Királyi Napok - családi piknik lesz szombaton a Zichy ligetben

Ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is családi piknik helyszíne lesz a Zichy liget a Székesfehérvári Királyi Napok második napján. Sok-sok játék, meseelőadás, zene és gyerekjátszó táncház is várja a vendégeket augusztus 13-án, szombaton.
2022.08.10. 09:02 |
Királyi Napok - családi piknik lesz szombaton a Zichy ligetben

Az árnyas fák alatt igazi családi kikapcsolódást kínál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Zichy ligetbe látogatóknak délelőtt tíz órától. Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – az egészen kicsiket és szüleiket Rozványi Bea és Horváth Irma hívja közös éneklésre-játékra 10 órától. A nagyobbacskák Bergerné Szőnyi Anna és Varró János hangszersimogatójában ismerkedhetnek a zeneszerszámokkal, közöttük igazi különlegességekkel is. Nemcsak nézni-hallgatni, de kézbe venni is szabad majd a hangszereket – ígérik a zenepedagógusok, akikkel játszani is lehet majd a pikniken.

Aki izgalmakra vágyik, annak az Extreme Bike Show és bringasuli látványos, hihetetlen mutatványokkal teli bemutatóját ajánljuk, ami után akár ki is lehet majd próbálni a bringákat. A Hangerdő Társulat az ördögről mesél, aztán pedig jöhet a tánc: az este induló Királyi Napok Folkfesztivál előzeteseként Kneifelné Laczkó Krisztával és a Szedtevette zenekarral fergeteges gyerekjátszó táncház kezdődik négy órakor, hogy aztán a megfáradt közönség a Kompánia zenekar koncertjével zárja majd a napot.

A programok között sem fog unatkozni, aki a Zichy ligetben tölti a napot: lesz állatsimogató kecskével, nyulakkal, törpemalaccal. A Kenderkóc népi játszótér többek között kosaras körhintával, babakocsival, mindenféle eszközzel felszerelt babakonyhával, ügyességi és logikai játékokkal várja a gyerekeket, akik a lisztes játszóban a kenyérkészítés folyamatát is megismerhetik. A kézműves foglalkozásokon terméscsörgőt, csuhéból virágokat és magképeket is készíthetnek a résztvevők.

Részletes program:
10.00 Vedd ölbe, ringasd, énekelj – ringató foglalkozás Rozványi Beával és Horváth Irmával (0–3 éveseknek)
11.00–14.00 Játsszunk, játsszunk valamit! – hangszersimogató, hangszerbemutató és játékok Bergerné Szőnyi Annával és Varró Jánossal
14.00 Extreme Bike Show és bringasuli
15.00 Az ördög meséje – a Hangerdő Társulat előadása
16.00 Királyi játéktér – gyerekjátszó táncház Kneifelné Laczkó Krisztával és a Szedtevette zenekarral
17.15 A Kompánia zenekar koncertje
Egész nap: állatsimogató, Kenderkóc népi játszótér és kézműves foglalkozás

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.