Kiket örökké hazavárnak – imádságos megemlékezés és kültéri séta a doni hősök tiszteletére

A doni katasztrófa 80. évfordulójára emlékezünk idén. Január 12-én, csütörtökön 18.00 órakor imádságos tiszteletadás lesz Székesfehérváron, a Szent István-székesegyházban. Ezt követően január 13-29-e között megtapasztalást adó kültéri sétára várják a látogatókat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen.
2023.01.10. 09:24 |
Kiket örökké hazavárnak – imádságos megemlékezés és kültéri séta a doni hősök tiszteletére

Az 1942-43-ban a Don menti harcokban hősi halált halt, megsebesült, illetve fogságba esett katonahősök és családjaik tiszteletére szerveznek imádságos megemlékezést január 12-én, csütörtökön 18.00 órától Székesfehérváron, a Szent István-székesegyházban.

A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja.

Ezt követően egy különleges programmal nyitja meg kapuit az új évben a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely a látogatók előtt. „Kiket örökké hazavárnak” mottóval megtapasztalást adó kültéri sétákat tartanak január 13-29. között, a program pénteki, szombati és vasárnapi napokon 10.00 és 16.00 óra között minden egész órában kezdődik. Az 1.000 forintos belépő tartalmazza a program díját, az Emlékpark kiállításainak megtekintését, a parkolási költséget, valamint a program végén egy pohár forró tea elfogyasztását a kávézóban. A sétán a nyugalom megzavarására alkalmas hanghatások érhetik a látogatókat, a részvételt 10 éves kor fölött javasolják.

Az érdeklődők a http://kempp.hu/hirek/277-emlekezzunk-a-doni-hosokre linken tudnak bejelentkezni, a belépőt a Látogató Központban lehet megvásárolni. Ezeken a napokon a KEMPP teljes területe kizárólag belépőjeggyel látogatható, az átmenő forgalom engedélyezett.

Közélet

 1. Szenvedélybetegségekről tanácskoztak

  Szakmai fórumot szervezett a RÉV Szenvedélybetegeket Segítő Ambulancia a Hiemer-házban. A tanácskozáson több témát is érintettek, szó volt többek között a kábítószerfogyasztással kapcsolatos állami szerepvállalásról, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok munkájáról, a kábítószert birtoklók eltereléséről, valamint az ADHD-val, azaz figyelemhiányos hiperaktivitással küzdő gyerekek és felnőttek segítéséről.

  2023.02.01.
 2. Civilek napja

  Az idei év civil területet érintő kérdéseiről, eseményeiről számoltak be sajtótájékoztató keretében február első napján, amely a civilek napja. Molnár Tamás civil tanácsnok értékelte az elmúlt évet és szólt az 2023-as év támogatásairól, Rózsás Ildikó, a Változás Mentálhigiénés Egyesület vezetője egy február 8-i szakmai programról, míg Berdó-Kovács Erika, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője a VIII. Civil Véradásról adott tájékoztatást.

  2023.02.01.
 3. Egyre fiatalabbak a szerhasználók

  Egyre inkább érintett a szerhasználatban az általános iskolás korosztály is - egyebek mellett erről is szó esett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával megtartott, területi módszertani konferencián.

  2023.02.01.
 4. Civil programok

  A Civilek Napja alkalomból a várható programokról tartottak sajtótájékoztatót. Idén is számíthatnak a város támogatására a civil szervezetek, februárban a fiatalok megtalálhatják azt a helyet, ahol szeretnének önkénteskedni, és négy helyszínen lesz lehetőség véradásra a vármegyében.

  2023.02.01.