„Királyok kertje” - az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés

Királyok kertje elnevezéssel témanapot rendeztek az István Király Általános Iskolában pénteken. A színelőadás, az akadályverseny, a különböző játékos feladatok középpontjában az egészséges táplálkozás szerepelt. Ezen a napon nyitották meg az iskola frissen elkészült tankonyháját is.
2019.05.11. 14:05 |

„A tanulói aktivitáson, az élménypedagógián keresztül vezet az út a használható tudásig.”, vallják és hiszik az István Király Általános Iskola pedagógusai, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az iskolában tanuló diákok minél több élményt szerezzenek az oktatás során. Ennek egyik jó példája volt a pénteki nap, amikor az egészségtudatos táplálkozás került fókuszba.

A „Királyok kertje” programon a foglalkozásokon, vetélkedőkön résztvevő alsósok és felsősök tovább bővíthették tudásukat az egészséges étkezéssel kapcsolatban. „A napot a "Menő Menzák az iskolában" pályázat keretében valósítottuk meg. A program legfontosabb eseménye a tankonyha megnyitója volt, amelyet Oszter Alexandra színművésznő, az egészséges életmód nagykövete avatott fel. A diákok az elméletben tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatták.”, tájékoztatott Krählingné Kovács Tünde igazgató.

A nap során volt színielőadás, akadályverseny, gyümölcssaláta-készítés, szupergyümölcs-bemutató és díjátadás is. Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és fitoterapeuta segítette a gyerekek és a felnőttek munkáját, mert valamennyien hisznek abban, hogy az egészség megőrzése az egyik legjobb befektetés.

Fehérvári színes

 1. Moldvai csángó dalok, táncok, mesék a velencei hagyományőrző táborban

  „Eltelt egy esztendő, s mi nagyon vártuk, hogy jöjjünk.” – mondták a Pusztináról érkezett gyerekek és felnőttek, akik egy hetet töltenek el fehérvári diákokkal közösen a Székesfehérvári Önkormányzat Velencei táborában. A kézműves foglalkozások, kirándulások mellett zenélnek, táncolnak és énekeket tanulnak, szerdán este pedig koncertet adnak a Hiemer-ház báltermében. 

  2019.07.16.
 2. Gyógynövénytábor és -túra a hét második felében

  Az idei Herbarius tábort csütörtök-pénteken tartják Hétházpusztán. Lencsés Rita szakértő a nyári mezei és erdei gyógynövények begyűjtésének, feldolgozásának és felhasználásának csínjaiba avatja be a résztvevőket: az alapanyagokból szirupok, kenőcsök, növényes olajok készülnek.

  2019.07.16.
 3. Pokróc piknik lesz a Széna téren július 27-én szombaton

  Július 27-én szombaton "pokróc piknik"-re várják az érdeklődőket a Széna téren, ahol a gyerekeknek koncertekkel kedveskednek, lesz egészségkalauz a Mentaház orvosaival és Los Andinos koncert az ecuadori Mario Godoy vendégszereplésével.

  2019.07.16.
 4. A Nuntius zenekar ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban

  Július 18-án, csütörtökön a „Kölykök a hátsó udvarban…” című nyáresti koncertsorozat egyik állomásaként a Nuntius zenekar lép fel az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő koncerten „A tegnap itt van” című Tom Waits dalaiból átdolgozott-összeállított koncert hallható majd, a belépő 800 forint lesz.

  2019.07.16.
 1. A SZÉP programmal ismerkedtek a Napraforgó táboros gyerekek

  A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel hétfőn délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók interaktív előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

  2019.07.15.
 2. Szorítóban: Gettó Balboa újra a Barátság mozi műsorán

  Vér, verejték, szenvedés: Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmjét tűzi újra műsorára a Barátság mozi július 17-én, szerdán, 20 órai kezdettel. A filmet a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be tavaly nyáron, év végén pedig Berlinben elnyerte a Ake Dikhea? Romani Filmfesztivál fődíját.

  2019.07.15.
 3. Legvirágosabb Úti Cél 2019 - Vasárnap éjfélig még szavazhatsz Székesfehérvárra!

  Idén összesen 22 település "versenyez" a harmincezzer fő feletti városok kategóriájában a Legvirágosabb Úti Cél 2019 címért. A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Facebook oldalán Székesfehérvárra is lehet szavazni július 14-én éjfélig.

  2019.07.14.
 4. Óriásbábok a Belvárosban - Szent László és I. Géza vonult végig a Fő utcán

  Szombaton este hat órakor indultak az óriásbábok a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz. A látványos menetben Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviselte az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot.

  2019.07.14.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek