Kihagyott helyzetek, büntető - a Vidi a DVTK-tól is kikapott

Kötelező lett volna a javítás a MOL Vidi számára a múlt heti pofont követően. A fehérváriak számára álomszerűen indult a meccs, hogy aztán az első félidő derekán öt perc alatt kettőt kapva már hátrányban vonuljanak szünetre. A folytatásban jött az idei szezonban lassan hagyománnyá váló kihagyott tizenegyes, a Vidi pedig ezúttal is hiába játszott végig fölényben, második 2019-es hazai bajnokiján is pont nélkül maradt.

2019.02.09. 19:04 |

Győzelmi kényszerben lépett pályára a MOL Vidi az ellen a Diósgyőr ellen, amely az összecsapást megelőzően ugyan csak a tizenegyedik helyet foglalta el a tabellán, ám utolsó hat bajnokiján veretlen maradt. Marko Nikolics ezúttal a kétcsatáros felállást választotta, a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai (Hangya), Hadzic, Kovács, Huszti (Futács) – Hodzic, Scsepovics kezdő tizenegyet küldte pályára a szerb mester. Fehérvári szempontból nem is kezdődhetett volna jobban az összecsapás, nem egészen három perc után vezetést szerzett a Vidi – Scsepovics tartotta meg a labdát védője szorításában a tizenhatoson belül, majd a bal alsóba lőtt, 1-0! A 16. percben Pátkai közeli beadásáról Hodzic centikkel maradt csak le, hat perccel később Stopira tizenhatosról leadott életerős lövését hárította Bukrán. A 28. percben a semmiből kiegyenlített a DVTK, Mihajlovics vett át egy keresztlabdát, majd lőtt a jobb alsóba. Öt perccel később már vezettek a vendégek: egy jobbról érkező szabadrúgást Karan kotort Kovácsik kapujába. A 38. percben Huszti lépett ki ziccerben, de tekerése elkerülte a kaput, majd a túloldalon Márkvárt lövését fogta Kovácsik. A hosszabbításban Pátkai lőtt húsz méterről kapu mellé, szünetre maradt az 1-2.

A második félidő is gyors Vidi-góllal kezdődhetett volna, de a Pátkai buktatásáért megítélt tizenegyesből Huszti a kaput sem találta el, erős lövése a jobb kapufáról ment mellé. (A középpályásnak ez volt a második kihagyott büntetője a szezonban, rajta kívül MarkoScsepovics, Danko Lazovics és Armin Hodzic is rontott már idén, a próbálkozók közül csak Loic Nego nem hibázott még) Az 56. percben Pátkai emelését a kapu torkából vágta ki Tamás, négy perccel később Scsepovics tekert nem sokkal mellé. A 71. percben Bukrán védett nagyot Stopira fejesénél. A 83. percben Bacsa ugrott ki egyedül saját térfeléről indulva, Juhász azonban utolérte a támadót, a kifutó Kovácsik pedig hárított, meccsben tartva csapatát. A túloldalon pár másodperc alatt többször is egyenlíthetett volna a Vidi, végül Nego vágta fölé a labdát – az igazsághoz hozzá tartozik, hogy közben Tamás rácsúszott a védő lábára, emiatt elszabadultak az indulatok. A mérkőzés utolsó perceiben potyogtak a sárga lapok, a kiállítás sorsára viszont senki sem jutott. A MOL Vidi a Puskás Akadémia elleni meccshez hasonlóan ezúttal sem tudta gólokkal kamatoztatni mezőnyfölényét, és második tavaszi bajnokiját is elveszítette.

MOL Vidi FC – DVTK 1-2 (1-2)
 
Gl.: Scsepovics, ill. Mihajlovics, Karan

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak