléjét is a fehérvári kiállításon tartja.

Görbicz Gábor, a V-298 Magyar Óriásnyúl-Tenyésztők Országos Egyesületének képviselője elmondta, hogy az óriásnyúl az egyetlen őshonos magyar nyúlfajta, ami fokozottan veszélyeztetett fajta, ugyanis jelenleg 500 alatt van a tenyésznyulak száma. „Szeretnénk megfogni a gyermekes családokat és kedvet adni a nyúltartáshoz, így nagy szeretettel várunk kicsiket és nagyokat a Baglyas-hegyi kreatív játszóházba, ahol 6-7 hetes kisnyulakat is láthatnak majd a gyerekek. A magyar óriás nyugodt természetű és a gyerekek bátran simogathatják.”

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok, hangsúlyozta, hogy fontos dolog a fiatalokkal, családokkal megismertetni azokat a természeti kincseket, amikkel körül vagyunk véve a Mezőföld közepén, Székesfehérváron. Beszélt a Vadmadárkórház építésének elkezdéséről is, ami szintén lehetőséget teremt majd a kisgyerekes családoknak, hogy közelebb kerüljenek a természethez és köszönetet mondott a civil szervezetek összefogásának és a Volánnak, ami jó példája az évek óta megrendezett kiállítás.

A gyerekeknek ingyenes a belépés, a felnőtteknek ezer forint a belőpődíj.

Fehérvári színes

 1. Fedde Le Grand a zárónapon - teljes a FEZEN programja

  Fedde Le Granddal lett teljes az idei FEZEN program. A világ dj-elitjéhez tartozó holland sztár szombaton táncoltatja a fehérvári közönséget. Fedde Le Granddal egyidőben mintegy 50 név került fel a FEZEN honlapjára, így a július 24-27. között rendezett fesztiválon idén is több mint 120 fellépővel találkozhatunk.

  2019.06.26.
 2. Kezdődik a jelentkezés a XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra

  Megkezdődött a regisztráció az idei, XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. Kedden estig a cégek regisztrálhatnak az eseményre, június 25-én, kedden 22.00 órától pedig mindenki számára nyitott a jelentkezés. A szervezők kérik, hogy regisztráció után a főzőhelyet személyesen foglalhatják le!

  2019.06.25.
 3. Panorámabuszos és kisvonatos programok június utolsó hétvégéjén a Tourinformmal

  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programjainkra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A panorámabusszal gasztrokalandozásra és kultúrkalandra, a kisvonattal pedig  a Bory vár meglátogatására invitálnak.

  2019.06.25.
 4. Tűzugrással és néptánccal ünnepelték Szent Iván éjszakáját a Prohászka ligetben

  Hétfőn este, alkonyatkor tűzugrással, néptánccal és a jeles naphoz kötődő hagyományok felelevenítésével kezdődött a Szent Iván éj Fehérváron, a Prohászka ligetben, ahol fellépett a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes. A moldvai táncokba a közönség is bekapcsolódhatott, a bátrabbak pedig a tűzugrást is kipróbálhatták.

  2019.06.24.
 1. Szent Iván-éji tűzugrás lesz hétfőn este a Prohászka ligetben

  Június 24-én, hétfőn este Szent Iván-éji tűzugrás kerül megrendezésre a Prohászka ligetben. A 20:30-kor kezdődő eseményen fellép a Kákics Együttes és a Táncol”KODO” Táncegyüttes, akik bemutatják a jeles naphoz kötődő hagyományokat. A részvétel díjtalan.

  2019.06.24.
 2. Látogatók százait fogadta a hetedik Fehérvári Egészségpiac a Jancsárkertben

  Idén is népszerű volt a látogatók körében a Fehérvári Egészségpiac, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert termelői és biopiacon az egészséges életmód és a korszerű, környezetbarát életvitel népszerűsítésére. A szervezők minden évben igyekeznek újdonságot „becsempészni” a programok közé.

  2019.06.22.
 3. Fúvószene a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekarral a Múzeumok Éjszakáján

  A 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ebben az esztendőben is fellép a Múzeumok Éjszakáján, a Városház téren, 21:30 órai kezdettel. Idén a pop és rock zenék legnagyobb slágereit hallhatja a közönség az esti koncerten, amely ingyenesen látogatható.

  2019.06.21.
 4. Az Apostol együttes koncertje a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Június 21-én, pénteken az Apostol együttes ad koncertet a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 19 órakor kezdődő eseményre a belépő 1000 forintba kerül, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.06.21.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek