Mától királyok a belvárosban - szombatonként este hatkor láthatjuk a bábokat

A júliusi hétvégéken az Árpád-házi királyok alakjait megjelenítő óriásbáb-család tagjai vonulnak fel a Fő utcán. Július 6-án, szombaton 18 órakor a Szent Család, vagyis Szent István király, hitvese, Boldog Gizella és gyermekük, Szent Imre herceg, valamint Géza fejedelem képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. 
2019.07.06. 08:07 |

Zenés kíséret mellett, kikiáltó mutatja be szombatonként az aznap látható figurákat, elbeszélve jelentős tetteiket, a hozzájuk fűződő érdekességeket.

Idén IV. Béla és lánya, Szent Margit alakjával már 21 tagúra bővül a család. Az új óriásbábokkal először a programsorozat ünnepélyes megnyitóján, augusztus 9-én találkozhat a közönség.

A közel ötméteres figurák a Székesfehérvári Királyi Napokon a belváros különböző helyszínein jelennek meg: Géza fejedelem és felesége, Sarolt, Szent István király és felesége, Gizella, Imre herceg, Asztrik püspök, Szent László király és felesége, Adelhaid, valamint lányuk, Piroska, I. Géza és Salamon király, Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, II. István és öccse, II. (Vak) Béla király, III. Béla és felesége, Antiochiai Anna, II. András és lánya, Szent Erzsébet megismerését, a közöttük levő rokoni kapcsolatok felkutatását a már tavaly is közönségsikert aratott Ágbogozó játék segíti 2019-ben is.

Július 6-án, szombaton 18 órakor a Szent Család, vagyis Szent István király, hitvese, Boldog Gizella és gyermekük, Szent Imre herceg, valamint Géza fejedelem képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: az első estén a Fejér Baranta Hse és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben. Az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábokat Mosoni Gellért mutatja be. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

Július 13-án, szombaton 18 órakor Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

Július 20-án, szombaton 18 órakor Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, valamint Könyves Kálmán fia, II. István, továbbá Álmos herceg fia, II. (Vak) Béla képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje-HSZGYSE és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

Július 27-én, szombaton 18 órakor II. (Vak) Béla, valamint III. Béla és felesége, Antiochiai Anna képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén az I. András Király Lovagrend és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

Az utolsó eseményen, augusztus 3-án, szombaton 18 órakor III. Béla és fia, II. András, valamint II. András lánya, Szent Erzsébet képviseli az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot a látványos felvonulásban. A királyokat ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, és bemutatókat is tartanak: ezen az estén a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület és a rendezvénysorozat elmaradhatatlan részét képező Bandiera zászlóforgató, zászlódobáló csoport - Agárd tagjai vesznek részt a menetben, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja. A menet 18 órakor indul a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz.

Fehérvári színes

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek