Kilencvenezer dollárral támogatja az Kyndryl Alapítvány az Óbudai Egyetemet

Újabb jelentős támogatásban részesült az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát segítő szervezet számára 90 ezer dollárt, mintegy 32 millió forintot biztosít a Kyndryl Alapítvány a kiberbiztonsági készségek és képességek fejlesztésére, egy nyertes pályázatnak köszönhetően – jelentették be szerdán délután a fehérvári egyetemi campuson.
2024.05.08. 17:09 |
Kilencvenezer dollárral támogatja az Kyndryl Alapítvány az Óbudai Egyetemet

A Kyndryl a világ legnagyobb informatikai infrastruktúra-szolgáltatója, melynek alapítványa 2023 szeptemberben indult el és bizalomalapú, közösségfejlesztési programokhoz nyújt támogatást.

A szervezet az első támogatási körében 7 országban összesen 11 nonprofit szervezetnek – köztük az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítványnak – biztosít hozzájárulást. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kart segítő szervezet sikerrel pályázott és 90 ezer dollárt, azaz mintegy 32 millió forintot kap azzal a céllal, hogy növeljék az átfogó kiberbiztonsági tudással rendelkező munkaerő létszámát, és ellenállóbbá tegyék a nonprofit szervezeteket a kibertámadásokkal szemben, oktatás és tanácsadás révén.

A támogatásról szóló jelképes csekket az ÓE AMK-n rendezett sajtónyilvános eseményen adták át.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a támogatással a város két fontos stratégiai partnere köt együttműködési megállapodást. A Kyndryl a helyi ipar egyik legkomolyabb szereplője, mindig kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból, jelen esetben a helyi felsőoktatást segíti az Óbudai Egyetemen keresztül. Az anyagi támogatás mellett nagyon fontos az együttműködés szakmai tartalma, hiszen a kiberbiztonság egyre többeket érint a vállalati és közszférában, illetve magánemberként is. A béke és a biztonság nem csak a hagyományos élettérben, hanem az online világban is egyre nagyobb hangsúlyt kap.

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja arról beszélt, hogy a támogatásnak több üzenete van.

Az összeg hatalmas lehetőséget ad arra, hogy a kiberbiztonsági informatikai oktatási–fejlesztési profiljukat folytatni tudják. A Kyndryl az egyetem egyik legfontosabb duális képzési partnere, amely a tapasztalatok szerint kedvelt munkahelyi környezetet biztosít a hallgatók számára. A mostani együttműködés a vállalat és az egyetem közötti kölcsönös bizalmon alapul, és minőségugrást jelent a jövőre nézve.

Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az alapítványnak 11 győztese volt világszerte 7 különböző országban, ebből az egyik európai nyertes az Óbudai Egyetem alapítványa.

Az együttműködéssel igyekeznek közös pályát, irányt és jövőképet mutatni a dolgozóiknak és az egyetemi hallgatóknak. A kiberbiztonság korunk egyik legnagyobb kihívása, a Kyndryl által megkérdezett vállalatok 92 százaléka tapasztalt olyan kibertámadást az elmúlt két évben, ami befolyásolta, illetve teljesen leállította a működést. Minden eddiginél fontosabb, hogy a minél előbb megkezdett képzéssel támogassák a munkavállalókat, ezzel felvegyék a versenyt, és alternatívát nyújtsanak az ügyfeleiknek, a közösségnek.

Gazdaság

 1. GISopen konferencia

  Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán a térinformatikusok, földügyi és ingatlanügyi szakemberek országos szakmai találkozóját a GISopen-t, amely éves rendszerességgel a geodéta és földmérő élet aktualitásaira fókuszál. A hazai konferenciák közül a székesfehérvári az egyik legnépszerűbb szakmai összejövetel az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet szervezésében.

  2024.05.22.
 2. 30 éve Fehérváron

  Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben érkezett a városba az Emerson globális technológiai és szoftver vállalat azzal a céllal, hogy kibővítse gyártókapacitását a régióban. A kerek évforduló alkalmából az Emerson telephelyén köszöntötték a vállalat dolgozóit, valamint avattak fel a főbejárat előtt egy erre az alkalomra készült alkotást.

  2024.05.15.
 3. Légiipari Napok Börgöndön

  Kedden és szerdán a Börgöndi Repülőtéren rendezik meg a Légiipari Szakmai Napokat. Itt a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedhetnek a légiipari köthető hivatásokkal, előadásokat hallgathatnak és akár a szimulátorokat is kipróbálhatják.

  2024.05.14.
 4. VIDEOTON üzleti fórum

  Hagyomány, hogy évente üzleti fórumot szervez a VIDEOTON Holding, melyet ezúttal Kihívások és lehetőségek – 5 év múlva a világ…? címmel rendeztek. Fejér vármegye legjelentősebb cégeinek képviselői beszélgettek a globális és az európai gazdaság elmúlt időszakáról, kilátásairól. Szó volt az energiaválságról, az autóipar jövőjéről, a klímaváltozásról, illetve az infláció várható alakulásáról, hatásairól.

  2024.05.14.