„Királyok kertje” - az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés

Királyok kertje elnevezéssel témanapot rendeztek az István Király Általános Iskolában pénteken. A színelőadás, az akadályverseny, a különböző játékos feladatok középpontjában az egészséges táplálkozás szerepelt. Ezen a napon nyitották meg az iskola frissen elkészült tankonyháját is.
2019.05.11. 14:05 |

„A tanulói aktivitáson, az élménypedagógián keresztül vezet az út a használható tudásig.”, vallják és hiszik az István Király Általános Iskola pedagógusai, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az iskolában tanuló diákok minél több élményt szerezzenek az oktatás során. Ennek egyik jó példája volt a pénteki nap, amikor az egészségtudatos táplálkozás került fókuszba.

A „Királyok kertje” programon a foglalkozásokon, vetélkedőkön résztvevő alsósok és felsősök tovább bővíthették tudásukat az egészséges étkezéssel kapcsolatban. „A napot a "Menő Menzák az iskolában" pályázat keretében valósítottuk meg. A program legfontosabb eseménye a tankonyha megnyitója volt, amelyet Oszter Alexandra színművésznő, az egészséges életmód nagykövete avatott fel. A diákok az elméletben tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatták.”, tájékoztatott Krählingné Kovács Tünde igazgató.

A nap során volt színielőadás, akadályverseny, gyümölcssaláta-készítés, szupergyümölcs-bemutató és díjátadás is. Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és fitoterapeuta segítette a gyerekek és a felnőttek munkáját, mert valamennyien hisznek abban, hogy az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés.

Fehérvári színes

 1. Családi programokkal és különleges zenei élményekkel jubilált a Jam-Bory-Vár

  A Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatában évek óta a legnépszerűbb rendezvény a Jam-Bory-Vár, amely fesztivál a fesztiválban. A népszerű rendezvény szombaton hagyományosan családi programokkal, koncertekkel és épületvetítéssel várta a közönséget.

  2019.05.18.
 2. Székesfehérvárra érkezett szombaton az Ország Gerinctornája

  A MOL Aréna Sóstó adott otthont Az Ország Gerinctornájának, ahol az érdeklődők mindent megtudhattak a derékfájás okáról és kezelési, terápiás lehetőségeket ismerhettek meg. A szakmai előadások után speciális gerinctornán, illetve gerinc- és ízületvédelmi szempontok szerint felépített edzéseken lehetett részt venni, valamint terapeuták biztosítottak személyes konzultációt.

  2019.05.18.
 3. Muzsikál az erdő - kulturális fesztivállal ünnepeltek a szépkorúak

  A Fejér Megyei és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Nyugdíjasok Baráti Egyesülete szervezésében került sor szombaton délelőtt a Muzsikál az erdő című programra a a Fehérvári Civil Központban. A közönség színvonalas produkciókat láthatott sok zenével és tánccal.

  2019.05.18.
 4. Rajzoltak, formáztak, verseltek a gyerekek a tűzoltókról

  Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. A felhívásra Fejér megyéből több mint kétszáz alkotás érkezett. A megyei forduló eredményhirdetését Székesfehérváron tartották.

  2019.05.18.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek