Kihagyott helyzetek, büntető - a Vidi a DVTK-tól is kikapott

Kötelező lett volna a javítás a MOL Vidi számára a múlt heti pofont követően. A fehérváriak számára álomszerűen indult a meccs, hogy aztán az első félidő derekán öt perc alatt kettőt kapva már hátrányban vonuljanak szünetre. A folytatásban jött az idei szezonban lassan hagyománnyá váló kihagyott tizenegyes, a Vidi pedig ezúttal is hiába játszott végig fölényben, második 2019-es hazai bajnokiján is pont nélkül maradt.

2019.02.09. 19:04 |

Győzelmi kényszerben lépett pályára a MOL Vidi az ellen a Diósgyőr ellen, amely az összecsapást megelőzően ugyan csak a tizenegyedik helyet foglalta el a tabellán, ám utolsó hat bajnokiján veretlen maradt. Marko Nikolics ezúttal a kétcsatáros felállást választotta, a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai (Hangya), Hadzic, Kovács, Huszti (Futács) – Hodzic, Scsepovics kezdő tizenegyet küldte pályára a szerb mester. Fehérvári szempontból nem is kezdődhetett volna jobban az összecsapás, nem egészen három perc után vezetést szerzett a Vidi – Scsepovics tartotta meg a labdát védője szorításában a tizenhatoson belül, majd a bal alsóba lőtt, 1-0! A 16. percben Pátkai közeli beadásáról Hodzic centikkel maradt csak le, hat perccel később Stopira tizenhatosról leadott életerős lövését hárította Bukrán. A 28. percben a semmiből kiegyenlített a DVTK, Mihajlovics vett át egy keresztlabdát, majd lőtt a jobb alsóba. Öt perccel később már vezettek a vendégek: egy jobbról érkező szabadrúgást Karan kotort Kovácsik kapujába. A 38. percben Huszti lépett ki ziccerben, de tekerése elkerülte a kaput, majd a túloldalon Márkvárt lövését fogta Kovácsik. A hosszabbításban Pátkai lőtt húsz méterről kapu mellé, szünetre maradt az 1-2.

A második félidő is gyors Vidi-góllal kezdődhetett volna, de a Pátkai buktatásáért megítélt tizenegyesből Huszti a kaput sem találta el, erős lövése a jobb kapufáról ment mellé. (A középpályásnak ez volt a második kihagyott büntetője a szezonban, rajta kívül MarkoScsepovics, Danko Lazovics és Armin Hodzic is rontott már idén, a próbálkozók közül csak Loic Nego nem hibázott még) Az 56. percben Pátkai emelését a kapu torkából vágta ki Tamás, négy perccel később Scsepovics tekert nem sokkal mellé. A 71. percben Bukrán védett nagyot Stopira fejesénél. A 83. percben Bacsa ugrott ki egyedül saját térfeléről indulva, Juhász azonban utolérte a támadót, a kifutó Kovácsik pedig hárított, meccsben tartva csapatát. A túloldalon pár másodperc alatt többször is egyenlíthetett volna a Vidi, végül Nego vágta fölé a labdát – az igazsághoz hozzá tartozik, hogy közben Tamás rácsúszott a védő lábára, emiatt elszabadultak az indulatok. A mérkőzés utolsó perceiben potyogtak a sárga lapok, a kiállítás sorsára viszont senki sem jutott. A MOL Vidi a Puskás Akadémia elleni meccshez hasonlóan ezúttal sem tudta gólokkal kamatoztatni mezőnyfölényét, és második tavaszi bajnokiját is elveszítette.

MOL Vidi FC – DVTK 1-2 (1-2)
 
Gl.: Scsepovics, ill. Mihajlovics, Karan

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak